- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (15.02.2010, 17:25)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google, obligat să ia măsuri după critici susţinute vizând serviciul Buzz
Google a fost obligat să ia măsuri pentru scăpa de criticile vizând reţeaua sa de socializare Buzz, cerându-le scuze utilizatorilor pentru introducerea unor opţiuni pe care nu le-a considerat un pericol la adresa confidenţialităţii datelor şi anunţând că va opera schimbări.
Urmărește
26 afișări
Google, obligat să ia măsuri după critici susţinute vizând serviciul Buzz
Todd Jackson, Product Manager al Gmail şi Google Buzz, a declarat, într-un articol publicat pe blogul companiei, că Google a decis să modifice una dintre cele mai criticate funcţii ale Google Buzz - cea care predefinea pentru fiecare utilizator o listă de prieteni bazată pe cel mai frecvent folosite adrese de e-mail.
După ce va fi modificat, Google Buzz doar va sugera utilizatorilor un grup de prieteni cu care ar putea dori să ţină legătura, informează nytimes.com.
Potrivit lui Jackson, funcţia care predefinea contactele cu care intra în legătură un utilizator a fost făcută în mod intenţionat aşa pentru ca oamenilor să le fie mai uşor să înceapă să folosească Buzz.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
"Ne pare rău pentru îngrijorările pe care le-am provocat şi am lucrat ca să îmbunătăţim serviciul în urma feed-back-ului pe care l-am primit. Vom continua să facem acest lucru", a mai scris Jackson.
Lansarea Google Buzz a fost marcată de numeroase critici, pe fondul nemulţumirii utilizatorii privind faptul că numele persoanelor cu care corespondează ar putea fi făcute publice.
Un prim set de modificări, anunţat joi de Google, nu a reuşit să tempereze valul de critici.
Potrivit unor specialişti, modificarea funcţiei care predefinea lista de prieteni a rezolvat problema principală a confidenţialităţii.
"Modificare acelei funcţii aduce o îmbunătăţire majoră", a declarat Danny Sullivan, analist al Google şi reprezentant al site-ului SearchEngineLand.
Totuşi, Marc Rotenberg, director executiv al Electronic Privacy Information Center, a declarat că organizaţia pentru care lucrează intenţionează să înainteze o plângere către Federal Trade Commission săptămâna aceasta, în funcţie de evaluarea pe care o va face schimbărilor propuse de Google pentru serviciul Buzz.
"Chiar şi cu aceste schimbări, există încă ingrijorări privind faptul că utilizatorii Gmail sunt incluşi într-o reţea de socializare în care nu s-au înscris", a declarat Rotenberg.
Pe de altă parte, există analişti care consideră că Buzz nu va fi afectat de aceste critici, deşi Google ar putea avea mai multe probleme privind termenii de confidenţialitate ai serviciului.
"Cred că problemele de confidenţialitate vor dispărea şi nu vor afecta produsul pe termen lung", a mai spus Sullivan.
Reprezentanţii Google au mai spus vor oferi utilizatorilor posibilitatea de a separa complet serviciul Buzz de Gmail. Aceste schimbări vor intra în vigoare în următoarele zile.
Potrivit reprezentanţilor Google, zece milioane de oameni au încercat deja serviciul Buzz în primele 48 de ore.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat