GOOGLE şi-a schimbat logoul pentru a sărbători 186 de ani de la naşterea lui Lev Tolstoi

Motorul de căutare online Google şi-a schimbat marţi logoul de pe pagina de pornire pentru a marca împlinirea a 186 de ani de la naşterea scriitorului rus Lev Tolstoi.

Urmărește
232 afișări
Imaginea articolului GOOGLE şi-a schimbat logoul pentru a sărbători 186 de ani de la naşterea lui Lev Tolstoi

Google şi-a schimbat logoul pentru a sărbători 186 de ani de la naşterea lui Lev Tolstoi

Noul logo al Google este interactiv, prezentând câteva scene din unele dintre cele mai bune opere ale celebrului scriitor rus - "Război şi pace" (1865 - 1869), "Anna Karenina" (1873 - 1877) şi "Moartea lui Ivan Ilici" (1884 - 1886).

Lev Tolstoi - contele Lev Nicolaevici Tolstoi - s-a născut pe 9 septembrie 1828, în Iasnaia Poliana, domeniu unde a şi locuit, şi este un scriitor rus considerat de critici ca fiind unul dintre cei mai importanţi romancieri ai lumii. Tolstoi este unul dintre scriitorii de seamă din timpul perioadei cunoscute ca vârsta de aur a literaturii ruse - începută în jurul anului 1820, cu primele opere ale lui A.S. Puşkin, şi încheiată în 1880, cu ultimele lucrări ale lui F.M. Dostoievski.

Operele sale "Război şi pace" şi "Anna Karenina" au avut o influenţă hotărâtoare asupra dezvoltării romanului mondial, iar credinţele şi ideile sale filosofice şi estetice, propovăduite de-a lungul vieţii prin celelalte scrieri sunt reunite şi cunoscute sub denumirea de "tolstoism".

Scriitorul rus este cunoscut şi pentru personalitatea complicată şi uneori paradoxală, dar şi pentru morala sa extremă şi vederile ascetice adoptate după o criză morală şi revigorarea spirituală din anii 1870, perioadă în urmă căreia a devenit o figură importantă ca gânditor şi reformator social în Imperiul Rus al vremii.

Potrivit humanitas.ro, proza, dramaturgia şi scrierile sale autobiografice constituie o vastă frescă a Rusiei secolului al XIX-lea, în care reconstrucţia sociografică, meditaţia istorică şi analiza psihologică se combină exemplar cu reflecţia asupra unei lumi alternative ideale.

Printre operele sale cele mai importante se numără: "Învierea" (1899), "Amintiri din Sevastopol" (1855-1856), "Trei morţi" (1859), "Cazacii" (1863), "Prizonierul din Caucaz" (1872), "Ivan Prostul" (1886), "Sonata Kreutzer" (1889 - 1891), "Stăpân şi slugă" (1895), "Puterea întunericului" (1887), "Cadavrul viu" (1911; scris în 1900), "Ce este arta?" (1897), "Copilăria" (1852); "Adolescenţa" (1854); "Tinereţea" (1856).

Tolstoi a murit pe 20 noiembrie 1910, la 82 de ani, la câteva zile după şi-a părăsit domeniul şi familia şi a plecat în pribegie. După ce a poposit de la o mănăstire la alta, a fost răpus de o pneumonie, în gara de la Astapovo, o localitate care în prezent îi poartă numele, la sute de kilometri de casă.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a influenţat lumea.

Primul "doodle" - o reprezentare ocazională a logoului Google afişată pe prima pagină a motorului de căutare - a apărut în 1998, când fondatorii Google Larry Page şi Sergey Brin au participat la festivalul Burning Man din deşertul Nevada şi au pus emblema evenimentului în spatele logoului Google pentru a anunţa utilizatorii că vor fi plecaţi în acea perioadă. De atunci au fost create peste 1.000 de doodle-uri pentru paginile de start ale Google din întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici