Bugetul pe 2012 al CNA – o instituţie finanţată 100% de la bugetul de stat – a fost adoptat cu 181 voturi „pentru”, 83 „împotrivă” şi o abţinere.
Majoritatea guvernamentală a adoptat un amendament la bugetul CNA prin care se face o redistribuire a sumelor alocate cheltuielilor, de diminuare cu 255.000 de lei a cheltuielilor de capital şi suplimentarea cu aceeaşi sumă a cheltuielilor de personal.
În 8 decembrie, Comisiile de buget-finanţe au avizat bugetul CNA, în sumă de 7.112.000 lei, aprobând un amendament privind redistribuirea de fonduri, astfel încât să fie majorate cheltuielile de personal.
Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a susţinut atunci în faţa parlamentarilor din comisii că limita propusă pentru cheltuielile de personal, de 5.971.000 lei, este insuficientă pentru asigurarea activităţii, în contextul în care anul 2012 este unul electoral.
„La cheltuieli de personal, limita propusă este insuficientă. Dintr-o ultimă analiză a cheltuielilor de personal pe 2012, limitându-ne strict la finanţarea posturilor de acum, la care se adaugă sumele necesare finanţării celui de-al 11-lea post de membru, post în prezent neocupat, şi a 7 persoane din aparatul tehnic care revin în activitate după concediu creştere copii, rezultă un deficit de 255.000 de lei. Acest lucru generează serioase dificultăţi în desfăşurarea activităţii instituţiei în 2012, an electoral, unde volumul activităţii Consiliului va fi unul fără precedent„, a explicat, în 8 decembrie, Răsvan Popescu. El a propus ca această sumă să fie luată, prin redistribuire, de la cheltuielile cu bunuri şi servicii.
Amendamentul a fost însuşit de toţi parlamentarii din comisiile de buget.
Bugetul CNA a fost aprobat de Comisiile de buget-finanţe din Parlament cu 24 voturi „pentru” şi 5 abţineri.
Pe de altă parte, bugetul pe anul 2012 al CNA a fost aprobat în 5 decembrie şi de comisiile reunite de cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu 13 voturi „pentru”, 8 voturi „împotrivă” şi o abţinere.
Atunci, Comisiile de cultură ale Parlamentului au respins un amendament pentru mărirea bugetului CNA pe 2012, în sumă de 7.112.000 lei, cu 255.000 de lei.
CNA – o autoritate publică autonomă sub control parlamentar – are menirea să încurajeze dezvoltarea funcţionării într-un mediu concurenţial a pieţei libere din domeniul audiovizual.
Consiliul Naţional al Audiovizualului are 11 membri. În prezent, Consiliul are următoarea componenţă: Răsvan Popescu – preşedintele CNA, Ioan Onisei – vicepreşedintele Consiliului, Dan Grigore, Gelu Trandafir, Cristina Trepcea, Narcisa Iorga, Christian Mititelu, Mihai Mălaimare, Constantin Duţu şi Attila Szasz – membri ai Consiliului.