- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (30.11.2015, 17:45)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Concursul Internaţional "George Enescu" 2016 va avea loc între 3 şi 25 septembrie, în Bucureşti
Ediţia din 2016 a Concursului Internaţional "George Enescu" va avea loc între 3 şi 25 septembrie, la Ateneul Român şi la Universitatea de Muzică din Bucureşti, după cum au anunţat organizatorii evenimentului luni, într-o conferinţă de presă.
Urmărește
161 afișări
Concursul Internaţional "George Enescu" 2016 va avea loc între 3 şi 25 septembrie, în Bucureşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Secţiunile concursului vor fi dedicate celor trei cele mai importante instrumente solistice, vioară, violoncel şi pian, precum şi compoziţiei.
Artişti recunoscuţi la nivel internaţional vor face parte din juriu. Astfel, Gabriel Tacchino va fi preşedintele juriului secţiunii de pian, Natalia Gutmann - preşedintele juriului secţiunii de violoncel, Zygmunt Krauze - preşedintele secţiunii Compoziţie, Pierre Amoyal - preşedintele secţiunii Vioară. Printre membrii juriului se mai numără pianista Dana Borsa, violonistul Remus Azoiţei, violoncelistul Marin Cazacu şi compozitorul Dan Dediu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Concursul Internaţional "George Enescu" oferă multiple oportunităţi de promovare şi de lansare în carieră pentru tinerii artişti. La ediţia din 2016, alături de tinerii artişti, vor susţine recitaluri şi membri ai juriilor internaţionale, repere în muzica clasică internaţională de astăzi, precum David Geringas - violoncel (7 septembrie) şi Peter Donohoe - pian (22 septembrie).
Concursul Internaţional "George Enescu" este construit ca o prelungire firească a Festivalului "George Enescu", cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România. La fel cum George Enescu îi sprijinea în timpul vieţii pe tinerii muzicieni - în calitate de director onorific al Asociaţiei Muzicale Române, compozitorul român a făcut donaţii substanţiale pentru a plăti bursele acordate muzicienilor, iar, în anul 1912, a susţinut un turneu în România, strângând peste o mie de lire sterline pentru a înfiinţa şi acorda un premiu naţional de compoziţie -, Concursul Enescu descoperă, susţine şi promovează tinerele talente din întreaga lume.
Începând din 2014, România se află an de an sub semnul lui George Enescu, iar Concursul Internaţional "George Enescu" este organizat alternativ cu Festivalul "George Enescu".
Ediţia din 2016 se desfăşoară sub patronajul preşedintelui României, producător este Guvernul României, prin Ministerul Culturii, iar organizator, Artexim.
Mai multe informaţii se găsesc pe site-ul festivalenescu.ro.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe