- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (05.03.2014, 15:51)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Înscrierile la Gala Industriei de Carte din România "Bun de Tipar" au început
Înscrierile la cea de-a treia ediţie a Galei Industriei de Carte din România "Bun de Tipar", care îşi propune să contribuie la promovarea celor mai importante proiecte anuale ale pieţei de carte româneşti, cât şi la profesionalizarea celor din industria de carte, au început, informează un comunicat.
Urmărește
210 afișări
Înscrierile la Gala Industriei de Carte din România "Bun de Tipar" au început (Imagine: Shutterstock)
Profesionişti ai cărţii - editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari, bibliotecari şi specialişti în vânzări, marketing şi comunicare, redactori şi îngrijitori de ediţii - vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale.
La cea de-a treia ediţie, intră în concurs produsele editoriale ale anului 2013. Astfel, sunt invitate să participe toate editurile care sunt înregistrate, publică şi difuzează carte în România - inclusiv cele din Republica Moldova care au o filială în România -, tipografiile care au sediul în România, bibliotecile autohtone, librăriile care au sediul pe teritoriul României, precum şi cele online, înregistrate ca firme româneşti, plus instituţiile care au dezvoltat proiecte de promovare a lecturii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Înscrierea proiectelor în competiţie are loc în perioada 5 - 31 martie, iar decernarea premiilor va avea loc în data de 15 mai, în Aula Bibliotecii Naţionale a României.
Din juriul celei de-a treia ediţii fac parte Mircea Martin (preşedinte) - critic şi teoretician literar, eseist, editor de carte, Carmen Muşat - critic literar şi eseist, redactor-şef al revistei Observator Cultural, conferenţiar universitar la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, Simona Kessler - agent literar, Silvia Colfescu - membră în conducerea Asociaţiei Editorilor din România, directoarea editurii Vremea, scriitoare, Cristian Ghinea - politolog, jurnalist, director al Centrului Român de Politici Europene, Laura Grünberg - scriitoare, sociolog, autoare de cărţi pentru copii, Luminiţa Corneanu - critic literar, consilier superior în cadrul Ministerului Culturii, Daniel Nazare - directorul Bibliotecii Judeţene Braşov, Ciprian Isac - grafic designer, cofondator al Atelierului de Grafică şi Vlad Puescu - product manager al elefant.ro, specialist în cărţi digitale.
Lansată în 2012, Gala Industriei de Carte din România s-a bucurat de o receptare excelentă atât în rândul profesioniştilor pieţei de carte autohtone, cât şi al publicului larg. Cea de-a doua ediţie a însemnat o creştere semnificativă a proiectului: cu 30% mai multe înscrieri în competiţie (peste 100 de instituţii şi peste 700 de proiecte), mai multe tipuri de profesionişti ai cărţii recompensaţi (în total, 19 premianţi şi şase menţiuni speciale ale juriului).
La cea de-a treia ediţie vor fi introduse şi categorii noi de premii: "cea mai bună carte a anului - carte de popularizare" şi "cel mai bun redactor/ îngrijitor de ediţie".
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe