- Home
- Cultură-Media
- BEIJING, (23.03.2010, 11:08)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Google şi-a închis motorul de căutare în China VIDEO
Google Inc. a decis să închidă versiunea chineză a motorului său de căutare, disponibilă la adresa www.google.cn, şi a redirecţionat căutările către un site din Hong Kong, necenzurat, disponibil la google.com.hk.
Urmărește
180 afișări
Google şi-a închis motorul de căutare în China
De mai multe săptămâni, pe piaţa americană şi internaţională au circulat zvonuri privind retragerea Google de pe piaţa chineză, începând din 10 aprilie. Oficial, Google nu a anunţat încă dacă se va retrage sau nu din China. Săptămâna trecută, Guvernul chinez a avertizat Google că ar trebui să respecte legislaţia locală, chiar dacă decide să îşi închidă operaţiunile pe această piaţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia și Iran și-au conectat sistemele naționale de plată, într-o mișcare semnificativă către dedolarizare. În primă fază, iranienii vor putea retrage ruble din Rusia
-
Melania Trump respinge tradiţia: Prima doamnă refuză să se întâlnească cu Jill Biden la Casa Albă
-
Tribunalul Bucureşti declină contestaţia Dianei Şoşoacă
-
România în Schengen până la finalul anului: Predoiu are discuţii cu ambasadoarea Austriei
Decizia vine după mai multe săptămâni de tensiuni între Beijing şi Washington pe teme ce variază de la libertatea internetului la cursul de schimb al yenului, sancţiunile economice asupra Iranului şi Statelor Unite ale Americii şi comerţul de arme cu Taiwan.
"Google a încălcat angajamentele scrise pe care şi le-a luat când şi-a deschis operaţiunile pe piaţa chineză", a declarat un oficial al Biroului de Informaţii al Consiliului de Stat din China, care reglementează legile internetului, citat de agenţia de presă chineză Xinhua.
"Ne opunem ferm politizării contractelor comerciale şi ne exprimăm nemulţumirea şi supărarea faţă de acuzaţiile şi practicile nerezonabile ale Google Inc.", a subliniat oficialul.
Google a anunţat, pe 12 ianuarie, că nu va mai cenzura portalul de căutare online Google.cn.
În prezent, pe lângă lansarea portalului google.com.hk, Google a anunţat că intenţionează să îşi continue acţiunile de cercetare şi dezvoltare în China şi să păstreze personalul de vânzări din această ţară.
Pe de altă parte, site-uri de internet extrem de populare la nivel internaţional, precum Facebook, Twitter şi YouTube, sunt blocate în China.
Investitorii au început deja să vândă acţiunile pe care le deţineau în cadrul Google, mai mulţi experţi considerând o certitudine retragerea companiei americane din China, la două luni după ce a anunţat că nu va mai tolera cenzura impusă de guvernul local.
Pe de altă parte, guvernul de la Beijing a ţinut să le amintească reprezentanţilor Google că nu agreează presiunile. Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Comerţului a declarat că Google ar trebui să se supună legilor, chiar dacă decide să îşi închidă operaţiunile din China.
"Când au intrat pe piaţa chineză, în 2007, le-a fost specificat în mod clar că trebuie să respecte legile chineze. Sperăm că Google, chiar dacă rămâne pe piaţa din China sau dacă se retrage, va respecta legile chineze", a declarat purtătorul de cuvânt. "Chiar dacă îşi închide operaţiunile, procesul ar trebui să se desfăşoare în conformitate cu legislaţia chineză", a mai spus el.
Legislaţia chineză prevede ca Ministerul Comerţului să fie informat de către companiile străine despre planurile lor de retragere de pe piaţă.
Citește pe alephnews.ro: Ultimele cartușe ale lui Biden: Blinken promite să „consolideze” sprijinul pentru Ucraina înainte de tranziția la Trump
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Silviu Prigoană nu ar fi mâncat la restaurant! Administratorul rupe tăcerea: ce a făcut afaceristul la masă. Răsturnare de situație
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe