- Home
- Cultură-Media
- TULCEA, (01.07.2016, 07:11)
- Letitia Provian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Turneul “Muzica în Palatele României”, la cea de-a IV-a ediţie: Sonorităţi de lăută şi chitară
Concertul de promovare a ediţiei a IV-a a Turneului “Muzica în Palatele României”(programat pentru 3-21 august),va avea loc vineri, 15 iulie,la ora 19:00, la Casa Avramide,cunoscută şi drept Casa Colecţiilor, din Tulcea,muzicianul Costin Soare încântând publicul cu sonorităţi de la chitară şi lăută.7
Urmărește
194 afișări
Începe cea de-a IV-a ediţie a turneului “Muzica în Palatele României”: Sonorităţi de lăută şi chitară
Costin Soare, unul dintre cei mai valoroşi muzicieni români, va bucura publicul cu un repertoriu variat, interpretat atât la chitară, cât şi la lăută, care porneşte de la dansurile renascentiste, ajungând la muzica spaniolă şi sud-americană din secolul XX.
Acest regal sonor va fi apoi prezentat în toate cele 11 recitaluri ale Turneului “Muzica în Palatele României”, eveniment organizat de Asociaţia Culturală “Pro Valores”.
Turneul se va desfăşura în perioada 3– 21 august, în locuri spectaculoase, oferindu-se astfel noi atracţii unora dintre cele mai frumoase şi mai încărcate de istorie spaţii ale spiritualităţii româneşti: Palatul Marincu din Calafat (miercuri 3 august 2016, ora 18), Castelul Peleş (sâmbătă 6 august 2016, ora 16), Cetatea Prejmer (duminică 7 august 2016, ora 17), Castelul Károlyi din Carei (marţi 9 august, ora 18), Castelul Nako din Sânnicolau Mare (miercuri 10 august 2016, ora 18), Cetatea Făgăraş (joi 11 august 2016, ora 19), Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia (duminică 14 august 2016, ora 12), Palatul Culturii din Iaşi (joi 18 august 2016, ora 18), Palatul Cuza din Iaşi – Muzeul Unirii (vineri 19 august 2016, ora 18), Palatul Sturdza de la Miclăuşeni (sâmbătă 20 august 2016, ora 17) şi Palatul Cuza de la Ruginoasa (duminică 21 august 2016, ora 12).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Atât la Casa Avramide din Tulcea, cât şi pe parcursul Turneului “Muzica în Palatele României”, iubitorii artei sunetelor se vor lăsa învăluiţi de armonii imaginate de: Valentin Bakfark, John Dowland, Joan Ambrosio Dalza, Isaac Albeniz, Jorge Morel, Ariel Ramirez, Agustin Barrios-Mangore, Heitor Villa-Lobos şi Francisco Tárrega.
Costin Soare, născut în 1978, s-a impus în lumea muzicii clasice din România în dublă ipostază de interpret şi pedagog al chitarei şi lăutei. A susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate; este preşedintele Asociaţiei Culturale Kitharalogos, iniţiator şi director artistic al Festivalului International “Serile de chitară”, ajuns în 2015 la cea de-a cincea ediţie. Este profesor la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” şi profesor asociat la Universitatea de Muzică din Bucureşti. A absolvit cursurile de master ale Royal Scottish Academy of Music and Drama – Glasgow, UK, iar în anul 2008 şi-a finalizat studiile (“teacher training program”) la Universitatea de Educaţie (Departamentul de Muzică) din Sapporo, Hokkaido, Japonia, ca bursier al guvernului japonez. Apare frecvent în juriile concursurilor naţionale şi internaţionale din ţară, unde contribuie la descoperirea şi recompensarea tinerilor muzicieni. În 2013 şi 2014 a fost invitat ca profesor la cursurile de vară ale “Academiei Sighişoara”, iar în iunie 2014, în urma turneului de concerte şi conferinţe desfăşurat în cinci oraşe, a lansat CD-ul intitulat „Nocturne şi dansuri”, cu lucrări pentru chitară solo înregistrate în premieră la noi, aparţinând unor creatori ca: Bach, Britten şi Takemitsu. În anul 2015 a susţinut Turneul Naţional „Armonii pascale”, împreună cu actriţa Daniela Nane şi pianista Ioana Maria Lupaşcu. În luna iulie 2016 este profesor invitat al Academiei ICon Arts de la Sibiu.
Casa Avramide - monument de arhitectură - a aparţinut armatorului grec Alexandru Avramide, care sosea în orasul Tulcea pe la mijlocul sec. al XIX-lea, animat de o ambiţie şi o tenacitate ce aveau sa facă din el unul din cei mai instăriţi oameni din regiune. In jurul anului 1890, Avramide aduce doi meşteri italieni şi le încredinţează construcţia unei case, pe care şi-o dorea a fi un simbol al prosperităţii familiei sale. În scurt timp, casa amplasată în centrul oraşului Tulcea va deveni cea mai frumoasă clădire din oraş. Considerată locuinţă de lux, Casa Avramide se remarcă prin încăperile de la nivelul parterului bogat decorate cu stucatură pictată, plafoane pictate şi prevăzute cu uşi în doua canate, cele două faţade principale, dintre care una cu o scară monumentală din mozaic de marmură şi un pseudoportic de acces. Casa Avramide oferă în prezent elemente legate de istoria modernă a oraşului Tulcea, povestea familiei Avramide şi pune în valoare obiecte de patrimoniu din colecţiile Institutului de Cercetări – Eco Muzeale Tulcea.
Amănunte pot fi găsite pe pagina: https://muzicainpalateleromaniei.wordpress.com/ .
Proiectul este Co-finanţat de: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, Consiliul Judeţean Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi, Primăria Municipiului Carei, Primăria Sânnicolau Mare, Primăria Municipiului Făgăraş, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti.
Citeşte şi: COMENTARIU. Comănescu/ Spotlight: De ce-a dat Cioloş o lovitură de imagine cu ordonanţa anti-birocraţie
Citeşte şi: Scriitorul român Matei Vişniec a câştigat premiul "Jean Monnet" pentru literatură europeană în 2016
Citeşte şi: Regizorul român Cristian Mungiu a fost invitat să facă parte din Academia Americană de Film, organizaţia care acordă Premiile Oscar
Citeşte şi: HBO GO oferă gratuit episode din "True Detective", "The Wire" şi din noua miniserie "The Night Of"
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe