- Home
- Cultură-Media
- VENEŢIA, (07.09.2014, 11:17)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filmul "A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence" a câştigat Leul de Aur, la Veneţia - VIDEO
Pelicula "A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence", regizată de suedezul Roy Anderson, a câştigat Leul de Aur la cea de-a 71-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.
Urmărește
214 afișări
Filmul "A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence" a câştigat Leul de Aur, la Veneţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Gala de premiere a ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia (27 august - 6 septembrie) s-a desfăşurat sâmbătă seară, informează hollywoodreporter.com.
În discursul de acceptare a trofeului Leul de Aur, regizorul Roy Anderson a spus că filmele ar trebui să fie "umaniste" şi că va încerca în continuare să realizeze pelicule extraordinare.
Lungmetrajul său "A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence", ultima parte a unei trilogii, este o coproducţie Suedia-Germania-Norvegia-Franţa, fiind format dintr-o serie de viniete (filme scurte) suprarealiste, potrivit Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Filmul "A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence" a fost apreciat de juriul ediţiei din acest an a festivalului pentru cadrele complexe şi reflecţiile tăcute despre ce înseamnă să fii o fiinţă umană.
Juriul ediţiei din acest an a evenimentului a fost prezidat de compozitorul de muzică de film Alexandre Desplat, care a fost secondat de Joan Chen, Philip Gröning, Jessica Hausner, Jhumpa Lahiri, Sandy Powell, Tim Roth, Elia Suleiman şi Carlo Verdone.
Anul trecut, Leul de Aur a fost câştigat pentru prima dată în istoria Festivalului de la Veneţia de un documentar, respectiv "Sacro GRA", al italianului Gianfranco Rosi, care prezintă viaţa oamenilor care trăiesc la periferia Romei, lângă şoseaua de centură.
Pe de altă parte, în cadrul galei de premiere a ediţiei din acest an a Festivalului de la Veneţia, Leul de Argint pentru cel mai bun regizor a fost decernat rusului Andrei Konchalovski pentru filmul "The Postman's White Nights", o poveste filmată în stil documentarist, plasată într-un mic oraş de pe malul unui lac din Rusia. Pelicula a fost foarte apreciată pentru imaginea deosebită şi povestea puternică.
Marele premiu al juriului a fost decernat lui Joshua Oppenheimer pentru "The Look of Silence". Regizorul nu a fost prezent la gala de premiere, dar a transmis un mesaj video din Chicago, unde era blocat în aeroport din cauza unei furtuni. Cineastul a mulţumit juriului festivalului pentru recunoaşterea filmului său drept un mesaj de reconciliere.
Americanul Adam Driver, celebru pentru rolul din serialul de televiziune "Fetele/ Girls", a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul tatălui care trebuie să îşi apere copilul de mama mult prea protectoare din filmul "Hungry Hearts", de Saverio Costanzo (Italia). Interpreta rolului principal feminin din acelaşi film, Alba Rohrwacher, a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă.
Premiul pentru cel mai bun scenariu a fost acordat filmului "Tales", al regizoarei iraniene Rakhshan Banietemad. Aceasta a scris şi scenariul peliculei, alături de Farid Mostafavi.
Premiul Marcello Mastoianni, acordat unui tânăr actor/ tinere actriţe, i-a revenit lui Romain Paul, pentru rolul interpretat în filmul "Le Dernier Coup de Marteau", de Alix Delaporte (Franţa).
Premiul special al juriului a fost primit de filmul "Sivas", de Kaan Müjdeci, o coproducţie Turcia-Germania.
Pelicula "Birdman or The Unexpected Virtue of Ignorance", regizată de Alejandro Gonzales Inarritu, care are în distribuţie o serie de actori celebri, precum Michael Keaton, Naomi Watts, Edward Norton şi Emma Stone, şi care a şi deschis ediţia din acest an a Festivalului de la Veneţia, a fost favorita publicului, dar nu a primit niciun premiu.
Pe de altă parte, premiul Orizzonti pentru cel mai bun film a fost acordat peliculei "Court", de Chaitanya Tamhane (India). În secţiunea Orizzonti a ediţiei din acest an a Festivalului de la Veneţia, care promovează cele mai inovatoare şi avangardiste producţii din industria cinematografică, a fost selectat şi scurtmetrajul "Artă", de Adrian Sitaru, care nu a obţinut însă niciun premiu.
Pelicula "Court", de Chaitanya Tamhane, a obţinut şi trofeul Lion of the Future, denumit şi premiul "Luigi de Laurentiis" pentru film de debut. Juriul ediţiei din acest an a secţiunii Lion of the Future - "Luigi de Laurentiis" a fost prezidat de Alice Rohrwacher, avându-l în componenţa sa şi pe scenaristul român Răzvan Rădulescu, alături de Lisandro Alonso, Ron Mann şi Vivian Qu.
Filmele care au rulat în competiţia ediţiei din acest an a Festivalului de la Veneţia au abordat o varietate de subiecte sociale şi politice, precum războiul cu drone, genocidul armean, criza imobiliară din Statele Unite şi viaţa în mijlocul gangsterilor.
Lungmetraje regizate de cineaşti celebri, precum Fatih Akin, Abel Ferrara, Alejandro Gonzalez Inarritu, Lars Von Trier, Manoel de Oliveira şi James Franco, au fost proiectate în competiţia celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia. De asemenea, pe afişul lungmetrajelor care au fost proiectate la Veneţia în acest an s-au regăsit actori celebri, precum Al Pacino, Bill Murray, Willem Dafoe, Ethan Hawke şi Jennifer Aniston.
Anul trecut, Veneţia a jucat un rol major în sezonul premiilor hollywoodiene, întrucât trei filme din selecţia sa oficială - "Gravity", "Philomena" şi "The Wind Rises" - au primit apoi numeroase nominalizări la trofee cinematografice majore, inclusiv 15 la Oscar, unde "Gravity" a şi câştigat de altfel şapte statuete.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe