- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (17.03.2012, 19:00)
"Crulic-Drumul spre dincolo" a primit marele premiu al Uniunii Cineaştilor pe 2011. Lista completă a câştigătorilor
Filmul "Crulic- Drumul spre dincolo" de Anca Damian a primit marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2011, distincţiile UCIN fiind decernate în cadrul unei gale, sâmbătă seară, la Cinema Studio din Capitală.
Urmărește
578 afișări
"Crulic-Drumul spre dincolo" a primit marele premiu al Uniunii Cineaştilor pe 2011. Lista completă a câştigătorilor
Premiul special al juriului a revenit filmului "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" de Adrian Sitaru, în timp ce premiul pentru regie i-a fost acordat lui Constantin Popescu pentru filmul "Principii de viaţă".
Regizorul Bogdan George Apetri a câştigat premiul Opera Prima pentru filmul "Periferic", în timp ce premiul "Tânără Speranţă" le-a fost acordat actorilor Corneliu Ulici şi Dragoş Dumitru pentru rolurile din filmul "Ceva bun de la viaţă".
Dacă premiul pentru interpretare feminină i-a revenit Anei Ularu pentru rolul din "Periferic", de Bogdan Apetri, premiul pentru cea mai bună interpretare masculină a fost împărţit de Vlad Ivanov şi Bogdan Dumitrache, pentru rolurile din "Principii de viaţă", respectiv "Din dragoste cu cele mai bune intenţii".
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Premiul pentru rol secundar feminin i-a revenit Simonei Stoicescu pentru rolul din filmul "Dacă bobul nu moare", iar trofeul pentru rol secundar masculin - lui Marian Râlea, pentru rolul tatălui din "Din dragoste cu cele mai bune intenţii".
Radu Gabrea a fost premiat pentru lungmetraj documentar, pentru pelicula "Şi s-au dus ca vântul...", în timp ce premiul pentru film TV a revenit producţiei "Fericita întristare a lui Visky Andras" de Jon Gostin.
De asemenea, premiul pentru imagine i-a revenit lui Dan Alexandru, pentru "Ceva bun de la viaţă", în timp ce premiul pentru cel mai bun scenariu i-a fost acordat lui Sinişa Dragin, pentru "Dacă bobul nu moare".
Premiul pentru coloană sonoră i-a revenit lui Marius Leftarache (sunet), alături de Dragoş Alexandru (muzică) pentru filmul "Bună! Ce faci?", iar premiul pentru costume i-a fost acordat Svetlanei Mihăilescu pentru filmul "Mănuşi roşii".
Premiul pentru decor i-a fost acordat lui Dan Toader, pentru filmul "Dacă bobul nu moare", iar premiul pentru montaj, lui Eugen Kelemen, pentru filmul "Periferic".
Premiul pentru istoriografie i-a revenit lui Călin Căliman pentru volumul "Istoria filmului românesc", iar premiul pentru analiză filmologică, Elenei Dulgheru pentru volumul "Scara raiului în cinema. Kusturica, Tarkovski, Paradjanov".
O menţiune specială au obţinut Dan Panaitescu, Raluca Popa, Dragos Ştefan pentru filmul "Crulic - Drumul spre dincolo" şi Gabriel Huian, pentru "Principii de viaţă".
Premiul academic "Mihnea Gheorghiu" pentru artă cinematografică i-a fost acordat lui Ion Besoiu.
Juriul care a acordat premiile a fost format din Alexa Visarion - preşedinte, Cristina Corciovescu - secretar, Marian Crişan, Magda Mihăilescu, Irina Petrescu, Vivi Drăgan Vasile.
La categoria Scurtmetraj, premiul special al juriului a fost acordat filmului "Corpus" (scenariul şi regia Laurenţiu Damian), trofeul pentru film de ficţiune - filmului "Bora- Bora" (scenariul şi regia Bogdan Mirică). Premiul pentru film documentar a revenit ex-aequo filmelor "Teatrul verite" (scenariul şi regia Ruxandra Ţuchel) şi filmului "Cultura după gratii" (scenariul şi regia Roxana Chiriţă).
Premiul pentru film experimental a fost acordat producţiei "Becul peticit sau Autobiografia unei iluzii" (scenariul şi regia Gheorghe Şvaiţer), iar premiul pentru film de televiziune a revenit producţiei "Casa din munţi" (scenariul şi regia Tudor Chirilă).
Premiul pentru imagine i-a fost acordat lui Cosmin Bumbuţ pentru filmul "Încearcă să nu clipeşti". Premiul pentru montaj i-a fost acordat lui Dănuţ Pădure pentru filmul "Corpus", iar premiul pentru interpretare masculină, lui Alexandru Potocean pentru rolul din filmul "Bora - Bora", iar premiul pentru interpretare feminină, Danei Rogoz pentru rolul din filmul "Încearcă să nu clipeşti".
Premiul pentru film de animaţie a fost acordat producţiei "Travelling with my thoughts" (scenariul şi regia Adrian Băluţă), iar premiul Opera Prima i-a fost acordat Anei Maria Kovalciuc pentru filmul "Îngeri între oameni - Mihai Şurubaru".
UCIN a mai acordat trei menţiuni la categoria Scurtmetraj: lui Andrei Măgălie, pentru filmul "Oraşul care cântă - Calafat", şi menţiune pentru film studenţesc - lui Millo Simulov şi lui Dănuţ Pădure
pentru filmul "Hello Kitty". Menţiunea pentru pentru film studenţesc i-a fost acordată lui Dan Doroftei, pentru filmul "Radu Gabrea".
Julriul pentru scurtmetraj a fost format din Călin Stănculescu - preşedinte, Gabriel Kosuth, Ada Pistiner ,Victoria Marinescu,Mihai Şurubaru şi Ioana Popescu - secretar juriu.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump