CNA: Jocurile difuzate pe TV şi radio trebuie să fie autorizate de Ministerul Finanţelor

Jocurile difuzate pe posturile de televiziune şi radio trebuie să fie autorizate de Ministerul Finanţelor, să respecte condiţiile de protecţie a minorilor şi să informeze corect publicul, potrivit unei modificări a Codului audiovizualului, adoptată joi de membrii CNA.

Urmărește
26 afișări
Imaginea articolului CNA: Jocurile difuzate pe TV şi radio trebuie să fie autorizate de Ministerul Finanţelor

CNA: Jocurile difuzate pe TV şi radio trebuie să fie autorizate de Ministerul Finanţelor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a discutat în şedinţa de joi, pe articole, proiectul de modificare a actualului Cod de reglementare a conţinutului audiovizual, votând unele modificări ale acestuia.

Astfel, CNA a stabilit noi obligaţii pentru radiodifuzorii care doresc să difuzeze jocuri şi concursuri.

"La capitolul Jocuri şi concursuri am aliniat Codul audiovizual la cerinţele legii speciale în domeniul jocurilor de noroc, adică jocurile trebuie să fie autorizate de către Ministerul Finanţelor, să respecte condiţiile de protecţie a minorilor, informarea corectă a publicului privind condiţiile de concurs, respectiv participare, tarifare, modul de acces şi de atribuire a câştigurilor. În privinţa concursurilor interactive, acestea trebuie să aibă ca scop principal fidelizarea publicului în raport cu postul şi nu aspectele comerciale", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA, după votul Consiliului.

În acest sens, în şedinţa de joi, Narcisa Iorga, membru al CNA, a spus că posturile care doresc să difuzeze jocuri trebuie să informeze Consiliul despre intenţia lor şi să prezinte dovada că respectivul joc este autorizat de Ministerul Finanţelor.

"Vrem să evităm difuzarea unor jocuri înainte de a fi anunţat CNA. Pot fi difuzate jocuri şi concursuri fără ca acea societate (care furnizează jocul pentru a fi difuzat pe TV sau radio, n.r.) să fie autorizată de Ministerul de Finanţe. Până ne trezim noi, jocul merge înainte", a explicat Răsvan Popescu, în şedinţa de joi.

Totodată, CNA a modificat Codul audiovizual şi în ceea ce priveşte responsabilităţile culturale ale radiodifuzorilor. "S-a introdus responsabilitatea respectării structurii de programe aşa cum a fost ea aprobată de către Consiliu. Raportarea de către posturile de televiziune a îndeplinirii cerinţelor de difuzare a operelor europene se va face de acum înainte semestrial, astfel încât Consiliul să poată comunica Comisiei Europene conformitatea cu Directiva Serviciilor Media Audiovizuale", a explicat Răsvan Popescu.

Înainte, raportarea făcută de radiodifuzori la CNA privind operele europene se făcea trimestrial.

Răsvan Popescu a mai spus că speră ca, în circa două săptămâni, CNA să finalizeze modificările la actualul Cod al audiovizualului.

Noul Cod al audiovizualului va intra în vigoare după publicarea lui în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici