Ceremonie oficială sau intimă pentru Alain Delon: familia trebuie să decidă

  • Un omagiu naţional sau o ceremonie strict privată: ce fel de înmormântare va avea Alain Delon?
  • Actorul nu dorea funeralii naţionale.
  • Copiii lui trebuie sa decida acum daca va fi o ceremonie ca cea pentru Holliday sau Belmondo, sau una în cea mai strictă intimitate cum a cerut actorul.
Urmărește
630 afișări
Imaginea articolului Ceremonie oficială sau intimă pentru Alain Delon: familia trebuie să decidă

Ceremonie oficială sau intimă pentru Alain Delon: familia trebuie să decidă

În urma decesului lui Alain Delon, cei trei copii, Anthony, Anouchka şi Alain-Fabien Delon, se vor ocupa de înmormântare, scrie Le Figaro.

„Nu, nu, categoric nu, deci categoric nu. Ştim unde voi fi înmormântat, dar nu există instrucţiuni. Voi fi înmormântat ca toată lumea, dar mai ales nu ca persoanele pe care le-aţi menţionat”, a declarat Alain Delon, referindu-se la omagierile aduse lui Charles Aznavour şi Johnny Hallyday în 2018 în cadrul emisiunii Thé ou Café de la France 2.

În urma morţii lui Alain Delon, care a dat naştere unei avalanşe de omagii peste graniţe, din Italia până în Japonia, Franţa se pregăteşte să îşi ia rămas bun de la una dintre icon-urile cinematografiei franceze mondiale.

Anthony, Anouchka şi Alain-Fabien Delon, cei trei copii ai săi, vor trebui să supravegheze funeraliile legendei celei de-a şaptea arte. Aceştia au convenit duminică să anunţe AFP că actorul a murit, după luni de zile în care s-au chinuit din cauza tratamentului medical al tatălui lor.

Înmormântarea va avea loc într-o intimitate strictă, cu familia şi prietenii sau cu oameni din industria cinematografică? Delon a dorit să fie înmormântat acasă, lângă câinii săi, la moşia sa din Douchy (Loiret), unde a murit. El „a făcut deja demersurile administrative necesare”, a declarat pentru AFP Christophe Hurault, subprefectul regiunii Loiret, precizând că prefectura „şi-a dat acordul de principiu”.

Odată cu moartea sa, se încheie o epocă, se întoarce o pagină din istoria cinematografiei franceze din anii '60-'80, o cinematografie puternică şi invidiată la nivel internaţional. Delon a plecat după majoritatea celor pe care i-a iubit sau cu care a lucrat, printre care Jean Gabin, Lino Ventura, Romy Schneider şi regizorii italieni Luchino Visconti şi Michelangelo Antonioni, scrie Le Figaro.

După moartea prietenului său, ultra-popularul Jean-Paul Belmondo, în 2021, şi cea a lui Delon, ultima legendă în viaţă a acestei epoci rămâne Brigitte Bardot, în vârstă de 89 de ani, retrasă din actorie de zeci de ani. Delon lasă „un gol abisal pe care nimic şi nimeni nu va putea să-l umple”, a scris ea într-un mesaj citat de AFP.

Ca semn că faima sa a continuat să se răspândească la scară largă, presa internaţională a consacrat un spaţiu considerabil morţii sale. În Statele Unite, New York Times, Washington Post şi New York Post i-au consacrat necrologuri. „Frumos şi hipnotic, Alain Delon a fost una dintre cele mai misterioase stele ale cinematografiei”, a rezumat criticul Peter Bradshaw de la Guardian. Pentru ziarul german Spiegel, care păstrează încă o fotografie a lui Delon cu Romy Schneider, una dintre marile sale iubiri, el a fost „James Dean european”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici