- Home
- Cultură-Media
- CIUDAD DE MEXICO, (17.04.2014, 12:23)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gabriel Garcia Márquez suferă de pneumonie, nu de cancer
Preşedintele columbian Juan Manuel Santos a declarat, miercuri, că scriitorul Gabriel Garcia Márquez, laureat al premiului Nobel pentru literatură pe 1982, suferă de o "pneumonie", care se află "sub control", şi nu de un cancer limfatic, aşa cum a scris presa din Mexic.
Urmărește
410 afișări
Gabriel Garcia Márquez suferă de pneumonie, nu de cancer (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Informaţiile conform cărora cancerul ar fi recidivat şi s-ar fi extins nu sunt adevărate. Nu este adevărat", a declarat Juan Manuel Santos la o conferinţă de presă pe care a organizat-o în timpul unei vizite la Popayan, în sudul Columbiei.
Scriitorul, în vârstă de 86 de ani, "a suferit de pneumonie în stare avansată. Această pneumonie se află în prezent sub control. În prezent, este alături de familie şi, evident, luăm toate măsurile pentru recuperarea sa", a adăugat şeful statului columbian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Luni, cotidianul mexican El Universal, citând "surse demne de încredere", a scris despre cancerul limfatic de care a suferit scriitorul columbian în urmă cu 15 ani, precizând că boala a recidivat şi se extinde la plămâni, ganglioni şi ficat.
În urma acestui anunţ, familia lui Gabriel Garcia Márquez a precizat că starea de sănătate a scriitorului, externat pe 8 aprilie dintr-un spital din Ciudad de Mexico, este "extrem de fragilă", dar "stabilă" şi că acesta se află la domiciliul său din Mexic, fără să menţioneze vreo informaţie în legătură cu cancerul.
Ultima apariţie publică a lui Gabriel Garcia Marquez a avut loc pe 6 martie, când scriitorul a stat la poarta reşedinţei sale din Ciudad de Mexico, unde locuieşte de peste 30 de ani, pentru a-i primi pe jurnaliştii veniţi în vizită cu ocazia aniversării sale.
Scriitorul şi-a întâmpinat oaspeţii zâmbitor, a primit cadouri şi a acceptat să se lase fotografiat, fără a acorda însă interviuri.
Născut pe 6 martie 1927, în localitatea columbiană Aracataca, Gabriel Garcia Márquez locuieşte în Mexic de câteva decenii şi, slăbit din cauza bolii, nu a mai scris nimic de la cel mai recent roman al său, "Memoria de mis putas tristes" ("Povestea târfelor mele triste"), apărut în 2004.
Gabriel García Márquez a primit premiul Nobel pentru literatură în anul 1982. În nuvelele şi romanele sale se reunesc, în mod firesc, fantasticul şi realităţile de zi cu zi, scriitorul fiind inclus, de altfel, de mulţi critici literari în categoria romancierilor realismului fantastic sud-american. Cel mai celebru roman al său este "Un veac de singurătate" (1967), dar foarte cunoscute sunt şi "Toamna patriarhului" (1975), "Cronica unei morţi anunţate" (1981), "Dragostea în vremea holerei" (1985), "Generalul în labirintul său" (1989) şi "Povestea târfelor mele triste" (2004).
Capodopera lui Gabriel Garcia Márquez, romanul din 1967 "Un veac de singurătate", descrie istoria satului columbian fictiv Macondo. Acţiunea se desfăşoară pe o perioada de peste o sută de ani şi prezintă ascensiunea şi prăbuşirea familiei Buendia.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe