- Home
- Cultură-Media
- (11.11.2022, 08:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Descoperire istorică Într-o fostă baie publică romană din Toscana au fost descoperite statui din bronz
În Toscana au fost descoperite 24 de statui romane din bronz, anunţă arheologii. Statuile sunt bine conservate şi ar putea deveni exponate de muzeu.
Urmărește
1607 afișări
Ministero della Cultura, Facebook
Statuile au fost descoperite sub ruinele unei băi antice din San Casciana dei Bagni, un oraş situat pe un deal din provincia Siena, la 160 km nord de Roma.
Acestea datează din secolul III î.Hr., din perioada Republicii Romane, posibil când se desfăşurau Primele Două Războaie Punice între anii 264 î.Hr. şi 202 î.Hr., dar şi din secolul I d.Hr, în perioada când au domnit împăraţi ca Augustus sau Tiberius.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
Statuile îi reprezintă pe Hygieia, zeiţa sănătăţii, pe Apollo, zeul artelor şi al muzicii şi alte figuri de divinităţi romane. Pe lângă statui au fost descoperite şi 6.000 de monede din bronz, argint şi aur care datează dintre secolele II î.Hr. şi I d.Hr., de la sfârşitul Republicii Romane la începutul Principatului, transmite BBC.
Iniţial fiind doar un spa, a fost transformat într-un bazin cu apă termală de către romani şi ar fi fost vizitată de împăraţi ca Augustus în secolul I î.Hr., adaugă The Guardian. Toscana antică a fost stăpânită de etrusci şi a fost anexată de Roma în 351 î.Hr.
Unul dintre arheologi a declarat că descoperirea ar putea rescrie istoria, căci aduce noi informaţii despre tranziţia de la cultura etruscă la cea romană.
Jacopo Tabolli, un profesor asistent de la Universitatea pentru Străini din Siena care conduce săpăturile, a sugerat că statuile au fost scufundate în ape termale în cadrul unui ritual. "Dăruieşti apei pentru că speri ca apa să-ţi dea ceva înapoi", a observat el.
Statuile, care au fost conservate de apă, vor fi duse la un laborator de restaurare din apropiere, în Grosseto, înainte de a fi expuse în cele din urmă într-un nou muzeu din San Casciano.
Massimo Osanna, directorul general al muzeelor de stat din Italia, a declarat că această descoperire "este una dintre cele mai importante descoperiri făcute vreodată în istoria Mediteranei antice".
Mai multe fotografii cu statuile romane pot fi văzute pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii din Italia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe