- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (12.05.2010, 14:11)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Guvernul a adoptat hotărârea privind trecerea la televiziunea digitală
Guvernul a adoptat hotărârea care reglementează trecerea la televiziunea digitală, ceea ce permite Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) să iniţieze procedurile de atribuire a primelor două licenţe din domeniu, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul de resort, Gabriel Sandu.
Urmărește
72 afișări
Guvernul a adoptat hotărârea privind trecerea la televiziunea digitală
Actul normativ, adoptat miercuri de Guvern, stabileşte condiţiile, taxele de licenţă şi tipul procedurii de acordare a licenţelor pentru trecerea la televiziunea digitală.
Potrivit documentului, câştigătorii primelor două multiplexe digitale prin care populaţia va putea recepţiona gratuit 14 canale TV în format digital vor fi desemnaţi prin selecţie comparativă până la 30 iulie, iar următoarele patru până la 31 octombrie.
"Taxa de licenţă va fi cuprinsă între 1 şi 2,5 milioane de euro, urmând ca pentru primele două licenţe să fie determinat cuantumul ce va fi achitat în funcţie de echipamentele de recepţie propuse a fi subvenţionate de viitorii câştigători ai licenţelor. Taxa de licenţă nu poate fi mai mică de un milion de euro", a declarat, marţi, ministrul Comunicaţiilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Surpriză: Oreshnik, racheta minune a lui Vladimir Putin cu care face ravagii în Ucraina, are componente de producţie occidentală
-
Criza politică din Coreea de Sud se adânceşte: Parlamentul a votat şi pentru destituirea preşedintelui interimar
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
Conform documentului, primele două licenţe care vor fi acordate vor acoperi, până la 30 iunie 2011, 60% din populaţia ţării şi 50% din teritoriu.
"La finele anului viitor, cele două licenţe vor acoperi 80% din populaţie şi 70% din teritoriu, urmând să ajungă la 90% din populaţie şi 80% din teritoriu la 30 iunie 2012", a menţionat Sandu.
Bogdan Iana, director în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, a estimat, marţi, că desemnarea ofertanţilor câştigători pentru primele două licenţe se va încheia la cinci luni de la publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ.
"Acest termen nu include şi eventualele contestaţii. Caietul de sarcini pentru licitaţie va fi gata în cel mult de trei săptămâni de la publicarea actului normativ în Monitorul Oficial", a precizat Iana.
Un multiplex digital terestru este un grup de programe şi servicii audiovizuale transmise prin emisie radioelectrică terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard, având acoperire naţională ori regională, prin folosirea unuia sau mai multor canale/ frecvenţe radioelectrice.
Fiecare multiplex va permite retransmisia a cel puţin şapte posturi de televiziune Standard Definition (SD) cu parametri tehnici de transmisie identici pentru fiecare post, sau o combinaţie de posturi Standard Definition şi High Definition (HD), precum şi servicii multimedia.
Comparativ cu SD, imaginea HD se caracterizează printr-o rezoluţie mai bună. În pixeli, SD înseamnă 640x480, în timp ce HD ajunge la 1.920x1.080 de puncte.
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe