- Home
- Cultură-Media
- CANNES, (22.04.2014, 11:23)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cannes 2014: Căutarea identităţii şi iubirea, temele reflectate în Semaine de la Critique
Cea de-a 53-a ediţie a secţiunii Semaine de la Critique de la Cannes 2014 va include, între 15 şi 23 mai, lungmetraje despre căutarea identităţii, iubire şi tânăra generaţie care flirtează cu cinema-ul experimental, a anunţat delegatul general al secţiunii, Charles Tesson.
Urmărește
87 afișări
Căutarea identităţii şi iubirea, temele reflectate în Semaine de la Critique de la Cannes 2014
Semaine de la Critique, o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, înfiinţată în 1962, este consacrată descoperirii unor noi cineaşti talentaţi.
În această secţiune sunt proiectate doar primul sau al doilea lungmetraj regizat de fiecare cineast selecţionat.
Din cele 1.200 de pelicule vizionate pentru ediţia din 2014, organizatorii au reţinut 11, din care şapte vor fi proiectate în competiţie. Juriul acestei secţiuni va fi prezidat de regizoarea britanică Andrea Arnold.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Le-o dăm în vot la alegeri! Civilizat, legal, fără violență
-
ieri, 22:32
• Ciolacu: De ce să-mi dau demisia? N-am ce lămuri. Vorbim de o călătorie a mea în zona privată
-
ieri, 21:27
• Ciucă, la revenirea din Austria: Moment decisiv pe 22 noiembrie la Budapesta, în privinţa Schengen
-
ieri, 20:20
• NEWS ALERT Ludovic Orban se retrage din cursa prezidenţială în favoarea Elenei Lasconi
-
ieri, 17:16
-
ieri, 18:26
-
ieri, 16:50
• Veşti bune pentru şoferi. Se deschide un nou tronson de 31 de kilometri din Autostrada Moldova
-
ieri, 16:40
• O ţară din UE interzice mamele surogat. Ce sancţiuni ar putea primi cei care nu se conformează
-
ieri, 16:35
• Kim Jong-Un îndeamnă armata Coreei de Nord să se pregătească de război
-
ieri, 15:48
-
ieri, 15:30
• Ciucă îi cere demisia lui Ciolacu: A minţit de mai multe ori cu bună ştiinţă
-
ieri, 14:26
• Ciolacu cere suplimentarea trupelor NATO în România: Rusia a readus războiul în Europa
-
ieri, 13:49
• Germania va furniza Ucrainei 4.000 de drone „Mini-Taurus” dotate cu inteligenţă artificială
-
ieri, 13:01
• Oficial turc: Liderii Hamas nu s-au mutat în Turcia, ci sunt doar în vizită
-
ieri, 08:00
-
ieri, 12:13
• Nicuşor Dan, apel pentru candidat unic de dreapta la prezidenţiale
Două filme experimentale au fost selecţionate. Astfel, "When Animals Dream", de danezul Jonas Arnby, este descris ca un film "cu vârcolaci feminişti".
Americanul David Robert Mitchell a fost selecţionat cu cel de-al doilea lungmetraj al său, "It follows", în care abundă spectre şi morţi vii.
Căutarea identităţii este tema centrală din "Gente de bien", un film regizat de columbianul Franco Lolli despre dificilele relaţii dintre un tată şi fiul său.
"Hope", regizat de francezul Boris Lojkine, prezintă odiseea unui tânăr cuplu african care încearcă să ajungă în Europa traversând Sahara.
Acţiunea din "The Tribe", regizat de ucraineanul Miroslav Slaboshpitsky, se derulează într-un cămin de surdo-muţi, în care elevii se organizează în bande mafiote, pe fondul unor teme precum infracţionalitate, prostituţie şi poveşti de dragoste. Actorii joacă folosind limbajul semnelor.
Competiţia este completată de "Piu buio di mezzanote", de italianul Sebastiano Riso, un film despre parcursul iniţiatic al unui copil fugar, şi de "Self made", regizat de israelianca Shira Geffen, un film ce prezintă portretele în oglindă ale unei femei israeliene şi unei femei palestiniene, ce combină umorul şi lucrurile grave.
Filmul "Faire l'amour", regizat de haitianul Djinn Carrenard, va fi proiectat în deschiderea secţiunii.
Actriţa franceză Mélanie Laurent va prezenta în secţiunea Séances Spéciales cel de-al doilea lungmetraj al ei, "Respire", o dramă centrată pe relaţia de fascinaţie-dependenţă dintre doi liceeni, în timp ce israelianul Nadav Lapid va prezenta "L'institutrice", un film cu o eroină convinsă că unul dintre copiii ei "va salva" Israelul de ceea ce a devenit acest stat.
"Hippocrate", regizat de francezul Thomas Lilti, va închide această secţiune, cu o introspecţie în universul spitalelor, prin intermediul rivalităţii dintre doi medici internişti.
Un număr de 10 scurtmetraje, selectate din rândul a peste 1.700 de filme vizionate, se vor afla şi ele în competiţie în acest an.
Secţiune paralelă a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, Semaine de la Critique, ajunsă la cea de-a 53-a ediţie, a fost dedicată de la început descoperirii unor noi talente. În fiecare an, sunt selectate 10 lungmetraje, dintre care şapte sunt în competiţie, şi o serie de filme de scurt şi mediu metraj, într-o altă competiţie. Regizori ca Bernardo Bertolucci, Jean Eustache, Otar Iosseliani, Ken Loach, Wong Kar Wai, Jacques Audiard şi Arnaud Desplechin au debutat în cadrul Semaine de la Critique.
Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14 - 25 mai. Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de regizoarea neozeelandeză Jane Campion, singura femeie care a câştigat trofeul Palme d'Or pentru lungmetraj ("Pianul").
Citește pe alephnews.ro: Războiul dronelor: Cum tehnologia transformă conflictul ruso-ucrainean
Citește pe www.zf.ro: Criză fără precedent în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace: Ce este sistemul ATACMS, care ameninţă să arunce în aer războiul din Ucraina. Americanii au autorizat Kievul să folosească rachete cu raze lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din Rusia
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ciucă, la revenirea din Austria: „Summit-ul de pe 22 noiembrie de la Budapesta va fi decisiv în privința Schengen”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ce i-a grăbit sfârşitul lui Silviu Prigoană. Autopsia a confirmat o problemă cardiacă, dar apropiaţii susţin o ipoteză şocantă: “A vorbit și cu băieții, i-a pregătit”
CANCAN.RO
Dintr-o firmă de apartament, „nepotul” lui Nicolae Ciucă a împușcat contracte-mamut la Ministerul Apărării! Imagini în premieră cu descurcărețul rezervist și garajul lui de lux
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe