- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (26.04.2013, 15:07)
- Oana Ghita
Filip Florian, Lucian Boia şi Ion Ianoşi, printre premianţii Galei "Bun de Tipar" 2013 - FOTO
Filip Florian, Lucian Boia şi Ion Ianoşi s-au numărat printre premianţii celei de-a doua ediţii a Galei Industriei de Carte "Bun de Tipar", care a avut loc joi seară, în Aula Bibliotecii Naţionale a României din Capitală.
Urmărește
256 afișări
Filip Florian, Lucian Boia şi Ion Ianoşi, printre premianţii Galei "Bun de Tipar" 2013 (Imagine: Giani Oprina)
Anul acesta, au fost acordate premii la zece categorii, alături de două premii speciale.
Astfel, la categoria "cea mai frumoasă carte -concepţie grafică", câştigător a fost volumul "Despre ochiul de veghe" ("Meteorologia unui bazar ideatic"), de Vladimir Bulat (Square Media/ concepţie grafică: Alexandru Branişte).
Premiul pentru cea mai frumoasă carte ilustrată a fost împărţit de volumele "Temporary yours. 1995-2012" - Dan Perjovshi (Idea Design + Print) şi "Geamii. Minarete pe cerul Dobrogei" (Igloo Media).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ceasul Apocalipsei este mai aproape ca niciodată de miezul nopții. Ce înseamnă cele 89 de secunde rămase
-
Putin afirmă că Zelenski nu are dreptul de a semna niciun acord de pace cu Rusia
-
Bolojan despre interimatul prezidenţial: Există o realitate constituţională ce trebuie respectată
-
George Simion acuză „lovitura de stat” din România şi lansează atacuri la adresa UE
La categoria "cea mai bună carte a anului - beletristică", câştigător a fost Filip Florian, cu "Toate bufniţele" (Polirom), în timp ce la categoria "non-ficţiune", juriul a ales volumul "Internaţionala mea", de Ion Ianoşi (Polirom).
La categoria "cea mai bună carte de specialitate", câştigător a fost volumul "20 de întrebări despre Immanuel Kant", de Mircea Flonta (Humanitas). Menţiunea specială a juriului a mers către "Noul Cod Civil. Comentariu pe articole", de Flavius-Antoniu Baias, Eugen Chelaru, Rodica Constantinovici, Ioan Macovei, coordonatori şi autori (C.H. Beck). La această subcategorie, Radu Dimitriu nu a participat la jurizare.
La categoria "cea mai bună carte pentru copii şi tineret" a fost votat volumul "Ce poţi face cu două cuvinte. Juniorii" (Art).
La categoria "cea mai bună traducere", câştigător a fost volumul "Satantango", de László Krasznahorkai (Curtea Veche Publishing/ traducere de Anamaria Pop), iar menţiunea specială a juriului a revenit cărţii "Divina Comedie. Infernul", de Dante Alighieri (Humanitas/ traducere de Marian Papahagi).
La categoria "cea mai bună colecţie", câştigător a fost volumul "Psihologie pentru toţi" (Trei), iar menţiunea specială a juriului a revenit colecţiei "Yorick" (Nemira).
La categoria "cea mai bună carte netipărită - e-book", a fost votat câştigător volumul "Aceasta e prima mea revoluţie. Furaţi-mi-o", de Paula Erizanu (Cartier), iar menţiunea specială a juriului a revenit editurii Polirom.
La categoria "audiobook", câştigător a fost volumul "I. L. Caragiale, Mofturi 1877-1902" - Pagini de proză jurnalistică rostite de Radu Beligan, Ion Lucian, Mircea Albulescu, Virgil Ogăşanu, Mitică Popescu, Valentin Uritescu, Petre Lupu, Valentin Teodosiu, Mircea Constantinescu, Magda Duţu (Editura Casa Radio).
Biblioteca Judeţeană Timiş a câştigat premiul pentru cea mai bună bibliotecă, iar G Canale C S.A. a fost câştigătoare la categoria "cea mai bună tipografie". Librăria "Anthony Frost" din Bucureşti a fost declarată câştigătoare la categoria "cea mai bună librărie".
Lucian Boia a ridicat trofeul pentru pentru "bestseller românesc - cel mai bine vândut titlu al anului", acordat volumului "De ce este România altfel?" (Humanitas). "Eu nu am scris un bestseller, eu am scris o carte... vina aparţine cititorilor", a spus Lucian Boia la primirea premiului.
La categoria "best new entry - edituri", câştigătoare a fost Baroque Books and Arts (Bucureşti), iar la subcategoria librării, Bookstory, o librărie independentă din Cluj-Napoca. Menţiunea specială a juriului a revenit Humanitas Cişmigiu din Bucureşti.
La categoria premiilor speciale, cea mai bună campanie de marketing/ PR/ CSR a fost votată iniţiativa Cărtureşti Pop Up (Cărtureşti), iar cea mai eficientă platformă online dedicată promovării cărţilor a fost declarată Booktopia, cu o menţiune specială a juriului pentru Graphicfront.ro.
Gala Industriei de Carte din România este un eveniment organizat de Headsome Communication şi Federaţia Editorilor din România (FER), cu sprijinul Ministerului Culturii. Competiţia, la care anul acesta s-au înscris peste 100 de instituţii şi peste 600 de proiecte - cu o treime mai multe decât la prima ediţie -, a fost jurizată de o echipă formată din nouă specialişti, avându-l ca preşedinte pe Radu Dimitriu, directorul general al Editurii C.H. Beck.
Gala de decernare a premiilor celei de-a doua ediţii a Galei Industriei de Carte din România a fost prezentată de Irina Păcurariu.
Citește pe alephnews.ro: Danemarca cere unitate europeană în fața presiunilor lui Trump asupra Groenlandei
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
PROSPORT.RO
Caz tulburător la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Cristina a murit la 39 de ani, deşi medicii spuneau că este bine
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:23
-
ieri, 22:51
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1070. Putin afirmă că Zelenski nu are dreptul de a semna niciun acord de pace cu Rusia / SBU demontează reţeaua de spioni ruşi care viza avioanele F-16 / Zelenski s-a întâlnit cu Macron şi preşedintele Consiliului European, în Polonia / Rafinăria de petrol Ryazan din Rusia îşi suspendă activitatea / Atacuri ruseşti asupra a 9 comunităţi din regiunea Sumy