- Home
- Cultură-Media
- BRUXELLES, (22.10.2010, 17:53)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Copiii europeni încep să folosească internetul la şapte ani
Copiii din Europa încep să folosească internetul la şapte ani, dar numai unul din trei copii cu vârste între 9 şi 12 ani cred că sunt suficiente "lucruri interesante" online, potrivit unui studiu paneuropean publicat de Comisia Europeană.
Urmărește
52 afișări
Copiii europeni încep să folosească internetul la şapte ani (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)
Studiul mai arată că unul din opt copii au avut experienţe neplăcute online şi nu au abilităţile de a folosi internetul.
În urma acestor rezultate, reprezentanţii Comisiei au lansat un concurs pentru a crea conţinuturi online de calitate pentru copii, care este deschis tuturor producătorilor de conţinuturi pentru internet din Belgia, Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia şi Spania.
Copii care acum au 15-16 ani au declarat că au accesat internetul de la vârsta de 11 ani, în timp ce copii cu vârste de 9-10 ani au spus că au folosit prima oară internetul când aveau şapte ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Copii din ţările nordice, Estonia, Olanda şi Marea Britanie accesează internetul la vârste mai mici comparativ cu cei din Austria, Grecia, Italia, Portugalia şi România.
Jumătate dintre copiii care au participat la sondaj au declarat că intră pe internet zilnic, petrecând online, în medie, o oră şi jumătate. Copiii cu vârste de 15-16 ani sunt cei mai activi pe internet, 77% dintre ei intrând online în fiecare zi.
Totodată, studiul arată că internetul este folosit de copii pentru a-şi rezolva temele de la şcoală (84%) sau pentru a urmări videoclipuri (83%). De asemenea, 74% dintre copii intră online pentru jocuri video, iar 64% pentru a comunica prin mesaje instant.
Studiul mai arată că 85% dintre copii intră pe internet de acasă, în timp ce peste jumătate dintre cei cu vârste între 13 şi 16 ani intră online din camera lor. Pe de altă parte, 63% dintre respondenţi au declarat că intră pe internet de la şcoală. Majoritate copiilor accesează internetul de pe computere, însă unul din trei intră pe internet de pe telefonul mobil sau alte dispozitive portabile.
De asemenea, studiul indică faptul că 5% dintre copii au fost hărţuiţi pe internet, cu o rată mai mare (14%) în Estonia şi România. Totuşi, unul din opt copii a mărturisit că a fost deranjat de ceva ce a găsit pe internet.
Deşi adulţii consideră că fac parte dintr-o "generaţie digitală", studiul arată că majoritatea copiilor nu au abilităţi de navigare pe internet sau de protecţie a informaţiilor private în online.
Totodată, 30% dintre respondenţi au experimentat simptome legate de folosirea excesivă a internetului.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 23.000 de copii alături de un părinte în Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia şi Marea Britanie.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:39
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
astăzi, 21:33
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 986. Guvernatorul unei regiuni cheie din Rusia a demisionat / Zelenski: 11.000 de soldaţi nord-coreeeni se află deja în regiunea rusă Kursk / Serviciile secrete britanice: Regiunea Doneţk rămâne o prioritate pentru forţele ruse