- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (20.09.2011, 13:43)
- Madalina Cerban ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Filmul "Melancholia" de Lars von Trier, din 30 septembrie în cinematografele din România - VIDEO
Cel mai recent film al lui Lars von Trier, "Melancholia" - drama SF-apocaliptică lansată primăvara aceasta la Cannes-, va rula în cinematografele din România din 30 septembrie.
Urmărește
933 afișări
Filmul "Melancholia" de Lars von Trier, din 30 septembrie în cinematografele din România
Cinematografele din România în care lungmetrajul va rula în prima săptămână (30 septembrie - 6 octombrie) sunt Hollywood Multiplex, Studio, Cinema City, Grand Cinema Digital, Light Cinema şi Hollywood Movieplex, din Bucureşti, şi Cinema City din Cluj. În săptămânile următoare, "Melancholia" va ajunge în toată ţara.
În "Melancholia", Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg şi Kiefer Sutherland joacă alături de Stellan Skarsgaard, Charlotte Rampling, John Hurt, Udo Kier, Alexander Skarsgaard, Jesper Christensen şi Brady Corbertt.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Cum a ajuns Crin Antonescu să fie candidatul comun al partidelor proeuropene la Preşedinţie
-
Crin Antonescu, despre eventuala preluare de către Bolojan a preşedinţiei interimare: Nu ar fi rău
-
Germania investighează breşele de securitate după tragedia de vineri
"Melancholia" este produs de Zentropa Entertainments şi distribuit internaţional de danezii de la Trustnordisk. Scenariul îi aparţine lui Lars von Trier, iar director de imagine este Manuel Alberto Claro. În România, cea mai recentă producţie a lui Lars von Trier este adusă de Independenţa Film.
"No more happy endings", spunea von Trier în 2009, la începutul filmărilor pentru "Melancholia". În mai 2011, Kirsten Dunst lua premiul pentru cea mai bună actriţă la Cannes. Tot atunci, Lars von Trier a fost declarat persona non grata, după ce cu ocazia conferinţei de presă organizată, după proiecţia "Melancholia", regizorul danez a şocat publicul de la Cannes, exprimându-şi simpatia pentru Hitler, pe care îl "înţelege", şi afirmând că "Israelul te scoate într-adevăr din sărite". Ulterior, la cererea organizatorilor festivalului, cineastul danez şi-a cerut scuze.
"Melancholia" spune o poveste bizară, dar fascinantă. Cu ocazia căsătoriei, Justine (Kirsten Dunst) şi Michael (Alexander Skarsgård) dau o recepţie somptuoasă în casa lui Claire, sora lui Justine (Charlotte Gainsbourg) şi a cumnatului ei (Kiefer Sutherland). În acest timp, planeta Melancholia se îndreaptă spre Pământ. "Planeta care se apropie aduce un suspans fundamental, cel puţin. Un suspans care cu greu poate fi depăşit, atunci când ştii că o planetă de zece ori mai mare decât a noastră se apropie şi se va ciocni cu noi. Cred că acest lucru împiedică spectatorii să plece din sală la jumătatea filmului", a spus râzând Lars von Trier.
Prima parte a filmului se numeşte Justine şi vorbeşte despre sora melancolică şi căsătoria ei. Cealaltă este Claire şi acoperă numărătoarea inversă, până la sfârşit. "Dacă tot trebuie să ajungem în iad, măcar să începem bine", după cum spune Lars von Trier.
Justine, interpretată de Kirsten Dunst, o fire melancolică, căreia îi este greu să îşi găsească un rost în lume şi să îşi asume toate ritualurile care pentru ea sunt lipsite de conţinut, se simte liniştită atunci când lumea se apropie de sfârşit. Sensibila Claire, sora sa mai mare, jucată de Charlotte Gainsbourg (premiul pentru cea mai bună actriţă, la Cannes, în 2009, în filmul precedent al lui Lars von Trier, "Antichrist"), care îşi construieşte o viaţă frumoasă şi, prin urmare, consideră că este greu să-i spui adio.
"Cred că Justine este foarte mult din mine", spune von Trier. "Personajul ei se bazează mult pe cine sunt eu şi pe experienţele mele vizavi de profeţiile apocalipsei şi pe depresie. În timp ce Claire este menită să fie o... persoană normală", spune regizorul, care a fost bântuit de nelinişti toată viaţa şi care, copil fiind, credea de fiecare dată când auzea zgomotul unui avion că va izbucni al treilea Război Mondial.
"Melancholia" a fost filmat într-un castel din Suedia, care găzduieşte nunta lui Justine. Lui von Trier îi place contrastul dintre romantic, grandios, stilizat şi o anumită formă a realităţii. Cea mai mare parte din film este realizată cu camera în mână.
Născut pe 30 aprilie 1956, în Danemarca, Lars von Trier este unul din regizorii ale căror creaţii au influenţat semnificativ cinematografia europeană. Absolvent al Şcolii de Film Naţionale Daneze, Von Trier a debutat în lungmetraj în 1984, cu "The Element of Crime", pentru care a obţinut, la Festivalul de la Cannes, marele premiu pentru tehnică.
Lars von Trier este co-fondatorul companiei de producţie Zentropa şi unul dintre fondatorii mişcării daneze Dogma, în anii '90, alături de Thomas Vinterberg, Kristian Levring şi Søren Kragh-Jacobsen.
Lars von Trier a regizat "The Orchid Gardener" (1977), "Menthe - La Bienheureuse" (1979), "Nocturne" (1980), "The Last Detail" (1981), "Images of Liberation" (1982), "The Element of Crime" (1984), "Epidemic" (1987), "Medea" (1988), "Europa" (1991), "Lærerværelset" (1994), "The Kingdom" (1994), "Breaking the Waves/ Abisul sufletului" (1996), "The Kingdom II" (1997), "The Idiots" (1998), "Dancer in the Dark/Dansând cu noaptea" (2000), "D-Day" (2001), "The Five Obstructions" (2003), "Dogville" (2003), "Manderlay" (2005), "The Boss of It All/ Şeful şefilor" (2006), "Occupations" (2007) şi "Antichrist/ Anticristul" (2009).
Filmele sale au primit premii internaţionale, printre care, la Cannes, Palme d'Or-ul pentru "Dancer In The Dark", marele premiu al juriului pentru "Breaking The Waves" şi premiul pentru cea mai bună actriţă pentru interpretarea lui Charlotte Gainsbourg din "Antichrist".
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe