Cele mai faimoase oraşe antice ale Turciei. Ce poţi vizita

Regiunea antoliană este renumită pentru faptul că a găzduit mai multe civilizaţii în decursul anilor, care au avut cu adevărat realizări remarcabile.

Urmărește
6819 afișări
Imaginea articolului Cele mai faimoase oraşe antice ale Turciei. Ce poţi vizita

Călătorind de-a lungul coastei de vest a ţării, întinsă de la Marea Egee până la Mediterană, poţi descoperi cele mai frumoase comori antice din lume, care pot aduce la viaţă mituri şi legende. Unele dintre aceste situri arheologice sunt deschise vizitatorilor până la miezul nopţii, astfel încât mai multe persoane să descopere bogata moştenire a Turciei. Presărată cu oraşe antice de neratat, această regiune amplasată de-a lungul apelor cristaline ale Mării Egee şi Mediteranei invită, de asemenea, oaspeţii să se bucure de tradiţiile culinare unice, elemente de bază ale dietei mediteraneene.

În inima legendei: Troia

În toată Turcia se află oraşe antice fascinante, dar cu siguranţă unul dintre cele mai renumite este Troia, un sit al Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Situat la poalele Munţilor Ida din Çanakkale, Troia – a fost casa multor aşezări şi civilizaţii. Ca decor pentru Războiul Troian din epopeea antică a lui Homer, Iliada, Troia este prima oprire pe Ruta lui Aeneas, singura rută culturală recunoscută de Consiliul Europei începe din Turcia.

De neratat: Muzeul Troia, situat la intrarea în oraşul antic şi câştigător al mai multor premii de muzeologie din Europa. Muzeul Troia ilustrează istoria şi cultura oraşului prin exponate clare şi cuprinzătoare de artefacte şi alte descoperiri excavate în regiune.

Măreţul oraş-port: Efes

Un alt oraş antic celebru din Turcia, situat în regiunea Egee, este Efes, desemnat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 2015. Locuit continuu timp de aproximativ nouă mii de ani, din perioadele preistorice până în epoca otomană, Efes a fost unul dintre cele mai mari oraşe-port ale lumii la apogeul său şi este în prezent unul dintre cele mai bine păstrate situri arheologice din lume. Structurile din Oraşul Antic includ Biblioteca lui Celsus, marele teatru – cel mai mare din Turcia, cu o capacitate de 30.000 de spectatori; ruinele Templului lui Artemis, una dintre Cele Şapte Minuni ale Lumii Antice; Poarta Mazaeus şi Mithridates; Templul lui Hadrian şi casele terasate. Poţi vizita şi Muzeul Experienţei Efes, cea mai nouă atracţie a oraşului, pentru o experienţă interactivă a reperelor şi vieţii cotidiene din Efes.

De vizitat:

În şi în jurul Efesului, care este şi una dintre cele şapte biserici din provincia romană Asia Minor, menţionată în Cartea Apocalipsei, se găsesc artefacte unice din perioada creştină timpurie. Casa Fecioarei Maria, Bazilica Sfântului Ioan şi Peştera celor Şapte Adormiţi sunt printre cele mai importante locuri sfinte din zonă.

Un centru de vindecare atemporal: Hierapolis

Lângă travertinele de la Pamukkale, în Denizli, se află Hierapolis, un important centru de vindecare şi sănătate în antichitate. Acum două mii de ani, travertinele au atras atenţia în Regatul Pergamului, iar locuitorii au început să construiască în zonă. Oraşul antic a fost numit Hierapolis, în onoarea Hieraei, soţia lui Telephos, legendarul fondator al Pergamului. Cele mai remarcabile structuri din Hierapolis includ Baia Romană şi teatrul antic. De asemenea, Piscina Antică a oraşului, cu coloane şi marmură, este adesea deschisă vizitatorilor, care se pot relaxa în aceleaşi ape calde (36 de grade) care, potrivit legendelor, ar fi fost frecventate şi de de Cleopatra, regina Egiptului.

De făcut: Bucură-te de apele vindecătoare şi de priveliştea uimitoare a travertinelor de la Pamukkale, care oferă vizitatorilor ape relaxante şi liniştitoare în bazinele sale terapeutice.

O comoară antică cu acustică splendidă: Aspendos

Unul dintre cele mai bine conservate teatre antice din lume se află în Aspendos, situat în districtul Serik din Antalya, în regiunea mediteraneană. Elementul cel mai distinctiv al teatrului din Aspendos – care a inspirat numeroase legende – este acustica sa superbă. Aceste proprietăţi acustice, concepute cu măiestrie, au trecut de testul timpului şi pot fi experimentate şi astăzi la Teatrul Aspendos, care continuă să găzduiască concerte şi spectacole. Apeductele din Aspendos sunt o altă structură magnifică a oraşului şi unul dintre cele mai bune exemple de apeduct antic conservat.

De făcut: Festivalul Internaţional de Operă şi Balet Aspendos, ajuns la cea de-a 31-a ediţie, are loc între 13-30 septembrie şi prezintă spectacole desfăşurate la Teatrul Aspendos, renumit la nivel mondial pentru acustica sa superbă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici