- Home
- Cultură-Media
- TIMIŞOARA, (11.09.2014, 12:19)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Festivalul Internaţional de Film Timishort, între 2 şi 5 octombrie, la Timişoara
Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Timishort va avea loc anul acesta între 2 şi 5 octombrie, la Timişoara, evenimentul aducând pe marile ecrane un program competiţional de scurtmetraje împărţit în mai multe secţiuni, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
133 afișări
Festivalul Internaţional de Film Timishort, între 2 şi 5 octombrie, la Timişoara (Imagine: Shutterstock)
Secţiunile, deja cunoscute ale festivalului, sunt competitiţia internaţională, competiţia naţională şi videorama, dedicată filmelor experimentale.
Locurile unde se va desfăşura festivalul sunt cinematograful Timiş, Aula Bibliotecii Centrale Universitare Eugen Todoran (BCUT), precum şi Sinagoga din Cetate.
Juriul competitiţiei internaţionale Timishort este format din regizorul britanic Antony Hickling, regizorul argentinian Eduardo Williams şi criticul de film sloven Eva Križková.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
După studii de patru ani la The Arden School Of Theatre din Manchester, Antony Hickling a lucrat ca actor în Marea Britanie, înainte de a se muta în Franţa, pentru a face un master şi un doctorat în artă scenică. Între timp, Anthony a trecut în spatele camerei, scriind şi regizând o serie de scurtmetraje care exploreaza tematica homosexualităţii. Toate peliculele sale au fost produse de el şi au fost prezentate la festivaluri de film independent din întreaga lume, generând aprecieri pozitive din partea criticilor. Cel mai recent film al său, "One Deep Breath", a avut premiera la festivalul Queer Lisboa, în septembrie. În prezent, lucrează la următorul său film, "Where horses go to die".
Eduardo Williams a studiat la Universidad del Cine in Buenos Aires (Argentina), apoi la Le Fresnoy, Studio National des Arts Contemporains (Franţa). A regizat scurtmetrajele "Tôi quên rồi!/ I forgot!") (2014), "Que je tombe tout le temps?/ That I'm falling?" (2013), "El ruido de las estrellas me aturde/ The sound of stars dazes me" (2012), "Pude ver un puma/ Could see a puma" (2011), "Tan Atentos/ Beware" (2010). Eduardo Williams este câştigătorul trofeului Timishort 2013.
Eva Križková a absolvit secţia de teoria filmului la Universitatea de artele spectacolului din Bratislava şi se află în cel de-al treilea an de doctorat. În 2010, ea a devenit cofondator al revistei Kinečko, al cărei redactor-şef este. Este, de asemenea, cofondator al companiei Filmtopia, care cercetează noi metode de distribuţie, în special pentru cinematograful independent. În ultimul timp, Eva Križková s-a concentrat pe scurtmetraje, prin proiectul Kinečko without borders organizat de revista sa, care presupune prezentarea unor scurtmetraje din Slovacia, Republica Cehă, Polonia, Austria şi Ungaria în Europa.
Festivalul Internaţional de Film Timishort este organizat de Asociaţia Română a Filmului Independent, cu suportul Primăriei şi al Consiliului Local Timişoara, în parteneriat cu Centrul Cultural German Timişoara şi Ambasada Israelului la Bucureşti.
Mai multe informaţii pot fi găsite pe site-ul www.timishort.ro.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe