Cinema Modern din Piteşti devine, de la 1 martie, Cinema "Sebastian Papaiani"

Cinematograful Modern din Piteşti îşi va schimba numele în Cinema "Sebastian Papaiani", începând cu 1 martie, potrivit unui comunicat al regiei RomâniaFilm, remis agenţiei MEDIAFAX.

Urmărește
528 afișări
Imaginea articolului Cinema Modern din Piteşti devine, de la 1 martie, Cinema "Sebastian Papaiani"

Cinema Modern din Piteşti devine, de la 1 martie, Cinema "Sebastian Papaiani" (Imagine: Liviu Adascalitei / MediafaxFoto)

"În semn de omagiu pentru cariera de excepţie în slujba culturii şi artei vizuale din România, municipalitatea din Piteşti împreună cu Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor - RADEF RomâniaFilm au hotărât ca numele piteşteanului Sebastian Papaiani să fie purtat de Cinematograful Modern situat în zona centrală a Municipiului Piteşti", se arată în comunicat.

Evenimentul de lansare a cinematografului sub noua denumire va avea loc pe 1 martie, de la ora 18.00.

Sebastian Papaiani s-a născut pe 25 august 1936, la Piteşti (Argeş). A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1960 şi în 1963 a debutat în comedia regizorului Geo Zaizescu "Un surâs în plină vară", unde s-a făcut remarcat atât de critici, cât şi de public. Memorabile sunt rolurile sale plutonier Căpşună din seria "B.D.", Alecu din "Astă seară dansăm în familie", Păcală, Pompei, din "Toamna bobocilor", şi mai ales Ieremia din serialul de aventuri "Toate pânzele sus".

În septembrie 2011, Sebastian Papaiani a primit o stea pe Walk of Fame - Aleea Celebrităţilor din Bucureşti, în semn de recunoaştere pentru întreaga sa carieră.

Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor "România Film" (RADEF) este o regie autonomă în subordinea Ministerului Culturii, nesubvenţionată de la bugetul de stat. Marius Iuraşcu conduce RADEF din 18 iunie 2009.

RomâniaFilm a reabilitat, modernizat şi digitalizat, în mandatul actualei echipe de management, cinematografele "Victoria" din Târgu-Jiu (care a primit denumirea "Sergiu Nicolaescu"), "Republica" din Cluj (care a primit denumirea "Florin Piersic"), "Patria" din Ploieşti (care astăzi se numeşte "Premiera"), a reabilitat sala "Europa" din Bucureşti (care se află în circuitul Europa Cinema), a digitalizat sala "Patria" din Craiova şi a deschis cinci săli de Caffe Cinema 3D, în Bucureşti, Ploieşti, Călăraşi, Turnu-Severin şi Craiova. În prezent, şi alte săli de cinema din reţeaua RomâniaFilm sunt în curs de modernizare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici