Celebrul scriitor israelian David Grossman se întâlneşte cu cititorii bucureşteni pe 17 noiembrie

David Grossman, unul dintre cei mai importanţi scriitori israelieni, precum şi unul dintre cei mai cunoscuţi comentatori ai politicii ţării sale, vine în România şi se va întâlni cu cititorii bucureşteni pe 17 noiembrie, de la ora 19.00, la Clubul Ţăranului.

Urmărește
220 afișări
Imaginea articolului Celebrul scriitor israelian David Grossman se întâlneşte cu cititorii bucureşteni pe 17 noiembrie

Celebrul scriitor israelian David Grossman se întâlneşte cu cititorii bucureşteni, pe 17 noiembrie (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

David Grossman va intra în dialog cu Cătălin Ştefănescu, realizatorul emisiunii TV "Garantat 100%", pornind de la romanele sale apărute în colecţia "Biblioteca Polirom" - "Până la capătul pământului" (2012, 2014; traducere de Ioana Petridean), "Căderea din timp" (2013) şi "Un cal intră într-un bar" (2015), ambele traduse în limba română de Gheorghe Miletineanu -, dar şi de la politica internă şi internaţională a Israelului, informează editura Polirom.

La eveniment vor participa Tamar Samash, ambasador al Israelului în România, Ioana Petridean, traducătoarea romanului "Până la capătul pământului", şi Bogdan-Alexandru Stănescu, director editorial Polirom, coordonatorul colecţiei "Biblioteca Polirom".

David Grossman va citi câteva fragmente în ebraică din cărţile sale, iar publicul va avea la dispoziţie versiunile în limba română ale acestora.

Lectura va fi urmată de o şedinţă de autografe.

David Grossman (născut în 1954) a studiat filosofie şi teatru la Universitatea Ebraică din Ierusalim, iar, după ce şi-a încheiat stagiul militar obligatoriu, a lucrat la postul de radio Vocea Israelului. A publicat mai multe cărţi de ficţiune şi câteva de reportaje şi interviuri. Printre romanele sale se numără "Copii în zigzag" (1994), "Cineva cu care să fugi de acasă" (2000), "Până la capătul pământului" (2008, distins în 2009 cu premiul Albatros, acordat de Fundaţia Günter Grass) şi "Căderea din timp" (2011), ultimele două fiind traduse şi la editura Polirom. Printre numeroasele distincţii primite de autorul israelian se numără premiul Bernstein pentru roman (1985, 1993), premiul Sapir (2001), premiul Bialik pentru literatură (2004), premiul JQ-Wingate (2004, 2011) şi premiul Médicis étranger (2011). David Grossman este doctor honoris causa al Universităţii Catolice Leuven din Belgia şi Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, titlu acordat de Ministerul Culturii din Franţa. Volumele lui Grossman au fost traduse în peste 30 de limbi străine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici