- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (04.09.2013, 13:38)
- Oana Ghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ediţia din 2013 a Festivalului Naţional de Teatru este dedicată artei actorului
Ediţia din 2013 a Festivalului Naţional de Teatru (FNT), care se desfăşoară în Capitală, între 25 octombrie şi 3 noiembrie, este dedicată artei actorului şi aduce un omagiu personalităţii Marianei Mihuţ, informează un comunicat al organizatorilor remis MEDIAFAX.
Urmărește
164 afișări
Ediţia din 2013 a Festivalului Naţional de Teatru este dedicată artei actorului (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Cea de-a 23-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru este organizat, prin tradiţie, de Uniunea Teatrală din România (UNITER) şi finanţat de Ministerul Culturii şi Primăria Municipiului Bucureşti, prin ArCuB. Festivalul va mobiliza, practic, toate spaţiile teatrale ale Capitalei, precum şi câteva alte locuri devenite, în ultimii ani, ospitaliere zone parateatrale: centre culturale, librării, ceainării.
O selecţie de 22 de spectacole produse în stagiunea 2012-2013 de teatre din toată ţara, mari şi mici, subvenţionate şi independente, precum şi patru spectacole "atemporale" grupate în secţiunea Focus - dedicată, anul acesta, Artei actorului, în persoana excepţionalei interprete Mariana Mihuţ - încearcă să contureze, cu aproximaţiile cantitative impuse de veşnica "renumeraţie mică, după buget", un peisaj cât mai convingător al vieţii teatrale româneşti din sezonul trecut. În aceste condiţii, fireşte, va fi alături publicului, într-o secţiune specială, Caragiale, inevitabilul, mai contemporan ca oricând, spun organizatorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Creatori şi teatre în spectacol vor oferi publicului, de-a lungul celor zece zile ale reuniunii, piese vechi şi noi, montări ample şi reprezentaţii "de buzunar", recitaluri regizorale, scenografice şi, în primul rând, actoriceşti extrem de diverse, având însă în comun, dincolo de nivelul profesional înalt, plăcerea jocului, entuziasmul descoperirii de noi teritorii artistice, bucuria comunicării cu spectatorul.
Performanţa interpretativă individuală sau colectivă, dar şi iniţiativele menite să dinamiteze limitele obişnuite ale statutului de "prestator de servicii culturale" fac obiectul secţiunii intitulate Actorii în prim-plan, iniţiată la ediţia din 2011, ca, de altfel, şi cea numită Teatrul de mâine, unde sunt reunite câteva dintre spectacolele celor mai tineri directori de scenă.
Totodată, secţiunea Legendele scenei documentează, fie şi parţial, într-o formulă revizuită, dar la fel de viguroasă ca acum 23 de ani, un veritabil mit al teatrului românesc de după 1989 - "O trilogie antică".
Spectacolele vor fi "înconjurate", ca de obicei, de o serie întreagă de evenimente conexe: dezbateri, simpozioane, lansări de carte, expoziţii, ateliere. De asemenea, Divanele FNT îşi vor primi oaspeţii cu dulciuri, ceaiuri şi cafele, pentru ca discuţiile serioase despre teatru şi ale lui bucurii şi necazuri să însemne, totodată, şi reconfortantă desfătare levantină, mai spun organizatorii.
Selecţionerul unic şi directorul artistic al ediţiei din 2013 a Festivalului Naţional de Teatru este criticul Alice Georgescu, aflată, în această calitate, la ultimul mandat, iar directorul executiv este Aura Corbeanu, vicepreşedintele UNITER.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe