- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (16.12.2009, 13:52)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNN difuzează o emisiune despre căderea comunismului în România
CNN va difuza în premieră, pe 19 decembrie, o emisiune despre căderea comunismului în România - "Toamna schimbării: România" - care conţine un documentar de o jumătate de oră, şi include transmisiuni în direct din Bucureşti, difuzate între 21 şi 27 decembrie.
Urmărește
344 afișări
CNN difuzează o emisiune despre căderea comunismului în România (Imagine: Emanuel Pârvu/Mediafax Foto)
"De-a lungul unei perioade de aproape un an, CNN şi-a concentrat toate resursele globale pentru realizarea unei iniţiative ambiţioase - «Toamna schimbării» - proiect care urmăreşte prăbuşirea comunismului şi impactul pe care aceasta l-a avut asupra Europei Centrale şi de Est. Seria de documentare realizată în mai multe ţări se încheie în România, ţară care a trecut printr-o schimbare dramatică de regim în urmă cu 20 de ani", informează CNN.
Astfel, "Toamna schimbării: România" va oferi o privire din interior asupra revoluţiei care a eliminat ultimul vestigiu al comunismului în Europa de Est.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Va deveni armata obligatorie în România? Răspunsul ministrului Angel Tîlvăr
-
Surse Reuters: OMV a bătut palma şi va furniza gaz românesc Germaniei
-
Trump nu renunţă: Republicanul nu exclude acţiuni militare şi economice în privinţa Canalului Panama şi a Groenlandei
"Cuprinzând mărturisiri de-ale oamenilor care au pornit Revoluţia şi relatări ale unor membri ai regimului Ceauşescu care s-au întors împotriva acestuia, CNN urmăreşte scânteia care a declanşat evenimentele din Decembrie '89 şi violenţele care au urmat. În documentar apar de asemenea foşti lideri politici precum Mihail Gorbaciov şi George H.W. Bush, dar şi militarii care l-au judecat şi executat pe Nicolae Ceauşescu", potrivit postului de televiziune.
Programul televiziunii de ştiri CNN, dedicat Revoluţiei din 1989, va include transmisiuni live din Bucureşti în săptămâna 21-27 decembrie şi un documentar de o jumătate de oră care vorbeşte despre revoluţia care a dus la răsturnarea dictatorului român. Emisiunea "Toamna schimbării: România" va fi difuzată în premieră sâmbătă, 19 decembrie, ora 19.30, ora României, şi va fi reluată în 20, 21 şi 25 decembrie.
Totodată, Fionnuala Sweeney (CNN) se va afla la Bucureşti între 21 şi 23 decembrie şi va transmite live pentru emisiunile din prime-time ale CNN International. În plus, corespondentul CNN Diana Magnay va vorbi cu personalităţi precum Ion Iliescu, Mircea Dinescu, Ion Caramitru şi Victor Rebengiuc.
Printre temele dezbătute la CNN se numără "Arhitectura românească: o privire din interior asupra Casei Poporului", subiect în cadrul căruia CNN va analiza costurile cu care s-a realizat această clădire, viziunea pe care o avea Ceauşescu în privinţa arhitecturii şi modul în care această construcţie a afectat atât oraşul, cât şi pe locuitorii acestuia.
O altă temă abordată este "Dacia: filială Renault", în care se va prezenta "surprinzătoarea poveste economică de succes" Dacia, în România lui 2009. Totodată, materialul va aborda şi alte afaceri, pentru care "criza financiară n-a lăsat decât două posibilităţi: adaptarea sau dispariţia". În plus, CNN va prezenta modul în care economia face faţă efectelor secundare ale reducerii pieţelor de export şi ale crizei guvernamentale.
CNN va aborda şi un alt subiect. La 20 de ani, doi studenţi născuţi pe 21 şi 22 decembrie 1989 vor oferi o perspectivă asupra schimbărilor din România ultimilor 20 de ani şi vor vorbi despre speranţele lor legate de viitor.
Între temele prezentate de CNN se vor regăsi şi "orfanii", văzuţi "prin ochii unui român care trăia într-un orfelinat la momentul Revoluţiei". "CNN priveşte amprenta lăsată de regimul Ceauşescu asupra creşterii copiilor din România zilelor noastre. Totodată, materialul vorbeşte şi despre poziţionarea statului în relaţie cu acea «cultură a orfanului» care s-a dezvoltat în timpul regimului comunist", precizează postul de ştiri.
Din abordarea CNN nu va lipsi nici prezentarea scenei muzicale româneşti, care este "plină de viaţă" şi cuprinde muzică populară, pop, rock, ţigănească şi jazz. "CNN a participat la înregistrări alături de două nume faimoase - Loredana şi BUG Mafia - pentru a afla cine a avut cea mai mare influenţă asupra lor şi ce mesaje vor să transmită fanilor", potrivit CNN.
"Dacă pentru mulţi, evenimentele din România au însemnat în special înlăturarea violentă de la putere a lui Nicolae Ceauşescu, pentru alţii, acestea au reprezentat imagini înfiorătoare ale orfelinatelor, difuzate în săptămânile şi lunile care au urmat", spune Mike McCarthy, vice-preşedintele departamentului Reportaje şi Programe Speciale al CNN International. "Două decenii mai târziu, România, chiar dacă nu este ţara promisă, este o ţară care promite", mai spune Mike McCarthy.
Postul de televiziune CNN face parte din portofoliul Turner Broadcasting System Europe, membră a grupului de firme Time Warner.
La momentul lansării sale, în 1980, CNN a fost primul canal de ştiri din lume cu program de 24 de ore. Cele 24 de reţele ale brandului CNN, în medii de comunicare diferite, de la televiziune, radio, internet şi telefonie mobilă, sunt disponibile unei audienţe globale formate din peste două miliarde de oameni din peste 200 de ţări şi teritorii, în şase limbi.
Citește pe alephnews.ro: Meta a decis să elimine utilizarea „fact-checking-ului” independent pe Facebook și Instagram. Ce influență are această decizie asupra social media
Citește pe www.zf.ro: Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată vin ninsorile în București, în ianuarie 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe