Cum arătau marile oraşe în anii 1920, acum în imagini color şi la rezoluţie 4k

Paris, New York, Londra şi Berlin, aşa cum arătau acum 100 ani.

Urmărește
3235 afișări
Imaginea articolului Cum arătau marile oraşe în anii 1920, acum în imagini color şi la rezoluţie 4k

Sursa Foto - Canalul Rick88888888, YouTube

Paris în 1922 

Călătoreşte înapoi în timp, cu 100 de ani, pentru a vedea cum arăta o zi de primăvară în Paris, pe 20 aprilie 1922, transmite canalul glamourdaze de pe YouTube. 

Filmarea cuprinde tarabe de cărţi şi pieţele de vechituri din Paris, Les Halles. Astăzi, aceleaşi tarabe îşi desfăşoară comerţul de-a lungul malurilor Senei. 

Folosind reţele neuronale AI, acest film mut, dar colorat, poate fi văzut într-o rezoluţie 4K, la o frecvenţă de 60fps, având şi  o coloană sonoră captivantă.

Oraşul luminilor a fost în atenţia tuturor, încât că şi Bucureştiul s-a inspirat după el de a primit porecla de Micul Paris.

Parisul nu a fost popular numai în ceea ce priveşte moda şi divertismentul ci şi pentru arta decorativă şi arhitectură, mai ales datorită pionerilor cubismului, modernismului şi neoclasicismului care au creat stitlul total pe care îl cunoaştem sub denumirea de art deco. 

Populaţia oraşului era de 2,9 milioane de locuitori în 1920. 

 

Berlin în 1927 

Următoarea destinaţie este Berlinul în anii zgomotoşi, redat aşa cum era mulţumită inteligenţei artificiale într-o scurtă secvenţă a filmului documentar realizat de Walther Ruttmann.

Experimentaţi adevăratul Babilon  al anilor 1920, plin de fetişcane cu păr tuns în stil blob, purtând fuste scurte,  pălării cloche, alături de dansatoarele din scena infamă de Cabaret din Berlin.

Până în 1924, după Primul Război Mondial, economia Germaniei s-a stabilizat, iar criminalitatea a început să scadă. Această epocă a fost cunoscută drept „Anii de Aur” din Weimar. Berlinul în special a cunoscut o explozie culturală.

Prăbuşirea din 1929 şi Marea Depresiune care au urmat au marcat sfârşitul democraţiei şi ascensiunea fascismului.

 

 

 

Londra în 1920

O filmare colorată de inteligenţa artificială cu Londra aşa cum arăta cu un secol în urmă, fiind postat de canalul Rick88888888. 

Durata acestui film este de 10 minute, iar pe tot parcursul lui se pot vedea Gara Victoria, Catedrala romano-catolică din Westminster, Parlamentul şi Big Ben, Downing Street nr.10, Muzeul Britanic, florărese, pieţe cu fructe şi legume, pelicani, pensionari ce ar putea fi oricare dintre ei veterani ai Războiului din Crimeea, fântâni arteziene şi pe regele George al V-lea făcând cu mâna. 

 

 

New York în 1920 

Acelaşi canal de YouTube ne trimite în New York City, aşa cum arăta în 1920. 

Filmări uimitoare ale oraşului New York cu aproximativ un secol în urmă, cuprinde momentul în care automobilul a început să înlocuiască rapid căruţele cu cai în oraşele dezvoltate din întreaga lume. Au rezultat străzi mai curate, lipsite de excremente de cai, dar automobilele au contribuit la poluarea aerului deja existentă datorită industrializării, dar şi la creşterea numărului de accidente rutiere.

Poate că ar fi trebuit să aleg ca titlu „Poluarea cu abur  în New York pe la 1920”, spune cel responsabil pentru editarea clipului,  pentru că există o mulţime de fotografii cu coşuri de fum, fabrici, trenuri şi remorchere care emit cantităţi uriaşe de fum. 

Filmul prezintă multe părţi binecunoscute ale New York-ului, precum  sosirea vasului RMS Aquitania  în portul din New York.  

Multe fragmente originale de film alb-negru au fost stabilizate în mişcare, corectate individual cu viteză, îmbunătăţite şi colorate cu ajutorul unui software video modern de inteligenţă artificială.

 

 

În încheiere, canalul NASS prezintă mai multe oraşe filmate în anii 1920, de la cele americane (Chicago, San Francisco, New York City) la cele europene (Berlin, Paris, Londra). 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici