Cartianu despre revenirea asupra demisiei sale de la Adevărul: Este posibil orice

Grigore Cartianu, care săptămâna trecută şi-a prezentat demisia din funcţia de redactor-şef al ziarului Adevărul, a declarat pentru MEDIAFAX că nu exclude posibilitatea de a reveni asupra demisiei sale, precizând că deocamdată este demisionar, "dar este posibil orice".

Urmărește
87 afișări
Imaginea articolului Cartianu despre revenirea asupra demisiei sale de la Adevărul: Este posibil orice

Cartianu despre revenirea asupra demisiei sale de la Adevărul: Este posibil orice

"A rămas ca după ce mă întorc din minivacanţa de Paşti să dau un răspuns. Mâine (miercuri, nr.) mă întorc în redacţie", a spus Grigore Cartianu.

Întrebat dacă nu exclude posibilitatea unei reveniri asupra deciziei sale de a demisiona din funcţia de redactor-şef la ziarul Adevărul, Grigore Cartianu a spus: "Niciodată nu spun niciodată. Deocamdată sunt demisionar, dar este posibil orice".

Grigore Cartianu s-a numărat printre cei zece angajaţi din Adevărul Holding, care au demisionat din trust pe 1 aprilie, în acelaşi timp cu directorul general Răzvan Corneţeanu. La momentul respectiv, dintre demisionarii din structura editorială de la Adevărul Holding au fost vehiculate numele lui Laurenţiu Ciocăzanu, celălalt redactor-şef al ziarului Adevărul, dar şi numele lui Ovidiu Nahoi.

Potrivit lui Adrian Halpert, directorul editorial al Adevărul Holding, din structura editorială de la Adevărul a plecat doar Laurenţiu Ciocăzanu, care ocupa, la fel ca şi Cartianu, funcţia de redactor-şef.

"Eu o să fac ce făceam şi înainte. Pentru noi nu intervine o schimbare majoră. Până una alta din toată structura editorială a plecat doar domnul Ciocăzanu", a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Halpert. El a precizat că Laurenţiu Ciocăzanu a plecat joi din redacţia Adevărul. "A plecat de joi. I s-a spus că de vineri nu mai este nevoie de serviciile sale", a spus Halpert, răspunzând unei întrebări legate de preavizul pe care ar fi trebuit să îl respecte Laurenţiu Ciocăzanu.

În plus, Adrian Halpert a spus că Grigore Cartianu a continuat să vină la redacţie joi şi vineri, chiar dacă şi-a dat demisia. "Domnul Cartianu a venit la redacţie şi joi şi vineri, a făcut ziarul. El este încă demisionar, însă are un termen în care să se gândească dacă revine asupra demisiei sale. Probabil săptămâna aceasta se va decide. El este un om de cuvânt şi a spus că va rămâne oricum cât este nevoie", a precizat Halpert.

Pe de altă parte, Ovidiu Nahoi a scris pe blogul său că s-a decis să rămână la Adevărul Holding. "Nu mi-a plăcut deloc ceea ce s-a petrecut miercuri noaptea în biroul lui Răzvan Corneţeanu (...) Am plecat acasă bulversat, pe la două noaptea. Am luat foarte serios în calcul ideea de a pleca şi eu, alături de ceilalţi. Până la urmă, am decis să rămân", scrie Ovidiu Nahoi.

El precizează că a fost "bulversat" după "episodul de miercuri spre joi", deşi ştia că "există tensiuni acolo, în zona cu aer rarefiat a companiei", dar nu credea că "vor exploda atât de repede şi de violent".

"Nu a fost deloc o plăcere să asist la ce am asistat. Dar m-am gândit şi la oamenii cu care construiesc revistele Foreign Policy şi Historia. Cum aveam să le explic eventuala mea plecare? Puteam să le spun, poate, că nişte oameni vor să-i împingă să facă ceva rău, intervenind în politica editorială. Şi că eu, nefiind de acord cu aşa ceva, îmi iau tălpăşiţa. Iar ei, care nu au unde pleca şi trăiesc de la un salariu la altul, n-au decât să rămână şi să înghită. În timp ce eu, cu rochiţa imaculată, aş fi zburat spre alte zări de farmec pline. Aş fi devenit un erou făcând asta? Mă îndoiesc (...) Câtă vreme redacţia pe care o conduc îşi poate face meseria cu onestitate, nu am unde să plec. Datoria mea este să rămân alături de oamenii cu care împart succesele şi eşecurile. Până în ultima clipă", mai afirmă Ovidiu Nahoi.

Totodată, el spune că, de un an de zile, implicarea sa în ziarul Adevărul se reduce la un comentariu pe săptămână şi la "Interviul 2 plus1", pe care îl realizează împreună cu colegul său, Ion M. Ioniţă.

"Nu mai particip la şedinţele de sumar şi la niciun fel de decizii editoriale legate de ziar. Am decis că e mai bine aşa, din motive pe care prefer să le ţin pentru mine (...) Am decis singur, acum un an, să mă retrag din tot ce înseamnă structură de decizie în ziarul Adevărul. Tot ce pot spune este că nu eram de acord cu un anumit stil de conducere editorială. Pe mine mă sperie oamenii care au prea multe certitudini (...) Am renunţat cu ocazia asta la o bună parte din bani - o treime din salariu plus un frumos bonus anual de management. Am decis să rămân doar simplu colaborator al ziarului şi redactor şef la Foreign Policy. La care, din toamna lui 2009, s-a adăugat Historia, pentru care nu am mai primit niciun leu în plus", scrie Ovidiu Nahoi.

Directorul general Răzvan Corneţeanu, directorul executiv Hadrian Mateescu şi redactorii-şefi Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu, alături de alte zece persoane din Adevărul Holding, au demisionat din trust, au declarat, pe 1 aprilie, pentru MEDIAFAX, surse din Adevărul. "Şi-au dat demisia managerii, directorii de publicitate, Ovidiu Nahoi", au precizat sursele.

Potrivit aceloraşi surse, Dinu Patriciu i-ar fi reproşat lui Răzvan Corneţeanu că în comunicatul de presă remis pe 30 martie de Adevărul Holding, privind decizia Acces Press de a scoate revista Kamikaze de la comercializare, a apărut numele lui Sorin Roşca Stănescu, "prietenul său" (al lui Patriciu, n.r.), "deşi nu e nici primul, nici ultimul comunicat dat de Adevărul Holding la care să aibă ceva de comentat Dinu Patriciu".

De asemenea, sursele au precizat că, în timpul şedinţei din noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, în biroul lui Corneţeanu au intrat Dinu Patriciu, Peter Imre, Andrei Ştefan, fiul vitreg al lui Patriciu, şi un avocat, discuţia fiind întreruptă "într-un stil de forţă". "S-a produs totul pe un fond neaşteptat, tensionat, urât. Dinu Patriciu a venit hotărât să îl suspende pe Corneţeanu. A spus că e mulţumit de rezultatele companiei, că aceasta se dezvoltă şi are nevoie de o nouă conducere. Decizia a fost şocantă şi pentru că nu a fost discutată, ci a apărut pe bloguri şi prin presă", au mai precizat sursele.

Ulterior, Laurenţiu Ciocăzanu, redactor-şef Adevărul, a confirmat, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus demisia din funcţie începând cu ziua de joi, 1 aprilie, Dinu Patriciu spunând echipei editoriale, miercuri seară, că nu îşi doreşte ca ei să plece, pentru că nu va interveni editorial la ziar. "Eu mi-am depus demisia începând de azi şi trebuie să stau în preaviz o lună. Oamenii sunt demoralizaţi, debusolaţi, nu se aşteptau la aşa ceva", a spus atunci Laurenţiu Ciocăzanu.

Pe de altă parte, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX tot pe 1 aprilie, omul de afaceri Peter Imre a fost numit director general al Adevărul Holding, iar Andrei Ştefan - director general adjunct, în timp ce Dinu Patriciu va ocupa funcţia de preşedinte al trustului.

Răzvan Corneţeanu, fostul director al Adevărul Holding, şi-a avertizat colegii, într-o scrisoare, că nu ar trebui să aibă încredere în patronul Adevărul Holding Dinu Patriciu şi în noua conducere, care, în ciuda "performanţelor" sale, l-a dat afară "ca pe un gunoi". Totodată, Corneţeanu le-a spus angajaţilor Adevărul Holding că Patriciu "a minţit".

Din portofoliul Adevărul Holding fac parte cotidianele Adevărul, Adevărul de seară, tabloidul Click!, revistele Dilema veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania, precum şi cotidianul Blik din Ucraina, colecţiile de carte de lux Adevărul, dar şi un număr mare de suplimente şi produse complementare. Divizia internaţională a grupului mai cuprinde redacţii în Spania şi Italia, înfiinţate în 2007. Totodată, Adevărul Holding editează Forbes România şi topul anual "Forbes România 500 Miliardari".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici