- Home
- Cultură-Media
- SAN FRANCISCO, (06.04.2012, 10:15)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Calculatoarele Macintosh ale Apple sunt ţinta unor atacuri. Peste o jumătate de milion, infectate cu un "cal troian"
Mai multe firme importante din sectorul securităţii informatice afirmă că peste o jumătate de milion de calculatoare Macintosh produse de Apple ar putea fi infectate cu un virus care vizează în mod specific fabricantul californian.
Urmărește
576 afișări
Calculatoarele Macintosh ale Apple sunt ţinta unor atacuri. Peste o jumătate de milion, infectate cu un "cal troian" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Un virus de tip "cal troian" intitulat BackDoor.Flashback, conceput pentru a se infiltra în calculatoare fără să fie reperat cu scopul de a fura date sensibile ca parole sau date de conturi bancare, a fost special conceput pentru a ocoli sistemele de apărare ale calculatoarelor "Mac" de la Apple, potrivit acestor firme.
"Tot ceea ce (hackerii) au învăţat atacând lumea calculatoarelor de tip PC începe să fie transferat către lumea (calculatoarelor) Mac", a confirmat joi Dave Marcus, directorul de informaţii asupra atacurilor informatice din cadrul firmei de securitate McAfee.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Acest virus, care face parte dintr-o gamă de viruşi informatici vizând calculatoarele de tip PC, ce funcţionează cu sistemul de exploatare Windows de la Microsoft, a fost denunţat luni de către firma finlandeză de securitate informatică F-Secure.
Vânzătorul rus de programe antivirus Dr. Web a cuantificat acest atac ulterior. Într-un comunicat publicat miercuri, acesta aprecia că "reţeaua de calculatoare infectată cu virusul BackDoor.Flashback cuprinde peste 550.000 de calculatoare, cea mai mare parte aflate în Statele Unite şi Canada".
"Acest lucru dezminte încă o dată afirmaţiile anumitor experţi, potrivit cărora nu există nicio ameninţare informatică la adresa (sistemului de exploatare) Mac OS X" al Apple, adăuga Dr. Web.
Apple susţine de mult timp că acele calculatoare care funcţionează cu sistemul Windows sunt expuse mai mult atacurilor informatice decât calculatoarele sale Macintosh, folosind această afirmaţie ca pe un argument comercial. Compania nu a răspuns întrebărilor AFP cu privire la aceste informaţii.
Hackerii înşală utilizatorii de Macintosh invitându-i să descarce o falsă nouă versiune a programului pentru vizionare de înregistrări video Adobe Flash, care este de fapt un virus de tip "troian".
Specialiştii în securitate informatică afirmă că motivul disparităţii atacurilor împotriva calculatoarelor Macintosh şi împotriva PC-urilor poate fi explicat prin faptul că acestea din urmă sunt mult mai utilizate, iar hackerii le acordă prioritate deoarece obţin cel mai puternic impact posibil.
Atacurile vizând sistemele de operare ale Apple au crescut puternic, odată cu creşterea popularităţii calculatoarelor Macintosh, este de părere Dave Marcus.
"S-a înregistrat o creştere importantă în privinţa viruşilor care vizează calculatoarele Macintosh în ultimele trimestre, deci ceea ce observăm că se întâmplă cu virusul Flashback nu este surprinzător", a continuat el.
Marcus îi sfătuieşte pe utilizatori, indiferent care este sistemul de exploatare pe care îl folosesc, să îşi protejeze calculatoarele actualizând în mod regulat programul antivirus şi evitând să deschidă link-uri sau e-mail-uri provenind de la surse necunoscute.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe