Fotografi americani au dat în judecată Google pentru drepturile de autor

Mai multe organizaţii ale fotografilor şi ilustratorilor americani au depus o plângere împotriva Google, pentru violarea drepturilor de autor, cerând indemnizaţii pentru imaginile care le aparţin şi care apar în cărţile digitalizate de compania de internet.

Urmărește
31 afișări
Imaginea articolului Fotografi americani au dat în judecată Google pentru drepturile de autor

Fotografi americani au dat în judecată Google pentru drepturile de autor

"Este o problemă de justiţie şi indemnizaţii. Nu este altceva decât o problemă de drepturi. Dacă cineva foloseşte ceva ce aţi creat voi, trebuie să primiţi ceva în schimb", a declarat James McGuire, avocatul care a depus, miercuri, plângerea colectivă.

Societatea americană a fotografilor, Sindicatul artiştilor grafici, Consiliul american al fotografiilor de arhivă, Asociaţia nord-americană a fotografiei de natură şi a fotografiilor profesionale care au ca subiect America se numără printre organizaţiile care au semnat plângerea împotriva Google.

În Statele Unite ale Americii, Google, Sindicatul scriitorilor şi Asociaţia editorilor americani au semnat un acord, în octombrie 2008, în urma unei acţiuni în instanţă înaintate, în 2005, de către autori şi editori împotriva companiei de internet, pe tema încălcării drepturilor de autor în cazul digitalizării cărţilor. În prezent, acordul din 2008 este reexaminat de justiţia americană.

Proiectul Google de a digitaliza milioane de opere literare a atras nemulţumiri şi în alte ţări, precum Franţa şi Germania.

În decembrie 2009, justiţia franceză a interzis Google să digitalizeze opere fără autorizaţia editorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici