- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (11.06.2015, 18:49)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Benedict Cumberbatch devine Comandor al Ordinului Imperiului Britanic la vârsta de 38 de ani
Actorul britanic Benedict Cumberbatch va primi un titlu prestigios, Comandor al Ordinului Imperiului Britanic (CBE), pentru servicii deosebite aduse artei dramatice, sâmbătă, alături de alte personalităţi britanice care vor fi recompensate de regina Elizabeth a II-a, potrivit Daily Mail.
Urmărește
164 afișări
Benedict Cumberbatch devine Comandor al Ordinului Imperiului Britanic la vârsta de 38 de ani (Imagine: AFP / Mediafax Foto)
Potrivit tabloidului The Sun, actorul Benedict Cumberbatch este cunoscut de doar cinci ani pe plan internaţional. Starul britanic, în vârstă de 38 de ani, nominalizat la Oscar în acest an pentru rolul din filmul "The Imitation Game. Jocul codurilor" şi protagonist al serialului de televiziune "Sherlock Holmes", produs de BBC, va deveni unul dintre cei mai tineri artişti recompensaţi cu această distincţie.
Titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic este atribuit unor personalităţi care au avut un rol proeminent pe plan naţional în domeniile lor de activitate - în cazul lui Benedict Cumberbatch, arta dramatică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Liber prin Europa: Austria renunţă la dreptul de veto şi deschide calea Schengen pentru România şi Bulgaria
-
SUA: Care este propunerea lui Donald Trump pntru postul de secretar al Apărării?
-
Războiul diin Ucraina, ziua 994. Cât ajutor militar au livrat SUA Ucrainei din promisiunile făcute / Armata rusă avansează în apropierea a 10 aşezări din estul Ucrainei
Acest titlu este însă mai puţin proeminent în comparaţie cu titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic - şi echivalentul său feminin, Dame -, care sunt atribuite unor personalităţi ale căror contribuţii deosebite în domeniile lor de activitate atestă o activitate mult mai îndelungată.
Pe lângă rolul interpretat în serialul de televiziune "Sherlock Holmes", care s-a bucurat de mare succes pe plan internaţional, Benedict Cumberbatch s-a remarcat în ultimele luni şi cu rolul din "The Imitation Game. Jocul codurilor", un film în care l-a interpretat pe Alan Turing, matematicianul britanic care a descifrat codul Enigma folosit de sistemele de transmitere de mesaje utilizate de nazişti în Al Doilea Război Mondial şi, de asemenea, pionier al computerelor.
Pentru acel rol, Benedict Cumberbatch a fost lăudat de criticii de cinema şi a fost nominalizat la numeroase distincţii ce au fost decernate în sezonul premiilor de la Hollywood - Oscar, BAFTA, Critic's Choice Movie Awards şi Globurile de Aur.
Starul britanic nu a câştigat însă niciunul dintre aceste premii, pierzând de fiecare dată trofeul atribuit la categoria "cel mai bun actor" în faţa compatriotului şi bunului său prieten Eddie Redmayne, interpretul profesorului Stephen Hawking în filmul "Teoria întregului/ The Theory Of Everything".
În afara acestor roluri importante, Benedict Cumberbatch s-a remarcat în ultimii ani în alte producţii cinematografice de succes, precum "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", "Remuşcare/ Atonement", "Wikileaks: A cincea putere în stat/ The Fifth Estate", "Calul de luptă/ War Horse", "Un spion care ştia prea multe/ Tinker Tailor Soldier Spy", filmele din trilogia "Hobbitul/ The Hobbit" şi lungmetrajul SF "Star Trek În întuneric 3D/ Star Trek Into Darkness".
Actorul britanic s-a căsătorit cu regizoarea de teatru Sophie Hunter în luna februarie. Primul copil al cuplului se va naşte la sfârşitul acestui an.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Firma lui Silviu Prigoană, preluată ”ostil” de fostul lui șofer! Dezvăluiri uluitoare după decesul fostului politician: ”Haideți să spunem adevărul”
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe