- Home
- Cultură-Media
- LOCARNO, (17.08.2019, 21:20)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filmul „Ivana cea Groaznică” a câştigat premiul special al juriului la Festivalul de la Locarno
Pelicula „Ivana cea Groaznică”, regizat de Ivana Mladenović, a câştigat sâmbătă premiul special al juriului Cineasti del Presente la Festivalul de la Locarno, arată un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
265 afișări
Filmul „Ivana cea Groaznică” a câştigat premiul special al juriului la Festivalul de la Locarno
Secţiunea Cineasti del Presente este dedicată regizorilor din întreaga lume aflaţi la primul, al doilea sau la al treilea film.
Premio speciale della giuria CINÉ+ constă într-o campanie de promovare în valoare de 25.000 de franci elveţieni acordaţi de canalul francez de televiziune pentru lansarea filmului câştigător în cinematografele din Franţa.
Juriul secţiunii a fost alcătuit din producătorul Jake Perlin (SUA) şi regizoarele Shengze Zhu (China) şi Yolande Zauberman (Franţa).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
„Ivana cea Groaznică”, al doilea lungmetraj al Ivanei Mladenović, este o poveste neconvenţională despre oameni şi locuri, despre apartenenţă şi dor, spusă cu umor şi tandreţe.
Actriţa sârbă Ivana lucrează şi trăieşte în România, dar după o serie de probleme de sănătate decide să îşi petreacă vara pe malul celălalt al Dunării, în Kladovo, oraşul natal, înconjurată de familie. Primarul îi propune să fie imaginea celui mai important eveniment local - festivalul de muzică Podul Prieteniei - şi, deşi nu foarte convinsă, Ivana acceptă. Odată cu sosirea excentricilor săi prieteni de la Bucureşti şi pe măsură ce bârfele legate de povestea ei de dragoste cu un bărbat mult mai tânăr se împrăştie în oraş, Ivana ajunge în pragul unei căderi nervoase. Familia şi prietenii sunt invitaţi să aducă pe ecran propriile emoţii şi să se interpreteze pe ei înşişi într-o poveste cinematografică despre o femeie care nu îşi poate găsi locul pe niciunul dintre cele două maluri ale Dunării.
Rolul principal e interpretat de Ivana Mladenović, iar din distribuţie fac parte Luka Gramić, părinţii Ivanei: Gordana Mladenović şi Miodrag Mladenović, fratele Kosta Mladenović, bunica Zivka Sorejević, Andrei Dinescu şi regretata artistă Anca Pop.
Scenariul şi regia sunt semnate de Ivana Mladenović, coscenarist este Adrian Schiop, regia artistică a fost realizată de Ana Szel şi Andrei Rus, imaginea - de Carmen Tofeni, montajul - de Patricia Chelaru şi Cătălin Cristuţiu, costumele - de Iulia Popescu, de scenografie au fost responsabile Radmila Simić, Rada Dronjak şi Gordana Mladenović, de machiaj - Iulia Popescu şi Dejana Petrucić. Producători sunt Ada Solomon şi Ivana Mladenović.
„Ivana cea Groaznică” este o producţie microFILM România şi Dunav 84 Serbia, în asociere cu Televiziunea Română, nomada.solo, Verde Stop Arena, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Film Centre Serbia. Cu sprijinul financiar al Hollywood Multiplex şi United Romanian Breweries Bereprod.
Mladenović s-a născut în 1984, în Serbia. După ce a studiat Dreptul în Belgrad, s-a mutat în România, unde a absolvit Regie de film la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” (2010), precum şi masterul în aceeaşi specializare (2011). A realizat mai multe scurtmetraje şi documentare selectate şi premiate la festivaluri internaţionale şi este cunoscută pentru debutul ei în ficţiune, „Soldaţii. Poveste din Ferentari". Acesta a avut premiera mondială la Toronto IFF 2017 şi a fost selectat în competiţia oficială de la San Sebastián IFF (unde a primit menţiunea specială Sebastiano), fiind recompensat ulterior cu Prix Decouverte la Namur FFF, premiul Cineuropa la Festivalul de la Trieste, menţiune specială New Talent Grand Pix la CHP PIX, cel mai bun debut în cadrul Zilele Filmului Românesc la TIFF, dar şi cu premiul Gopo la aceeaşi categorie.
Cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno, cel mai important eveniment de gen din Elveţia, a avut loc în perioada 7-17 august 2019. Au mai fost premiate ”Vitalina Varela”, de Pedro Costa din Portugalia cu Marele premiu al Oraşului Locarno şi Leopardul de Aur, ”Pa-Go/ ”, al sud-coreeanului Park Jung-bum, cu Premiul special al juriului în timp ce Leopardul pentru cea mai bună regie a ajuns la Damien Manivel pentru coproducţia Franţa-Coreea de Sud ”Les Enfatnts d´Isadora. La secţiunea pentru care a fost premiată Ivana Mladenovic, Leopardul de Aur Cineasti del presente a mers la ”Baamum Nafi”, de Mamadou Dia, din senegal.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Vacanţă scurtată „din motive medicale”: Jean-Claude Juncker va fi supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:16
-
astăzi, 07:14