Cel de-al doilea roman al scriitoarei Harper Lee va fi publicat la Polirom şi lansat la Gaudeamus

Cel de-al doilea roman al scriitoarei Harper Lee, "Go Set a Watchman", care reprezintă continuarea poveştii din bestsellerul "...Să ucizi o pasăre cântătoare" - ce i-a adus celebritatea autoarei americane -, va fi publicat la editura Polirom şi va fi lansat la Târgul Gaudeamus 2015.

Urmărește
131 afișări
Imaginea articolului Cel de-al doilea roman al scriitoarei Harper Lee va fi publicat la Polirom şi lansat la Gaudeamus

Cel de-al doilea roman al scriitoarei Harper Lee va fi publicat la Polirom şi lansat la Gaudeamus

"Go Set a Watchman" ("Du-te şi pune un străjer"), romanul despre care scriu în acest moment cele mai prestigioase publicaţii din lume - Los Angeles Times, Publishers Weekly, Wall Street Journal, Washington Post, Time, San Francisco Chronicle, Chicago Tribune, Vanity Fair, The Guardian, The Independent, USA Today, New York Post, People etc.- , va apărea în toamna acestui an în colecţia "Biblioteca Polirom", unde a fost publicat şi "...Să ucizi o pasăre cântătoare", în două ediţii, în traducerea Tatianei Malita. De altfel, editura Polirom a publicat de curând şi o ediţie de buzunar a romanului distins cu premiul Pulitzer în 1961 şi ecranizat în 1962, informează un comunicat remis MEDIAFAX de editura Polirom.

Cartea-eveniment a acestei veri "Go Set a Watchman ("Du-te şi pune un străjer") este continuarea poveştii din "...Să ucizi o pasăre cântătoare", însă a fost scrisă, de fapt, înaintea romanului care a consacrat-o pe scriitoarea americană şi a fost descoperită în toamna anului 2014 de avocata autoarei, Tonja Carter.

Ediţia în limba română a romanului "Du-te şi pune un străjer", în traducerea Ariadnei Ponta, va fi lansată la Târgul Internaţional de Carte şi Educaţie Gaudeamus, ediţia 22, care se va desfăşura la Bucureşti, între 18 şi 22 noiembrie.

Ediţia în limba engleză a romanului a fost publicată în Marea Britanie şi Commonwealth (cu excepţia Canadei) de Penguin Random House, iar, în SUA, de Harper Collins, pe 14 iulie.

Romanul mai este în curs de apariţie în Bosnia, Brazilia, Bulgaria, China, Croaţia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Indonezia, Israel, Italia, Coreea, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Spania (catalană şi spaniolă - inclusiv în America de Nord, Centrală şi de Sud), Suedia, Taiwan, Turcia, Ucraina.

Apariţia ediţiei originale a romanului semnat de Harper Lee a fost îndelung aşteptată şi sărbătorită cum se cuvine: librării prestigioase din Marea Britanie, precum şi din SUA au pregătit evenimente dedicate cărţii, fanii lui Harper Lee au stat la coadă să cumpere volumul, romanul a fost cel mai cerut titlu la precomenzi pe site-ul Amazon.com, iar Harper Collins a declarat că a fost cel mai precomandat titlu din istoria editurii, Reese Witherspoon s-a numărat printre primii cititori ai cărţii, The Guardian publicând în exclusivitate primul capitol al cărţii în lectura celebrei actriţe.

Harper Lee s-a născut în 1926, în Monroeville, Alabama, şi a studiat dreptul la Universitatea din Alabama. Este autoarea romanului "...Să ucizi o pasăre cântătoare" şi este laureată a premiului Pulitzer. În 2007, i s-a decernat Medalia Libertăţii din partea preşedintelui Statelor Unite ale Americii. În 2010, William Heinemann a publicat o ediţie aniversară a romanului "...Să ucizi o pasăre cântătoare", iar Arrow Books a lansat o nouă ediţie broşată, cea digitală find lansată în 2014. Ediţia în limba engleză a cărţii s-a vândut în peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume şi a fost tradusă în peste 40 de limbi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici