Horaţiu Mălăele va primi premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film "Comedy Cluj"

Actorul Horaţiu Mălăele va fi distins cu premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film "Comedy Cluj", care va avea loc în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca.

Urmărește
147 afișări
Imaginea articolului Horaţiu Mălăele va primi premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film "Comedy Cluj"

Horaţiu Mălăele va primi premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film "Comedy Cluj" (Imagine: Eduard Andrei / MediafaxFoto)

Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Comedy Cluj, actorul Horaţiu Malaele va fi distins cu premiul de excelenţă al festivalului, ceremonia urmând să aibă loc în 17 octombrie, de la ora 17.00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

Acordarea premiului de excelenţă în cadrul festivalului Comedy Cluj va fi prefaţată de proiecţia filmului "Divorţ din dragoste", film regizat de Andrei Blaier, cu o poveste la fel de actuală şi acum, la mai bine de 11 ani de la lansarea pe marile ecrane, şi va fi urmată de un dialog informal susţinut de Horaţiu Mălăele cu publicul.

La ediţiile precedente ale Festivalului Internaţional de Film "Comedy Cluj" au fost laureaţi cu premiul de excelenţă, distincţie acordată pentru contribuţia adusă la dezvoltarea cinematografiei româneşti, actorii Marin Moraru şi Tora Vasilescu (2009), regizorul Geo Saizescu şi actorul Sebastian Papaiani (2010) şi actritţa Draga Olteanu Matei (2011).

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film "Comedy Cluj" se va desfăşura, în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca şi va cuprinde peste 130 de filme din 35 de ţări, având peste 100 de invitaţi din industria filmului românesc şi străin şi incluzând zeci de evenimente conexe (workshop-uri, expoziţii, piese de teatru, spectacole stradale).

Actor, regizor, caricaturist şi scriitor, Horaţiu Mălăele a realizat roluri memorabile în numeroase filme de lung metraj. Debutul său ca actor de cinema a avut loc în anul 1974 ("Muntele ascuns", regizor Andrei Cătălin Băleanu). Au urmat apoi roluri importante asupra cărora şi-a pus amprenta în producţii precum "Secretul lui Bachus" (1974, regia Geo Saizescu), "Divorţ din dragoste" (1991, regia Andrei Blaier), "Această lehamite" (1994, regia Mircea Daneliuc), "Amen" (2001, regia Costa Gavras) sau "Poker" (2010, regia Sergiu Nicolaescu).

Ca regizor de film, a obţinut numeroase distincţii naţionale şi internaţionale cu "Nunta mută" (2008).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici