Daniel Barbu: Ministerul a organizat standul României la Târgul de carte de la Frankfurt şi a fost o prezenţă onorabilă

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, marţi, că instituţia pe care o conduce s-a ocupat de organizarea standului românesc de la Târgul de carte de la Frankfurt şi a fost "o prezenţă onorabilă", fapt care i-a fost confirmat de fotografiile de la eveniment.

Urmărește
454 afișări
Imaginea articolului Daniel Barbu: Ministerul a organizat standul României la Târgul de carte de la Frankfurt şi a fost o prezenţă onorabilă

Daniel Barbu (Imagine: Cristian Radu Nema/ Mediafax Foto)

"Ministerul Culturii a organizat Târgul de la Frankfurt, pavilionul României evident, şi înţeleg, am văzut şi poze, că, în ciuda a ceea ce au relatat unii participanţi, a fost o prezenţă onorabilă", a spus Barbu.

El a precizat că, în urma relatărilor despre târgul de carte, a solicitat explicaţii din partea celor responsabili din minister cu organizarea standului României şi i-au fost prezentate fotografii.

"Am intrat şi eu în panică când am văzut presa şi am văzut rafturi cu cărţi, numele României scris mare, public pe scaune, conferenţiari vorbind, deci… şi multe poze, nu una sau două, deci părea totul foarte în regulă (…) Am vorbit cu cei care, de la direcţia de politici culturale, au participat la organizarea standului României şi mi-au spus că a fost o organizare foarte corectă", a mai precizat ministrul Culturii.

Târgul de carte de la Frankfurt şi-a deschis porţile pentru profesioniştii din această industrie pe 9 octombrie, onorând anul acesta tinerele companii inovatoare din domeniul editurilor digitale. Peste 7.100 de expozanţi au avut standuri la acest eveniment care s-a încheiat pe 13 octombrie.

La standul României de la Târgul de carte de la Frankfurt au fost lansate antologia "Heimat - gerettete Zunge - Autoren aus Rumänien", volumul "Die 53. Woche", de Traian Pop Traian, ambele publicate la editura Pop din München, romanul "Vieţile paralele", de Florina Ilis şi volumul "La început a fost dialogul. Grupul de Acţiune Banat şi prietenii", coordonată de Corina Bernic şi Ernest Wichner.

De asemenea, scriitoarea Nora Iuga a citit din jurnalul său "Berlinul meu e un monolog", precum şi câteva poezii noi scrise în limba germană. În cadrul evenimentului intitulat "Doi poeţi în dialog", Adrian Alui Gheorghe şi Nicolae Prelipceanu au recitat poezii atât în limba română, cât şi în germană din cele mai recente volume pe care le-au publicat. Domeniul designului de carte a fost prezentat publicului prin intermediul expoziţiei "Best Book Design from Romania", organizată de asociaţia editorilor din România. Totodată, scriitoarea Svetlana Cârstean a participat la expoziţia de fotografie "Care este rostul poeziei?" ("Wozu Poesie?"). Organizată de Literaturwerkstatt Berlin, expoziţia a documentat modul în care poeţii evaluează situaţia culturii şi societăţii în ţările lor de origine.

Târgul de carte de la Frankfurt a adus anul acesta un omagiu invitatului de onoare Brazilia. Această ţară, care va organiza Cupa Mondială la fotbal în 2014 şi, apoi, Jocurile Olimpice de vară în 2016, a fost reprezentată în acest an la Frankfurt de 70 scriitori şi 164 edituri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici