- Home
- Cultură-Media
- BERLIN, (04.03.2016, 10:36)
- Monica Stoica
Filmul "The History of Love", de Radu Mihăileanu, va fi proiectat în cinematografele din toată lumea
"The History of Love", prima peliculă în limba engleză a cineastului Radu Mihăileanu, va fi proiectată la nivel internaţional, după ce compania Wild Bunch a vândut drepturile de difuzare ale acestui film în ţări din întreaga lume, potrivit variety.com.
Urmărește
3285 afișări
Filmul "The History of Love", de Radu Mihăileanu, va fi proiectat în cinematografele din toată lumea (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)
În timpul desfăşurării Festivalului de Film de la Berlin de anul acesta, compania de distribuţie germană Wild Bunch a reuşit să vândă drepturile de difuzare distribuitorilor pentru a răspândi filmul "The History of Love", în regia cineastului de origine română Radu Mihăileanu, în cinematografe din întreaga lume.
O poveste ramificată transpusă în film de Radu Mihăileanu, "The History of Love", cu actorii Gemma Arterton, Derek Jacobi, Sophie Nelisse şi Elliott Gould în distribuţie, se întinde de-a lungul a şase decenii, iar întâmplările ce o compun se desfăşoară pe şase continente.
Adaptarea după bestsellerul lui Nicole Krauss, apărut în 2005, este o poveste intercalată, care urmăreşte viaţa lui Léo, interpretat de Derek Jacobi, din vremea Holocaustului până în modernul New York. Léo Gursky şi Alma Mereminski sunt doi tineri îndrăgostiţi care au strămoşi polonezi de origine evreiască, în Polonia anilor 1930. Léo scrie pentru Alma o carte cu titlul "Istoria dragostei", iar, pe fondul celui de-Al Doilea Război Mondial, cei doi sunt despărţiţi, când Germania invadează Polonia. Mulţi ani mai târziu, Léo - acum, un bătrân nefericit - nu ştie că volumul dedicat Almei a fost tipărit şi că a recreat legăturile între vieţile străinilor care caută să afle adevărata identitate a personajelor poveştii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
-
Zelenski afirmă că Ucraina nu va recunoaşte niciodată teritoriile ucrainene ocupate de armata Moscovei ca parte a Rusiei
Drepturile de difuzare ale acestei pelicule, al cărei buget de producţie s-a ridicat la 15 milioane de euro, au fost achiziţionate de companiile eOne (Canada), Prokino (Germania), Vertigo (Spania), BIM (Italia), Cineart (Benelux), Film Coopi (Elveţia), California Filmes (America de Sud), Maintitle (Coreea de Sud), Palmera (America Centrală), MCF (fosta Iugoslavie), Lusomundo (Portugalia), Feel Good (Grecia).
Carole Baraton, directorul companiei de distribuţie Wild Bunch, a declarat că filmul nu reprezintă doar debutul cinematografic al lui Radu Mihăileanu în limba engleză, ci este şi cel mai ambiţios proiect pe care regizorul l-a pus la cale până în prezent.
"Cartea lui Nicole Krauss a fost publicată în 38 de ţări, s-a vândut într-un tiraj de un milion de copii în Statele Unite şi a fost preţuită de criticii din toată lumea, aşadar, potenţialul internaţional este, evident, mare. Anul trecut, la Cannes, ne-am dus doar cu scenariul filmului şi am atras companii care erau interesate să cumpere drepturi de distribuţie, iar anul acesta, la Berlin, l-am vândut în aproape 20 de teritorii de pe glob, după ce am dezvăluit un promo de 8 minute pe care distribuitorii l-au perceput intens şi emoţionant", a spus Carole Baraton.
"Distribuitorii au vrut să cumpere drepturile pentru film dinaintea premierei, deoarece Mihăileanu este considerat de toată lumea un regizor iubit de publicul larg", a adăugat Barton.
O parte din filmările pentru "The History of Love" au avut loc la Cluj-Napoca, iar Mihai Călin şi Ovidiu Cuncea se numără printre actorii români din distribuţie, după cum a declarat, în iulie 2015, pentru MEDIAFAX, producătorul Tudor Giurgiu.
Filmările pentru "The History of Love" au început în primăvara anului trecut, la Montreal, şi au continuat în România. "The History of Love" este prima mare producţie internaţională care a folosit oraşul Cluj-Napoca ca decor.
Actorul Derek Jacobi, care face parte din distribuţia peliculei, a mai jucat în "Discursul regelui/ King's speech" (2010), de Tom Hooper, şi "Gladiatorul/ Gladiator" (2000), de Ridley Scott.
Din distribuţia filmului mai fac parte actorii canadieni Sophie Nelisse şi Mark Rendall, actriţa britanică Gemma Arterton - care joacă şi în producţia "She Who Brings Gifts", de Colm McCarthy, alături de Glenn Close şi Anamaria Marinca, programată să apară în 2016 - şi actorul american Elliott Gould, cunoscut pentru rolurile din serialul "M.A.S.H." (1970) şi din filmele "American History X" (1998), "Ocean's Eleven" (2001) şi "Ocean's Thirteen" (2007).
Libra Film este coproducătorul român al lungmetrajului "The History of Love", Tudor Giurgiu şi Oana Giurgiu fiind producătorii români, alături de Marc Antoine Robert şi Xavier Rigault, informează site-ul librafilm.net.
Proiectul a fost finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), care i-a acordat - la sesiunea a doua a concursului din 2014, ale cărei rezultate au fost anunţate în martie 2015 - suma de 1,3 milioane de lei, dar şi de mai multe companii private.
Drepturile pentru adaptarea cărţii scrise de Nicole Krauss au fost achiziţionate în urmă cu aproximativ zece ani, iar cel care trebuia să regizeze pelicula este Alfonso Cuarón, cunoscut pentru filme ca "Gravity 3D: Misiune în spaţiu/ Gravity" (2013), "Copiii tatălui/ Children of Men" (2006) şi "Paris je t'aime - Oraşul iubirii/ Paris, je t'aime" (2006).
Nicole Krauss, în vârstă de 41 de ani, este o scriitoare americană cunoscută pentru titlurile "Un bărbat intră în cameră/ Man Walks Into a Room" (2002), "Istoria iubirii/ The History of Love" (2005) şi "Marea casă/ Great House" (2010), toate apărute şi în România, la Humanitas. "Istoria iubirii" a fost tradus în peste 35 de limbi şi a fost recompensat cu William Saroyan International Prize for Writing şi Prix du Meilleur Livre Étranger (Franţa). De asemenea, a fost desemnat "cartea anului" pe Amazon.com şi s-a numărat printre cărţile finaliste la Orange Prize for Fiction, Prix Femina Étranger şi Prix Médicis Étranger.
Născut în 1958, la Bucureşti, Radu Mihăileanu este fiul unui jurnalist evreu, Mordechaï Buchman, care, după ce a evadat din lagărul de concentrare unde fusese deportat de nazişti, şi-a schimbat identitatea. Mihăileanu a debutat în lungmetraj cu "Trahir", care a obţinut Grand Prix des Amériques la Festival des Films du Monde de la Montreal. Recunoaşterea internaţională a venit odată cu cel de-al doilea film, "Trenul vieţii/ Train de vie", care a primit premiul FIPRESCI la Veneţia şi premiul publicului la Sundance. Radu Mihăileanu şi-a reconfirmat talentul şi dragostea pentru temele sale favorite - exilul şi identitatea naţională - cu "Trăieşte/ Va, vis et deviens!", recompensat cu Label Europa Cinemas şi premiul publicului secţiunii Panorama la Festivalul de la Berlin şi cu premiul pentru cel mai bun scenariu original la gala César 2005.
În 2009, Mihăileanu a scris şi a regizat "Concertul" - care a fost filmat şi în România -, nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, premiat cu César pentru cel mai bun sunet şi cea mai bună coloană sonoră şi laureat al galei Gopo 2010, la categoriile "montaj", "scenografie", "machiaj/coafură" şi "muzică originală". Cel mai recent lungmetraj regizat de Mihăileanu, "Izvorul femeilor/ La source des femmes", a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes în anul 2011.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe