- Home
- Cultură-Media
- SAN FRANCISCO, (05.09.2014, 17:17)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Facebook oferă utilizatorilor săi noi opţiuni privind confidenţialitatea
Reţeaua de socializare Facebook a început joi să invite utilizatorii să îşi revizuiască setările privind confidenţialitatea, pentru a-i ajuta să controleze mai bine ceea ce publică şi distribuie pe această platformă.
Urmărește
816 afișări
Facebook oferă utilizatorilor săi noi opţiuni privind confidenţialitatea
Un dinozaur albastru apare pe ecranul utilizatorilor Facebook şi îi ghidează prin mai multe opţiuni legate de informaţiile personale.
"Ştim că intraţi pe Facebook pentru a lua legătura cu prietenii voştri, nu cu noi. Dar noi ştim cât este de important să controlaţi informaţiile pe care le partajaţi şi cu cine le partajaţi", a scris, într-un articol pe blogul companiei, Paddy Underwood, reprezentant al Facebook.
Oficialii Facebook au vorbit în iunie despre această modificare a criteriilor de confidenţialitate, după ce reţeaua a fost criticată când a anunţat că va utiliza informaţiile despre site-urile vizitate de utilizatorii săi pentru o mai bună distribuire din punct de vedere al domeniilor de interes a materialelor publicitare afişate fiecărui utilizator în parte.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 09:02
-
astăzi, 08:04
-
astăzi, 08:02
-
astăzi, 07:55
• Senatori americani cer o anchetă privind legăturile lui Elon Musk cu Rusia
-
astăzi, 07:57
-
astăzi, 09:53
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 997. Sprijinul bugetar extern al Ucrainei depăşeşte 100 de miliarde de dolari de la începutul războiului / Companii din Kazahstan furnizează echipamente de război electronic Rusiei, în ciuda sancţiunilor
-
ieri, 22:39
-
ieri, 23:34
-
ieri, 20:13
• Ciolacu va pune la dispoziţie explicaţiile Ucrainei în privinţa interdicţiei lui George Simion
-
ieri, 18:12
-
ieri, 15:41
• Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
ieri, 14:18
-
ieri, 14:12
-
ieri, 12:59
• Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
-
ieri, 12:12
• Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
Potrivit Facebook, utilizatorii vor putea să dezactiveze această funcţie nouă.
Compania a încheiat un acord cu guvernul federal american referitor la un audit legat de maniera în care păstrează datele personale ale utilizatorilor.
Reţeaua Facebook, care are peste un miliard de utilizatori, este adesea dată în judecată şi acuzată că nu protejează îndeajuns datele personale ale utilizatorilor în relaţia cu alte aplicaţii sau cu agenţiile de publicitate.
Cel mai mare proces în care este implicată platforma online în Europa are ca reclamanţi 60.000 de utilizatori. Aceştia au fost convinşi de un fost student din Austria, în prezent jurist, Max Schrems - aflat de trei ani într-un veritabil "război" contra exploatării datelor personale pe internet - să se asocieze plângerii sale depuse în această lună la un tribunal din Viena contra celebrei reţele de socializare.
"Am dat în judecată Facebook pentru politica sa de confidenţialitate, participarea la programul de spionaj Prism al serviciilor secrete americane, funcţia «Graph Search», urmărirea activităţii utilizatorului pe alte pagini decât cele ale reţelei Facebook (prin intermediul butonului «Like»), alături de alte 20 de infracţiuni", a declarat reclamantul, care îşi finalizează în această perioadă teza de doctorat pe această temă şi tocmai a publicat romanul "Luptă-te pentru datele tale!".
În august 2011, Max Schrems a denunţat Facebook pentru prima dată pentru deţinere abuzivă de date personale în faţa Autorităţii pentru protecţia vieţii private din Irlanda (DPC), ţară în care se află sediul central european al reţelei de socializare.
Peste 60.000 de internauţi din toată Europa au cerut să se asocieze procesului colectiv care a fost iniţiat apoi la Viena pentru a amplifica demersul din 2011.
Tânărul militant austriac i-a îndemnat pe toţi utilizatorii de Facebook să îi susţină iniţiativa, pe site-ul www.fbclaim.com. Din cauza lipsei de personal care să verifice identitatea fiecăruia, el a limitat pentru moment la 25.0000 numărul acestor susţinători ai săi, care solicită fiecare daune de 500 de euro de la compania Facebook.
Procedura se află abia la început. Tribunalul vienez a cerut Facebook Ireland, filiala europeană a firmei californiene, să ofere un răspuns într-un interval de patru săptămâni.
Pentru Andreas Krish, membru în consiliul pentru protejarea datelor personale din cadrul Cancelariei federale austriece şi preşedinte al iniţiativei din cadrul UE European Digital Rights (EDRI), un lucru este sigur: "Giganţii americani au un avantaj competitiv pe piaţa media şi a reţelelor de socializare din Europa, pentru că folosesc datele personale ale utilizatorilor fără să suporte consecinţe majore". Această stare de fapt, spune el, ar putea fi schimbată de către justiţie.
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Regina Întunericului rupe tăcerea, la o zi după înmormântarea secretă a lui Prigoană: 'Nu și-a dorit să fie văzut mort!'
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:01
Tomac, după nominalizarea lui Marco Rubio secretar de stat SUA: adoptă linia „pace prin putere”
-
astăzi, 09:53
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 997. Sprijinul bugetar extern al Ucrainei depăşeşte 100 de miliarde de dolari de la începutul războiului / Companii din Kazahstan furnizează echipamente de război electronic Rusiei, în ciuda sancţiunilor