Guvernul american a înaintat Google 4.287 de cereri privind date private despre utilizatori

Guvernul american a cerut de la Google date private despre utilizatori de 4.287 de ori în primele şase luni ale anului, potrivit Transparency Report, o aplicaţie a companiei americane de internet care indică nivelul de cenzură din ţări din întreaga lume, informează BBC News Online.

Urmărește
36 afișări
Imaginea articolului Guvernul american a înaintat Google 4.287 de cereri privind date private despre utilizatori

Guvernul american a înaintat Google 4.287 de cereri privind date private despre utilizatori

De asemenea, Google a primit peste 1.000 de astfel de cereri şi din partea guvernului britanic, în prima jumătate a anului.

Grupurile care militează pentru libertăţile cetăţeneşti au lăudat iniţiativa Google, dar au cerut companiei să facă publice şi mai multe informaţii despre aceste cereri venite din partea guvernelor din întreaga lume.

La începutul acestui an, Google a făcut publice detalii despre frecvenţa cu care guvernele din întreaga lume i-au cerut să le dea informaţii personale ale utilizatorilor sau să cenzureze conţinuturi.

Google a dat publicităţii o hartă şi a pus la dispoziţia internauţilor diferite instrumente prin care aceştia pot vedea câte dintre cererile guvernelor au fost rezolvate integral sau parţial şi ce servicii ale Google au fost afectate.

În Statele Unite ale Americii, de exemplu, au existat, în perioada iulie 2009 - decembrie 2009, şapte ordine judecătoreşti privind retragerea de conţinuturi de pe YouTube.

Reprezentanţii grupurilor care militează pentru libertăţile cetăţeneşti au declarat că această aplicaţie Google este extrem de valoroasă pentru activiştii care luptă împotriva cenzurii.

"Cred că este o iniţiativă extraordinară şi ar fi de mare ajutor dacă şi alte reţele ar face un lucru similar", a declarat Lilian Edwards, profesor de drept online la Universitatea Sheffield şi membru al comitetului administrativ al societăţii Open Rights Group.

Oficialii Google au precizat că toate datele făcute publice pot fi probate şi analizează posibilitatea de a da publicităţii şi mai multe detalii.

"Când serviciile Google sunt blocate sau filtrate, noi nu ne putem servi eficient clienţii. De aceea acţionăm în fiecare zi în favoarea libertăţii de expresie şi a accesului la informaţie", a scris David Drummond, Chief Legal Officer al Google, pe blogul oficial al companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici