- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (27.05.2016, 14:38)
- Katy Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
INTERVIU Bogdan Naumovici: Pe la 14 ani am dat un steag pe o tobă de pionieri - VIDEO
Bogdan Naumovici, managing partner al agenţiei 23 Communication Ideas, directorul artistic al HeyDay şi toboşar în Trupa 23, spune într-un interviu acordat MEDIAFAX că pasiunea pentru tobe a pornit din adolescenţă, când la un meci de fotbal a făcut un "schimb avantajos" – un steag pentru o tobă.
Urmărește
553 afișări
INTERVIU Bogdan Naumovici: Pe la 14 ani am dat un steag pe o tobă de pionieri
Trupa 23, al cărei toboşar este Bogdan Naumovici, va urca pe scena Stars a festivalului HayDay, sâmbătă, 28 mai.
HeyDay este cel mai mare festival internaţional de trupe tribute din România, aflat la prima ediţie. Festivalul se desfăşoară de vineri până duminică (între 27 şi 29 mai), în Parcul Izvor, cu 30 de artişti locali şi internaţionali, fiind organizat de creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti.
În interviul acordat agenţiei MEDIAFAX, în ajunul evenimentului, directorul artistic al festivalului, Bogdan Naumovici, vorbeşte despre publicitate, muzică şi despre HeyDay, unde va interpreta hituri Pink Floyd sau Jimi Hendrix, împreuna cu Trupa 23.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Prezentăm interviul acordat de Bogdan Naumovici:
Reporter: Cum ar suna şi arăta o reclamă despre HeyDay făcută de Bogdan Naumovici?
Bogdan Naumovici: Probabil că ar fi un mix din cele mai tari piese ale trupelor "tributate", pornind de la sunetul unor monede căzând într-o grămadă şi cu un text care s-ar referi la tributul plătit de români timp de sute de ani, care ar trece în sunetul de casă de marcat din Money a lui Pink Floyd, în timp ce ar anunţa cel mai mare festival internaţional de trupe tribute din România, Heyday. Din păcate, nu am avut drepturi pentru toate aceste piese :).
Reporter: Pasiunea pentru publicitate o cunoaştem cu toţii, dar despre cea cu bătutul în tobe mai puţin. Când a pornit şi cine te-a inspirat?
Bogdan Naumovici: A pornit în adolescenţă, pe la 14-15 ani, o dată cu schimbul avantajos pe care l-am făcut la meciul Dinamo-Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor, când am dat un steag şi am luat o tobă de pionieri, cu pielea vraişte de la ploaia de pe stadion :). A continuat în liceu şi în primii ani de facultate, apoi a "hibernat" până acum şase ani, când am reînfiinţat trupa din liceu, care acum se numeşte Trupa 23. Cel care m-a inspirit a fost Pete, unchiul meu prin alianţă, un frumos nebun, inginer de meserie, dar pictor, poet şi toboşar prin vocaţie.
Reporter: Cu cine aveai postere pe pereţi?
Bogdan Naumovici: Nu prea aveam postere, că nu aveam de unde să le iau, dar aveam poze cu Beatles, Pink Floyd, Rolling Stones.
Reporter: Am înţeles că Trupa 23 va interpreta melodii de la Pink Floyd, The Doors, Jimi Hendrix şi Prince. Cum şi când a pornit pasiunea ta pentru muzica rock? Cum se manifesta?
Bogdan Naumovici: Eu am avut norocul să am un tată foarte tânăr, m-a avut la 19 ani şi jumătate, aşa că toată tinereţea lui hippy, petrecută pe munte sau prin corturile de la Costineşti, în anii 70, la foc de tabără şi în sunete de chitară, a fost şi perioada în care un copil asculta şi învăţa, atârnând pe lângă gaşcă. Acum mergem amândoi pe Harley-uri, iar eu bat la tobe, din când în când, în mici show-uri prin cluburi. Rock-ul face parte din ecuaţia asta a libertăţii, în care intră şi motocicleta, şi meseria mea, şi opţiunile mele politice.
Reporter: De la "cât e halatul" la HeyDay. Cum se împacă publicitatea cu muzica?
Bogdan Naumovici: Cred că se împacă foarte bine. Este despre creativitate, este despre libertate, iar câteodată legătura dintre ele devine chiar literală, când alegem muzica pentru o reclamă sau când reclamă este muzică în sine, cum a fost la "Of Corso" sau, mai recent, la imnul naţionalei de fotbal făcut pentru Penny, într-o colaborare foarte bună cu Moga, Pocorschi, Anda Adam şi Alina Eremia.
Reporter: Cât costă Trupa 23?
Bogdan Naumovici: Nu costă. Nu cântăm pe bani. Avem norocul ca fiecare dintre noi să aibă o cu totul altă profesie, aşa că muzica o facem doar din pasiune. Spun "norocul" doar pentru că, nedepinzând material de succesul la public din vreun club, ne permitem să cântăm ce ne place, nu numai seturile mainstream, clasice, de piese cover. De-aia la noi o să auzi şi Beatles, şi Hendrix, şi Emerson, Lake and Palmer sau Pink Floyd, care nu sunt nişte obişnuiţi ai repertoriilor de club.
Reporter: Sunt 18 trupe tribute care cântă la HeyDay. Cele originale se regăsesc în topul trupelor preferate de tine?
Bogdan Naumovici: Sigur că da. Am avut şansa să propun sau să aleg trupele ce vor cânta la Heyday, aşa că cele mai multe îmi reflectă preferinţele muzicale. The Doors, Pink Floyd, Beatles, Queen sau Elvis nu au cum să lipsească din tourile nimănui, cred eu.
Reporter: Totul se leagă de 23 la tine. E un număr norocos? Ce semnifică până la urmă?
Bogdan Naumovici: Este numărul de pe tricoul lui Michael Jordan, al cărui mare fan sunt. Harley-ul meu este vopsit într-un tribute MJ, agenţia mea se numeşte 23, la fel şi trupa. Întâmplător, şi numărul trupelor ce vor cânta pe cele două scene prinicpale la HeyDay este tot 23 :).
Citeşte şi: Salon du Livre des Balkans ajunge la a şasea ediţie: Matei Vişniec, printre scriitorii prezenţi
Citeşte şi: Editura Nemira: 25 de ani de apariţii editoriale, bucurie pentru lectură şi autori prestigioşi
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Începe Festivalul de Film TIFF! Îţi plac Hitchcock, Cristi Puiu şi Nae Caranfil? Recomandări de filme
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe