Dublă premieră la TIFF 2024: se lansează documentarul despre viaţa artistei Marina Voica, iar filmul "Trei kilometri până la capătul lumii" se bucură de o proiecţie specială înainte de lansarea în cinematografe

  • La 87 de ani, Marina Voica devine protagonista documentarului "Fluturi de noapte", regizat de Andrei Răuţu şi produs de Blitz Film în colaborare cu Asociaţia "Conceptual Lab by Theo Nissim".
  • Acesta este primul lungmetraj dedicat vieţii şi carierei artistei, iar premiera va avea loc în prezenţa sa.
Urmărește
84 afișări
Imaginea articolului Dublă premieră la TIFF 2024: se lansează documentarul despre viaţa artistei Marina Voica, iar filmul "Trei kilometri până la capătul lumii" se bucură de o proiecţie specială înainte de lansarea în cinematografe

Dublă premieră la TIFF 2024: se lansează documentarul despre viaţa artistei Marina Voica / Filmul "Trei kilometri până la capătul lumii" se bucură de o proiecţie specială înainte de lansarea în cinematografe

Marina Voica, una dintre cele mai importante şi îndrăgite soliste de muzică uşoară din România, are o carieră impresionantă de peste cinci decenii, în care a lansat peste 850 de melodii şi a avut nenumărate apariţii la radio şi TV, atât în ţară cât şi în străinătate.

Sinopsis film:

În 2019, Marina Voica joacă într-un scurtmetraj regizat de Andrei Răuţu, iar de atunci Andrei refuză să mai plece din viaţa ei. Marina acceptă iniţial să filmeze un videoclip cu Andrei, ulterior şi ideea de a face un documentar. Cu toate acestea, Marina nu este pe deplin mulţumită de modul în care Andrei o filmează. Interacţiunea dintre cameră şi personaj se desfăşoară ca o luptă a demascării, în care regizorul pare să piardă în faţa divei muzicii româneşti, fără să ştie cum să se raporteze la ea: ca la o bunică sau ca la o artistă efervescentă.

,,Am încredere în Andrei Răuţu. Modul în care a reuşit să prezinte viaţa unei bătrâne este cu adevărat dramatic. Am văzut doar o secvenţă şi mi-a plăcut foarte mult, chiar dacă eram prost dispusă în ziua aceea. Nu vă aşteptaţi la distracţie, cancan sau ceva de genul acesta. Filmul va oferi o perspectivă profundă şi autentică asupra vieţii mele. Prefer să vorbesc acum, cât sunt în viaţă, decât să se scrie despre mine după ce nu voi mai fi şi să nu pot să mă apăr! ” declară Marina Voica.

Publicul va avea ocazia să vizioneze pelicula în două proiecţii speciale:

Prima proiecţie va avea loc joi, 20 iunie, ora 16:00, la Cinema Victoria, în prezenţa artistei Marina Voica.

A doua proiecţie va avea loc vineri, 21 iunie, ora 15:00, la Cercul Militar.

"Fluturi de noapte" este o coproductie Blitz Film şi Asociaţia "Conceptual Lab by Theo Nissim", având în distribuţie nume remarcabile precum Marina Voica, Mirabela Dauer, Andrei Răuţu, Andrei Dinescu, Andrei Partoş, Andreea Raicu şi Robertino Boacă. Scenariul este semnat de Andrei Răuţu, iar co-producătorii sunt Theo Nissim şi Ana Gheorghe. Filmul explorează temele complexităţii umane şi ale relaţiilor interpersonale, aducând în prim-plan personaje vibrante şi emoţii profunde.

,, Andrei este o voce promiţătoare a cinematografiei româneşti. Il remarcasem încă din 2020, când a fost premiat pentru ,, Bucureştiul văzut de sus”. M-am bucurat ca patru ani mai târziu să pot susţine o nouă iniţiativă de-ale lui. Este un tânăr talentat şi implicat, iar Marina Voica este o artistă despre care, cu siguranţă o să vorbească multe generaţii de aici în colo” spune Theo Nissim, Co-producător al peliculei

 Tot în cadrul TIFF 2024, filmul "Trei kilometri până la capătul lumii", distins cu Queer Palm la Cannes în acest an, se va bucura de o proiecţie specială, înainte de intrarea în cinematografe. Pelicula a fost de asemenea susţinută de Asociaţia ,, Conceptual Lab by Theo Nissim” încă din faza de proiect.

,,Sunt încântat că în acest an, unul dintre filmele în care am investit cu încredere a avut premiera mondială meritată. Acum a venit momentul ca publicul românesc să se bucure de el.TIFF este locul în care ,, Trei kilometrii până la capătul lumii” a fost văzut pentru prima oară şi tot aici e bine să fie practic lansat pentru publicul larg din România”, spune Theo Nissim, producător asociat al filmului şi fondator Conceptul Lab.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici