CNA recomandă posturilor TV şi radio să susţină campania referitoare la folosirea numărului 112

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) recomandă televiziunilor şi radiourilor să susţină campania de educare şi informare a populaţiei referitoare la utilitatea şi necesitatea folosirii corecte a numărului 112, care este derulată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Urmărește
181 afișări
Imaginea articolului CNA recomandă posturilor TV şi radio să susţină campania referitoare la folosirea numărului 112

CNA recomandă posturilor TV şi radio să susţină campania referitoare la folosirea numărului 112 (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în calitatea sa de administrator al Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, a informat Consiliul cu privire la faptul că intenţionează să desfăşoare, în perioada septembrie - decembrie 2013, "Campania naţională de educare şi informare a populaţiei referitoare la utilitatea şi necesitatea folosirii corecte a numărului 112", se spune într-un anunţ postat pe site-ul CNA, semnat de Laura Georgescu, preşedintele Consiliului.

CNA precizează că iniţiatorul campaniei a avut în vedere faptul că "Sistemul 112 este un serviciu naţional public, cunoaşterea şi importanţa acestuia fiind vitale atât pentru cetăţenii români, cât şi pentru cei străini aflaţi pe teritoriul ţării noastre sau în spaţiul Uniunii Europene".

Întruniţi în şedinţa publică din 4 iunie, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au fost de acord cu propunerea STS de a fi parteneri în demersul de a derula în spaţiul audiovizual, prin intermediul unor spoturi audio şi video, această campanie.

În acest context, Consiliul adresează radiodifuzorilor rugămintea de a sprijini această campanie care respectă prevederile Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, prin difuzarea spoturilor aferente.

Conform articolului 142 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, Secţiunea a 10-a, mesajele noncomerciale care vor fi difuzate în cadrul acestei campanii nu vor fi incluse în calculul duratei legale alocate publicităţii şi vor respecta următoarele condiţii cumulative: a) difuzarea mesajelor va fi gratuită, fără obligaţie de contrapartidă directă sau indirectă; b) mesajele vor fi grupate şi separate de alte mesaje publicitare şi identificate între coperte cu menţiunea "Mesaj de interes public".

Potrivit CNA, care face trimitere la prevederile Legii audiovizualului, "decizia editorială de difuzare a unor spoturi radio/TV aparţine exclusiv radiodifuzorului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici