- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (30.10.2016, 07:30)
- Ana-Maria Iosif
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cine l-a ajutat pe Shakespeare în elaborarea capodoperelor sale?
În curând, Editura Universităţii Oxford va publica o ediţie critică a operei complete a lui William Shakespeare, în cadrul căreia se va regăsi numele lui Cristopher Marlowe în calitate de co-autor al piesei de teatru în trei părţi Henric al VI-lea.
Urmărește
600 afișări
Cine l-a ajutat pe Shakespeare în elaborarea capodoperelor sale?
Timp de decenii întregi, cercetătorii au încercat să afle cât de mult l-a influienţat Marlowe pe Shakespeare în procesul de creaţie, iar mulţi dintre ei chiar au afirmat, la un moment dat, că aceştia ar fi una şi aceeaşi persoană. Însă, datorită intensului studiu a vocabularului lui Shakespeare, a filosofiei morale şi a stilului poetic, un grup internaţional de cercetători au elucidat acest mister, relatează Descoperă.
"Viziunea celor de la Universitatea Oxford era aceea că este imposibil ca Shakespeare să fi colaborat cu alt scriitor în procesul de elaborare a creaţiei sale, iar în 1986, când a apărut teoria conform căreia opt dintre operele sale au fost create prin colaborare, s-a iscat o contestare generală", afirmă un membru al echipei de cercetători, Gary Taylor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Cristopher Marlowe a fost un poet contemporan cu Shakespeare, iar cercetătorii din mediul universitar au făcut legături între cei doi, considerând că se cunoşteau şi că făceau schimb de idei. Mai mult, se consideră că Marlowe a exercitat o influenţă remarcabilă asupra creaţiei lui Shakespeare.
Teoria menţionată anterior, conform căreia unii cercetători au considerat, la un moment dat, că aceştia ar fi unul şi aceeaşi, a fost destul de populară şi a izvorât din faptul că Marlowe a murit la vârsta de 29 de ani, după ce a fost rănit din cauza implicării într-un scandal de spionaj, iar numele lui Shakespeare a apărut în literatură la doar două săptămâni după moartea acestuia.
Acest eveniment a trezit controverse conform cărora Marlowe şi-a înscenat propria moarte şi a preluat pseudonimul de Shakespeare. Însă, cel mai puternic argument împotriva acestei teorii este acela că cei doi au stiluri total diferite, folosind un vocabular care nu se aseamănă deloc unul cu celălalt, lucru care, pentru unii cercetători, este de ajuns pentru a nega această teorie.
Pentru a rezolva acest mister, cei 23 de cercetători au combinat literatura clasică cu informaţiile deţinute pentru a analiza fiecare cuvânt din operele lui Shakespeare şi a le compara cu alte cuvinte folosite în literatura acelei epoci.
Cea mai semnificativă descoperire a echipei a fost cea cu privire la piesa de teatru în trei părţi Henric al VI-lea, unde aceştia au găsit evidenţa faptului că Marlowe a contribuit la crearea acesteia, evidenţă bazată pe analizarea cuvintelor folosite.
Cu toate acestea, părerile rămân, totuşi, împărţite, fiecare cercetător expunându-şi punctul de vedere prin argumente proprii.
Sursa: http://bit.ly/2dS8Cnc
Citeşte şi: VIAŢĂ de VIP: Elizabeth I, Regina Virgină în Anglia crimelor şi uneltirilor. Vremea lui Shakespeare FOTO
Citeşte şi: Gala Hop mută lumea teatrului la malul mării: Shakespeare, nebunie, actori şi improvizaţie pe litoral
Citeşte şi: Ziua internaţională a cărţii. Citiţi top 5 - cărţi, filme, muzici, pictură - Cervantes&Shakespeare
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe