- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (09.11.2015, 08:43)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google marchează 101 ani de la naşterea actriţei şi inventatoarei Hedy Lamarr printr-un logo special
Motorul de căutare Google şi-a modificat logoul, luni, pentru a marca împlinirea a 101 ani de la naşterea actriţei şi inventatoarei americane de origine austriacă Hedy Lamarr.
Urmărește
1739 afișări
Google marchează 101 ani de la naşterea actriţei şi inventatoarei Hedy Lamarr printr-un logo special
Noul logo al Google spune povestea vieţii şi carierei lui Hedy Lamarr, sub forma unor slide-uri animate, care se succed pe fondul unei coloane sonore ce a fost compusă de Adam Ever-Hadani. Dorindu-se un tribut adus carierei sale de la Hollywood, logoul Google are formatul unei pelicule, care captează spiritul epocii anilor 1940 prin intermediul unor ilustraţii şi afişe de film.
Considerată pentru o vreme "cea mai frumoasă femeie din lume", Hedy Lamarr, graţie farmecului şi prezenţei sale magnetice pe marele ecran, a fost în anii ei de glorie una dintre cele mai populare actriţe de la Hollywood.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. Cel puțin 167 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
-
Ordonanţa trenuleţ. Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţa Socială este îngrijorată de proiect
-
Alegeri prezidenţiale în Croaţia
-
Piloţii avionului prăbuşit în Coreea de Sud au emis un semnal de alarmă
Născută Hedwig Eva Maria Kiesler, pe 9 noiembrie 1914, la Viena, a primit primul ei rol principal la vârsta de 17 ani, într-un film german intitulat "Geld Auf Der Strasse".
După o scurtă carieră în cinematografia germană, care a inclus şi o scenă controversată, în care a simulat un orgasm, în filmul "Ecstasy" (1933), tânăra actriţă şi-a părăsit primul soţ, un colaborator la guvernelor
fasciste din Germania şi Italia, mutându-se în secret la Paris. Acolo, l-a cunoscut pe Louis B. Mayer, directorul studiourilor MGM, care i-a recomandat să îşi schimbe numele şi i-a oferit un contract la Hollywood,
unde a devenit o veritabilă vedetă de cinema, cu roluri importante din anii 1930 până în anii 1950.
Hedy Lamarr a jucat în numeroase filme extrem de populare, precum "Algiers" (1938), cu Charles Boyer, "I Take This Woman" (1940), cu Spencer Tracy, "Comrade X" (1940), cu Clark Gable, "Come Live With Me" (1941), cu James Stewart, "H.M. Pulham, Esq." (1941), cu Robert Young, şi "Samson and Delilah" (1949), cu Victor Mature.
Cu toate acestea, Hedy Lamarr nu era doar o "femme fatale". Pe lângă succesul din cinematografie, a patentat o metodă tehnologică - denumită "Secret Communication System" (sistem de comunicare secretă) -, în 1942, care a devenit ulterior de o importanţă crucială atât pentru siguranţa comunicaţiilor militare, cât şi pentru tehnologia telefoniei mobile.
Astfel, în timpul primei sale căsătorii, Hedy Lamarr a devenit interesată de ştiinţele aplicate şi, plictisită de actorie, s-a folosit de cunoştinţele acumulate pentru a deveni inventatoarea unor tehnologii. La
începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, dorind să ajute trupele americane, şi-a dat seama că bruiajul de către puterile Axei a comunicaţiilor radiofonice ale Aliaţilor ar putea fi o problemă majoră. Alături de bunul ei prieten compozitorul George Antheil, Hedy Lamarr, inspirându-se din modul de funcţionare al pianului, a inventat tehnologia denumită "modulaţie prin spectrul de răspândire cu salturi de frecvenţă"
(FHSS), care avea capacitatea de a rezolva acea problemă. Deşi Marina americană a adoptat această tehnologie abia în anii 1960, principiile invenţiei sale sunt încorporate în zilele noastre în numeroase aparate şi
dispozitive moderne, precum Wi-Fi, GPS, CDMA şi Bluetooth. Graţie acestei invenţii, numele actriţei Hedy Lamarr a fost inclus în National Inventors Hall of Fame în anul 2014.
Hedy Lamarr a fost căsătorită de şase ori şi a avut trei copii, dintre care unul adoptat. A murit pe 19 ianuarie 2000, la vârsta de 85 de ani.
Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
Citește pe alephnews.ro: CNN: Putin își cere scuze pentru „tragicul” accident al Azerbaidjan Airlines „fără a-și recunoaște responsabilitatea”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Magnus Carlsen, numărul 1 mondial, părăsește Campionatul Mondial de Șah Rapid din cauza blugilor: „Devenise o chestie de principiu”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Ce pensie va avea de la 1 ianuarie un pensionar român, dacă acum primește 3.000 de lei pe lună
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe