- Home
- Cultură-Media
- (21.04.2016, 13:23)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bursele Superscrieri: 18.000 de euro pentru proiecte jurnalistice despre educaţie şi proiecte jurnalistice de profunzime pe tema violenţei domestice
Cea de-a doua ediţie a programului Bursele Superscrieri/BRD oferă 6 burse jurnalistice în valoare de câte 2.000 de euro acelor autori care vor să realizeze materiale jurnalistice despre educaţie, iar cea de-a treia ediţie a Burselor Superscrieri/Avon oferă 3 burse a câte 2.000 de euro şi susţinere editorială pentru realizarea unor materiale jurnalistice care să aducă noi perspective asupra fenomenului violenţa domestică.
Urmărește
161 afișări
Bursele Superscrieri: 12.000 de euro pentru proiecte jurnalistice despre educaţie şi proiecte jurnalistice de profunzime pe tema violenţei domestice
Bursele Superscrieri/BRD
România este o ţară a polarităţii educaţiei: în timp ce câţiva elevi de top obţin punctaje foarte mari la testele naţionale şi internaţionale şi plasează România printre primele ţări din lume la olimpiadele internaţionale, aproape 50% dintre elevi nu reuşesc să îndeplinească baremele minime la examenele naţionale. Cum se echilibrează acest sistem şi cum preţuieşte el, în cele din urmă, viaţa unui copil care petrece în medie 15 ani în învăţământul preuniversitar?
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Fundaţia Friends For Friends şi BRD – Groupe Société Générale readuc o temă esenţială pentru interesul public în atenţia jurnaliştilor şi a autorilor români de non-ficţiune: educaţia formală/sistemul de învăţământ preuniversitar de stat. Cea de-a doua ediţie a programului Bursele Superscrieri/BRD oferă 6 burse jurnalistice în valoare de câte 2.000 de euro acelor autori care vor să realizeze materiale jurnalistice pe această temă.
Scopul organizatorilor este să aducă în dezbatere aspecte revelatoare pentru majoritatea dintre noi, cei care beneficiem de acest sistem, care să poată constitui un punct de plecare pentru modele de urmat în viitor. Exemplele de proiecte căutate pornesc de la explorarea întrebărilor şi a temerilor pe care le au părinţii în ceea ce priveşte viitorul şcolii şi al copiilor lor, sau a acelor aspecte care ne pot face să înţelegem cum şi de unde pot veni formulele de reformare a sistemului din interior (fie că ne referim la modele de management, la relaţia profesor-elev, la cei care experimentează sau la modele concrete de performanţă).
Pe lângă noile perspective asupra sistemului de învăţământ pe care pune accent ediţia curentă, programul subliniază şi rolul important al susţinerii autorilor români buni în a duce radiografia acestui sistem la următorul nivel.
Poate câştiga o bursă Superscrieri/BRD orice autor din România - indiferent că este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprimă prin cuvânt sau prin imagine, publică pe platforme tradiţionale ori exclusiv în mediul digital. Organizatorii încurajează proiectele complexe, realizate de echipe autor + fotoreporter/artist vizual.
Propunerile de proiecte vor fi evaluate de un juriu format din jurnalişti - Simona Tache (simonatache.ro), Irina Păcurariu (TVR), Florin Negruţiu (Republica.ro), Mihnea Măruţă (Pressone.ro), Paul Radu (RISE Project), Teodor Tiţă (Mediafax), Vlad Mixich (Hotnews) - şi un reprezentant BRD (Flavia Popa, Secretar General).
Organizatorii vor sprijini bursierii în realizarea celor şase materiale de substanţă, pe lângă finanţare, cu un program de mentorat şi Seminarii Superscrieri de bune practici - ambele susţinute de jurnalista Mona Dîrţu.
Aplicaţiile pentru ediţia curentă sunt deschise până pe 5 mai, iar formularul de înscriere, precum şi alte detalii depre program, pot fi accesate AICI.
Bursele Superscrieri/Avon
Fundaţia Friends For Friends şi Avon România deschid înscrierile la cea de-a treia ediţie a Burselor Superscrieri/Avon, prin care oferă 3 burse a câte 2.000 de euro şi susţinere editorială pentru realizarea unor materiale jurnalistice care să aducă noi perspective asupra fenomenului violenţa domestică.
Organizatorii căută proiecte care să treacă dincolo de clişeele şi prejudecăţile care ne fac să privim cu detaşare abuzuri grave, condamnate prin Codul Penal. Provocarea pe care o lansează este de a aduce în atenţia publică această temă în variatele ei forme şi simptome, răspunzând la întrebări de genul: care sunt costurile pentru societate atunci când martorii tac, cum se manifestă aspectele mai puţin explorate (violenţa economică, socială, psihologică), sau care sunt posibilele soluţii - de la cele care presupun implicarea statului la soluţii/iniţiative venite din comunitate?
Poate câştiga o bursă Superscrieri/Avon orice autor din România - indiferent că este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprimă prin cuvânt sau prin imagine, publică pe platforme tradiţionale ori exclusiv în mediul digital. Organizatorii încurajează proiectele complexe, realizate de echipe autor + fotoreporter/artist vizual.
Propunerile de proiecte vor fi evaluate de un juriu format din jurnalişti - Simona Tache (simonatache.ro), Irina Păcurariu (TVR), Florin Negruţiu (Republica.ro), Mihnea Măruţă (Pressone.ro), Paul Radu (RISE Project), Teodor Tiţă (Mediafax), Vlad Mixich (Hotnews) - şi un reprezentant AVON (Stela Toderaşcu – Commercial Marketing Manager Avon România & Moldova).
Pe lângă finanţare, bursierii aleşi vor beneficia pe perioada realizării materialelor de un program de mentorat şi Seminarii Superscrieri de bune practici, ambele susţinute de jurnalista Mona Dîrţu.
Bursele Superscrieri au fost iniţiate în 2014 cu scopul de a susţine jurnaliştii în crearea de conţinut de calitate pe teme de interes public.
Aplicaţiile pentru ediţia curentă sunt deschise până pe 5 mai, iar formularul de înscriere, precum şi alte detalii depre program, pot fi accesate AICI.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe