- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (10.12.2012, 08:40)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
GOOGLE şi-a schimbat logo-ul. Matematiciana Ada Lovelace, sărbătorită la 197 de ani de la naşterea sa
Google şi-a modificat, luni, logoul, pentru a sărbători 197 de ani de la naşterea Adei Lovelace, matematiciană şi scriitoare engleză, considerată primul programator din lume.
Urmărește
3684 afișări
GOOGLE şi-a schimbat logo-ul. Matematiciana Ada Lovelace, sărbătorită la 197 de ani de la naşterea sa
Noul logo o prezintă pe Ada Lovelace stând aşezată pe un scaun şi scriind cu o pană pe un papirus care "se revarsă" de pe masa din faţa sa, formând literele cuvântului "Google".
Augusta Ada King, contesă de Lovelace (10 decembrie 1815 - 27 noiembrie 1852), născută cu numele Augusta Ada Byron şi cunoscută în mod comun ca Ada Lovelace, a fost singurul copil legitim al poetului Lord Byron (cu Anne Isabella Byron).
Ada Lovelace s-a remarcat în domeniul ştiinţelor matematice şi ca scriitoare, fiind cunoscută în principal pentru colaborarea sa cu matematicianul englez Charles Babbage, cel care a proiectat primul calculator din lume, în 1837, cunoscut ca "Motorul Analitic". Ada Lovelace a scris primul algoritm pentru un computer, potrivit guardian.co.uk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Biden permite Ucrainei să atace Rusia cu rachete americane cu rază lungă ATACMS
-
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
Ca urmare a colaborării sale la realizarea "Motorului Analitic", Ada Lovelace este cunoscută ca fiind primul programator din lume, iar limbajul de programare Ada îi poartă numele.
Noul logo al Google prezintă o evoluţie a istoriei computerelor - de la primul program pe care Ada Lovelace l-a creat pentru "Motorul Analitic" la laptopul şi tabletele din zilele noastre.
Ada Lovelace nu l-a cunoscut foarte bine pe faimosul său tată, poetul Lord Byron, întrucât părinţii săi s-au despărţit imediat după naşterea sa. Ada Lovelace nu a avut o relaţie apropiată cu tatăl său, care a decedat când ea avea vârsta de opt ani.
Lovelace a fost pasionată de ştiinţele matematice din copilărie, fiind îndrumată chiar de mama sa, Annabella, care a fost la rândul său o matematiciană talentată.
Aptitudinile sale au fost însă perfecţionate de Augustus De Morgan, primul său profesor în ştiinţe matematice de la Universitatea din Londra.
Ada Lovelace i-a fost prezentată lui Charles Babbage, "părintele computerelor", de Mary Somerville, la rândul său o matematiciană celebră, care a fost şi mentor pentru Ada.
Ada Lovelace a început să colaboreze cu Charles Babbage, atunci când ea a tradus un articol al matematicianului şi inginerului italian Luigi Federico, pentru "Motorul Analitic", la care lucra Babbage. Activitatea Adei Lovelace nu a constat însă doar în traducerea articolului, întrucât notele ei au fost mult mai elaborate decât articolul pe care îl traducea.
Ada Lovelace a fost supranumită de Charles Babbage "vrăjitoarea numerelor".
În 1835, Ada Lovelace s-a căsătorit cu William King, un nobil englez, la rândul său om de ştiinţă.
Ada Lovelace a decedat la vârsta de 36 de ani, pe 27 noiembrie 1852, din cauza unui cancer uterin.
Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
Citește pe alephnews.ro: Oradea este noul oraș-vedetă al României. Ce a contribuit la dezvoltarea sa și cum a ajuns în „Cities of Tomorrow”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:15
NEWS ALERT Joe Biden permite Ucrainei să folosească rachetele americane cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei / Unde ar putea lovi Ucraina / Le Figaro: Undă verde pentru Ucraina şi din partea Franţei şi Marii Britanii
-
ieri, 22:09
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace