- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (25.01.2016, 16:56)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Campanie Metropolis: Fotografii cu Radu Beligan şi Olga Tudorache, expuse în şcoli şi în Gara de Nord - GALERIE FOTO
Fotografii cu 33 de actori, între care se numără Radu Beligan, Olga Tudorache şi George Ivaşcu, au început să fie expuse în şcoli şi în spitale din Bucureşti, dar şi în Gara de Nord din Capitală, în cadrul campaniei "O 9 atitudine pentru cultură", lansată de Teatrul Metropolis.
Urmărește
378 afișări
Campanie Metropolis: Fotografii cu Radu Beligan şi Olga Tudorache, expuse în şcoli şi în Gara de Nord - FOTO (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)
Campania are ca obiectiv creşterea nivelului de educare şi informare a oamenilor cu privire la cunoaşterea operelor de artă româneşti, indiferent de forma de exprimare a acestora, şi a spectacolelor de teatru şi a actorilor români.
În prima fază a proiectului - care a fost lansat duminică seară, de Ziua Unirii, la Teatrul Metropolis din Bucureşti -, sunt implicate 400 de locaţii din Municipiul Bucureşti, între care şcoli, spitale şi unităţi administrative, urmând ca pe viitor proiectul să se extindă la nivel naţional.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Actorul George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, a spus că această campanie se va desfăşura cel puţin până în anul 2018.
"Ideea pleacă de la o nevoie. Leonardo da Vinci spunea că arta nu moare niciodată. Din păcate, uneori poate fi abandonată. Ne aflăm într-o poziţie în care artiştii noştri, valorile pe care le recunoaştem, le iubim, le respectăm şi uneori regretăm că dispar atât de repede dintre noi, de astăzi vor fi cunoscute şi, sperăm noi, recunoscute, prin diversele locuri prin care publicul ajunge (...) Pentru a recunoaşte marile valori, întâi trebuie să le cunoşti", a spus George Ivaşcu.
Potrivit lui Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei Info-Cons, care sprijină desfăşurarea acestei campanii, a spus că "O 9 atitudine pentru cultură" va promova 33 de actori, 33 de pictori români şi 33 de monumente arhitectonice. "A o suta personalitate promovată va fi Alexandru Ioan Cuza", a spus Sorin Mierlea.
Acesta a precizat că fotografiile cu artişti români, care sunt prezentate sub forma unor tablouri, au fost deja expuse în şcoli din Bucureşti, în primării, în spitale şi în Gara de Nord. "Şi în continuare sunt foarte multe instituţii care solicită aceste imagini", a precizat el.
Printre personalităţile promovate de "O 9 atitudine pentru cultură" se numără Adela Mărculescu, Adriana Trandafir, Anca Sigartău, Claudiu Bleonţ, Emilia Popescu, Florin Zamfirescu, Florina Cercel, George Ivaşcu, Gheorghe Visu, Horaţiu Mălăele, Ileana Stana Ionescu, Ion Besoiu, Irina Petrescu, Luminiţa Gheorghiu, Maia Morgenstern, Marian Râlea, Mihai Sandu Gruia, Mircea Albulescu, Olga Tudorache, Radu Beligan, Răzvan Vasilescu, Rodica Popescu Bitănescu şi Valentin Uritescu, potrivit site-ului campaniei.
Proiectul este realizat de Teatrul Metropolis şi Asociaţia Info-Cons, în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, Consiliul General al Municipului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe