- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (20.11.2015, 09:29)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cristina Iacob, despre "Poveste de dragoste": Am făcut filmul acesta pentru public - FOTO, VIDEO
Regizoarea Cristina Iacob a declarat pentru MEDIAFAX, joi, la avanpremiera de gală, de la Bucureşti, a lungmetrajului "Poveste de dragoste", că a realizat acest film pentru public, pentru că "cel mai important e să fim înconjuraţi de iubire".
Urmărește
1897 afișări
Cristina Iacob, despre "Poveste de dragoste": Am făcut filmul acesta pentru public (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)
"Aşteptările sunt cele ale unui regizor realist, cu emoţii fireşti, pentru că publicul în România este puţin reticent vizavi de filmele româneşti. Noi cu '#Selfie' cumva am sparg gheaţa şi am arătat că sunt şi alte genuri de filme româneşti, iar de asta e mare nevoie. Am făcut filmul acesta pentru public şi am emoţii, pentru că mi-aş dori să vină tot românul să-l vadă. E o poveste de dragoste şi, în ziua de astăzi, cel mai important e să fim înconjuraţi de iubire", a declarat pentru MEDIAFAX Cristina Iacob.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Regizoarea este de părere că românii iubesc "mult şi cu patimă". "Avem nevoie de dragoste. Toţi oamenii au. Cred că aşa suntem construiţi, de la mic la mare", a mai spus aceasta.
"Astăzi, tindem să idealizăm foarte mult, mai ales generaţia nouă, care vede starurile într-un anumit fel, modele photoshopate, şi mai cred că dragostea înseamnă să ai răbdare, să nu ceri divorţ la prima ceartă. Dragostea adevărată înseamnă să lupţi în fiecare zi pentru ea", a adăugat Cristina Iacob.
"De acum, viaţa filmului este în mâinile voastre", a transmis Cristina Iacob celor prezenţi la avanpremiera de gală, între care s-au aflat actorul Dragoş Bucur, protagonistul peliculei, realizatorul de radio George Vintilă, care face parte din distribuţia filmului, actriţele Ioana Flora şi Ada Condeescu şi poetul Mircea Dinescu.
"Poveste de dragoste" va avea premiera în cinematografele româneşti pe 27 noiembrie.
"Poveste de dragoste" a rulat în premieră internaţională la Festivalul Filmului de dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţie.
Lungmetrajul "Poveste de dragoste" vorbeşte despre iubirea dintre doi tineri artişti din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, în Braşov, Sebastian (Dragoş Bucur) şi Aprilia (Raluca Aprodu) încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă.
Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele, de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, muzica originală aparţine HaHaHa Production, sunetul, lui Dragoş Stanomir, iar mixajul, lui Cristinel Şirli (Creative Sound).
"Poveste de dragoste" este produs de MediaPro Entertainment şi Zazu Film.
Cristina Iacob este regizoare şi scenaristă, licenţiată în regie de film şi absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film. Până în prezent, a regizat trei lungmetraje: "#Selfie" (cu Crina Semciuc şi Olimpia Melinte), "Poveste de dragoste" (cu Raluca Aprodu şi Dragoş Bucur) şi continuarea "#Selfie", "#Selfie 2", care a fost filmată anul acesta şi în prezent se află în postproducţie.
"#Selfie", în regia Cristinei Iacob, a fost lansat în cinematografe în 2014 şi s-a bucurat de un real succes, fiind vizionat de peste 100.000 de spectatori.
Printre titlurile semnate de Cristina Iacob se numără şi "În film la Naşu'" - mediumetraj (2012), "Zestrea" - scurtmetraj (2011), "Mircea Veroiu" - documentar (2010) şi "Raport despre indiferenţă"- scurtmetraj (2010).
"Zestrea" a fost selecţionat la Cannes Short Film Corner, Festivalul Internaţional Dakino, Festivalul Internaţional de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival USA, unde a câştigat şi premiul pentru cel mai bun scurtmetraj studenţesc, iar "În film la Naşu'" a fost selecţionat în numeroase festivaluri internaţionale şi a obţinut premiul pentru pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Eugene International Film Festival, în SUA.
Cristina Iacob este preşedintele Asociaţiei Scenariştilor Români (ASCER).
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Cristina Iacob, despre "Poveste de dragoste": Un film atemporal, care va rezona cu toate generaţiile - FOTO, VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe