Internetul va fi mai sigur? Hackerii din gruparea LulzSec îşi încetează activitatea

Grupul de hackeri LulzSec a anunţat sâmbătă seară că îşi încetează activitatea, revendicând o campanie de 50 de zile în cursul căreia a expus vulnerabilităţi ale sistemelor mai multor organizaţii guvernamentale şi private, printre care s-au numărat CIA şi poliţia britanică.

Urmărește
611 afișări
Imaginea articolului Internetul va fi mai sigur? Hackerii din gruparea LulzSec îşi încetează activitatea

Internetul va fi mai sigur? Hackerii din gruparea LulzSec îşi încetează activitatea (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Mesajul privind încheierea campaniei a fost publicat în contul Twitter al grupării, la o săptămână după arestarea în Marea Britanie a unui tânăr hacker în vârstă de 19 ani, despre care poliţia a afirmat că face parte din gruparea LulzSec.

"Noi suntem Lulz Security, iar acesta este mesajul nostru final", a anunţat grupul, cerându-le susţinătorilor să continue operaţiunea AntiSec, care pare să fi vizat sisteme informatice ale instituţiilor de stat.

"În aceste ultime 50 de zile, am perturbat activitatea companiilor, guvernelor, deseori chiar a populaţiei generale (...), numai pentru că am putut face acest lucru", precizează grupul, referindu-se la "emoţia pură, haotică, amuzamentul şi anarhia" şi "încheierea unei călătorii prevăzute să dureze 50 de zile".

Lulz Security publicase vineri sute de documente obţinute aparent de pe un site al poliţiei din Arizona, în urma unui atac având ca scop un protest faţă de legislaţia locală privind imigraţia. Cu acea ocazie, gruparea îşi anunţase intenţia "de a publica săptămânal documente confidenţiale şi informaţii personale stânjenitoare despre personalul militar şi poliţişti".

În mesajul de sâmbătă seară însă, şase membri ai echipei LulzSec au declarat că nu îşi propun să fie asociaţi pe termen lung cu identitatea acesteia.

În ultimele săptămâni, grupul - devenit cunoscut prin atacurile împotriva site-urilor de jocuri video ale Sony şi Nintendo - a revendicat şi atacuri asupra canalului de televiziune public american PBS, a companiei Sony, a canalului TV Fox, a unor site-uri pornografice, a FBI, CIA şi guvernului american. Hackerii au vizat şi site-urile preşedinţiei şi guvernului brazilian, dar şi ale poliţiei britanice.

Autorităţile de la Londra au pus sub acuzare un tânăr reţinut la 20 iunie, bănuit de participare la atacuri asupra unor site-uri britanice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici