- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (26.03.2015, 17:41)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNA a decis că două spoturi pentru vopseaua Oskar, în care este folosită o pisică, nu încalcă legea - VIDEO
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, două spoturi publicitare la vopseaua lavabilă Oskar, în care este folosită o pisică albă, constatând însă că în acest caz nu este încălcată legislaţia audiovizualului.
Urmărește
1459 afișări
CNA a decis că două spoturi pentru vopseaua Oskar, în care este folosită o pisică, nu încalcă legea (Imagine: Capturã video)
CNA a primit peste 30 de reclamaţii în privinţa acestor două spoturi, de la telespectatori îngrijoraţi de soarta pisicii folosite în spoturile respective, dar şi de la Fundaţia Vier Pfoten. În aceste spoturi, un bărbat pare că foloseşte o pisică albă pentru a şterge un perete murdar cu vin.
După ce a vizionat cele două spoturi, Consiliul a analizat şi punctul de vedere al Consiliului Român pentru Publicitate (RAC).
Potrivit Laurei Frunzeti, directorul executiv al Consiliului Român pentru Publicitate, Comitetul Etic al RAC a analizat spotul Oskar în şedinţa din 4 martie şi a constatat că nu s-a încălcat în acest caz Codul de practică în publicitate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Comitetul Etic al RAC a analizat spotul, s-a constatat faptul că apare un animal în carne şi oase, dar, în momentul în care se aud acele mieunături ale animalului, este utilizată o jucărie de pluş. S-a făcut specificarea de către cei care au produs acest spot că nu a fost vătămat niciun animal în timpul filmărilor. Am fost asiguraţi de faptul că pe fundalul sonor a fost utilizată o înregistrare dintr-o bază de date generale (...) În acest context şi luând în calcul că a fost utilizată o tehnică de exagerare pentru a sublinia felul în care se poate curăţa această vopsea, Comitetul Etic a ajuns la concluzia că nu se încalcă prevederile Codului de practică în publicitate", a declarat Laura Frunzeti, în şedinţa CNA de joi.
Deşi membrii CNA au considerat că în cazurile celor două spoturi publicitare Oskar nu s-a încălcat legislaţia audiovizualului, membrul Răsvan Popescu a atras atenţia că un copil care vede la televizor respectivele clipuri nu înţelege că este vorba despre o jucărie de pluş şi nu despre o pisică adevărată.
"Un copil nu înţelege deloc că e o jucărie. Chiar dacă nu e cruzime reală, el nu va şti ca acolo e o butaforie. Niciun copil nu înţelege acest lucru", a spus Răsvan Popescu.
"Şi dacă are o pisică acasă, face la fel cu ea", a spus şi membrul CNA Florin Gabrea.
Membrii CNA Radu Herjeu şi Dorina Rusu au spus că nu se poate pune problema unei eventuale interziceri a difuzării acestor spoturi publicitare.
"Mie mi s-a părut o reclamă amuzantă", a spus Herjeu, precizând că responsabilitatea privind vizionarea la televizor a programelor trebuie să fie în primul rând a părinţilor în cazul copiilor.
La rândul său, Dorina Rusu a spus că CNA nu poate să interzică un spot publicitar doar pentru că acesta poate fi considerat de "prost gust" de anumiţi telespectatori. "În acest caz ar trebui să interzicem 99% din ce apare pe ecran", a spus Rusu.
Însă Răsvan Popescu a spus că nu se pune problema interzicerii acestor spoturi publicitare. "Acesta e un indicator că în societate există o sensibilitate la temele astea (privind animalele, n.r.) (...) Cred că, auzind această dezbatere, cei care fac asemenea spoturi vor fi în viitor mai atenţi", a mai spus Popescu.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe