- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.09.2014, 16:59)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Câştigătorul Concursului Enescu la secţiunea Vioară, desemnat joi seară, pe scena Ateneului Român
Câştigătorul Concursului Internaţional "George Enescu" la secţiunea Vioară va fi desemnat joi seară, în urma unei serii de trei concerte extraordinare alături de Orchestra Filarmonicii "George Enescu", desfăşurate pe scena Ateneului Român din Capitală.
Urmărește
157 afișări
Câştigătorul Concursului Enescu la secţiunea Vioară, desemnat joi seară, pe scena Ateneului Român
Din programul serii fac parte "Concert în Re major op.35 pentru vioară şi orchestră", de Piotr Ilici Ceaikovski, şi "Concertul în re minor op.47", de Jean Sibelius, informează organizatorii evenimentului.
Publicul va putea intra la concerte chiar dacă nu are rezervare, în limita locurilor disponibile, sau va putea asculta concertele live pe ecranul amplasat în faţa Ateneului Român, fiind 100 de locuri disponibile pe scaune, precum şi în faţa televizorului, prin transmisia asigurată de TVR 2. De asemenea, transmisia live este asigurată pe site-ul festivalului, www.festivalenescu.ro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Trei tineri violonişti îşi dispută şansa la a câştiga Concursul Enescu, secţiunea Vioară, joi, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român. Wonhee Bae (Coreea de Sud), Fedor Roudine (Franţa) şi violonistul de origine română stabilit în Germania Ştefan Tarara vor interpreta în faţa juriului şi a publicului, alături de Orchestra Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta lui Daisuke Soga, dirijor rezident al Orchestrei Tokyo New City.
Pentru cei care ajung după începerea concertului, accesul se va putea face la prima pauză.
Programul complet al serii de la Ateneul Român şi ordinea în care concurenţii intră în concurs este următoarea: de la 19.00 la 20.25, Wonhee Bae (Coreea de Sud) va interpreta P.I. Ceaikovski - "Concertul în Re major op. 35 pentru vioară şi orchestră", urmat de Fedor Roudine (Franţa), care va intepreta J. Sibelius - "Concertul în re minor op. 47 pentru vioară şi orchestră". Apoi va urma o pauză de 15 minute. De la 20.40 la 21.20, va interpreta Ştefan Tarara (Germania) - P.I. Ceaikovski - "Concertul în Re major op. 35 pentru vioară şi orchestră", după care va urma o pauză de 10 minute. De la 21.30 până la 21.50 va avea loc ceremonia de decernare a premiilor.
Pe lângă premiile în valoare de peste 100.000 de euro, Concursul Enescu oferă laureaţilor secţiunii de vioară posibilitatea de a fi invitaţi la unul dintre cele mai importante evenimente internaţionale, Festivalul de la Ravello, ediţia 2015. De asemenea, odată cu câştigarea concursului, violoniştii au oportunitatea de a studia un masterclass la Academia de Muzică din Viena şi la Kronberg Academy.
Concursul Internaţional "George Enescu" este construit ca o prelungire firească a Festivalului "George Enescu", cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România. La fel cum George Enescu îi sprijinea în timpul vieţii pe tinerii muzicieni - în calitate de director onorific al Asociaţiei Muzicale Române, compozitorul român a făcut donaţii substanţiale pentru a plăti bursele acordate muzicienilor, iar, în anul 1912, a susţinut un turneu în România, strângând peste o mie de lire sterline pentru a înfiinţa şi acorda un premiu naţional de compoziţie -, Concursul Enescu descoperă, susţine şi promovează tinerele talente din întreaga lume.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe