- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (05.07.2016, 16:42)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cât timp vorbim, în medie, la telefon zilnic şi de câte ori atingem ecranul acestuia
Sociologul Alfred Bulai, şeful departarmentului Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice (SNSPA), susţine că tehnologiile noi creează dependenţă şi noi categorii sociale. "Dependenţa este o afecţiune, iar noile tehnologii produc această dependenţă. Există această fascinaţie pentru tehnologia nouă, pentru telefoane şi în România, şi în alte părţi. Dar la noi e atât de populară fiindcă abonamentele sunt ieftine, aproape gratis. Nu e o mândrie că e ieftin, există efecte negative cum ar fi scăderea funcţiilor cognitive, fiindcă nu mai dezvoltăm memoria, avem totul pe tabletă, precum şi formarea nativilor digitali. Copiii sunt nativi digitali, care trăiesc cu tableta în faţă. Noi, generaţia noastră, suntem imigranţi digitali. Şi mai sunt şi extratereştrii digitali", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, sociologul Bulai.
Urmărește
1964 afișări
Cât timp vorbim, în medie, la telefon zilnic şi de câte ori atingem ecranul acestuia
Omul modern ajunge să atingă ecranul telefonului de peste 5.000 de ori pe zi şi petrece 225 de minute în conversaţii telefonice, relevă un studiu făcut pe un eşantion de 100.000 de utilizatori Android şi realizat de platforma de sondaje online Dscout.
Utilizatorii de top ating ecranul, potrivit studiului, de 5.427 de ori telefonul pe zi, iar un utilizator obişnuit de 2.617 ori. Interesant este că oamenii nu estimează corect modul în care interacţionează cu dispozitivele mobile, participanţii la sondaj apreciind că îşi ating ecranele telefoanelor de doar 500 de ori pe zi. Pe ore, terminarea programului de muncă, la 5 după-amiază, marchează şi o explozie a interacţiunilor cu telefonul, care cresc de la circa 10.000, pentru eşantionul studiat de 100.000 de persoane, la 70.000 la orele serii.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 07:15
• Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
astăzi, 09:42
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
astăzi, 07:14
-
astăzi, 07:06
-
ieri, 21:12
-
ieri, 17:43
-
ieri, 18:24
-
ieri, 19:12
• România, eliminată din turneul final BJK Cup de Japonia după ce a cedat la dublu
-
ieri, 19:40
• Ultima alarmă de sănătate vine din Regatul Unit. Totul despre norovirusul Kawasaki
-
ieri, 16:27
-
ieri, 20:31
• Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat un tratament mult-aşteptat pentru Alzheimer
-
ieri, 22:58
-
ieri, 15:36
• Marcel Boloş: termenul pentru aplicarea amnistiei fiscale, prelungit până la 20 decembrie 2024
-
ieri, 15:15
• VIDEO Şoşoacă face senzaţie în presa mondială, după ce a venit cu preoţi în Parlamentul European şi a făcut „exorcizare”: Satana este aici!
-
ieri, 15:51
În topul aplicaţiilor utilizate se află Facebook, responsabil pentru 15% dintre atingeri, Mesgeria cu 11%, Chrome - 5%, Textra - 4%, Google Apps - 3%, Instagram - 3%, Messenger (Facebook) - 3%, WhatsApp- 3%, Gmail - 3%, HangOuts - 3%, Galerie Foto - 1%, Youtube - 1%, Internet Browser - 1%, Email - 1%, SnapChat - 1%, Twitter - 1%. Cu totul, aplicaţiile Facebook şi cele al Alphabet atrag cele mai multe atingeri de ecran, adică 43% din total.
Pe categorii, jocurile solicită cele mai multe interacţiuni cu ecranul telefonului, 80 pe sesiune, fiind urmate de reprizele de cumpărături online (60 de atingeri), aplicaţile pentru sănătate şi fitness – 57, social media – 55, mesagerie – 48, internet – 46, fotografii – 45 şi ştiri şi meteo, cu 37 de atingeri.
Din cei 100.000 de utilizatori monitorizaţi, 94 au fost şi intervievaţi cu privire la obieceiurile lor. După ce li s-au prezentat rezultatele sondajului, iată răspunsurile lor: 41% - "Probabil, nu o să-mi schimb obiceiul de folosire a telefonului", 27% - "Mi-aş dori să-l folosesc mai puţin, dar probabil voi face la fel şi pe viitor", 24% - "Voi încerca să îl folosesc mai puţin', 5% - "Îl voi folosi mai mult", 4% - alte răspunsuri.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe