- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (10.09.2010, 18:27)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Iris, Urma şi Byron dau startul, în weekend, Zilelor Bucureştiului
Trupele Iris, Urma şi Byron vor concerta în weekend în Centrul Vechi al Capitalei, în avanpremiera Zilelor Bucureştiului, care vor fi organizate între 17 şi 19 septembrie şi vor include proiecţii de film, concerte şi expoziţii, informează Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).
Urmărește
32 afișări
Iris, Urma şi Byron dau startul, în weekend, Zilelor Bucureştiului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
În acest weekend, bucureştenii sunt invitaţi în Centrul Istoric pentru o avanpremieră a evenimentelor ce vor avea loc de Zilele Bucureştiului, care vor fi organizate între 17 - 19 septembri de Centrul de Proiecte Culturale al PMB - ArCuB.
De vineri până duminică, în zona veche a Bucureştiului, vor cânta, pe o scenă amplasată la intersecţia Străzii Franceze cu Strada Şepcari, seara între 19.30 şi 22.00, Sillent Strike şi DiscoBalls (vineri), Grimus şi Iris (sâmbătă) şi Byron şi Urma (duminică).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
De asemenea, Fanfara Jandarmeriei va face un tur al Centrului Istoric, sâmbătă, între 14.00 şi 16.00, în timp ce publicul va putea participa la concursuri cu premii.
Zilele Bucureştiului 2010 vor fi sărbătorite între 17 şi 19 septembrie, prin diverse manifestări. De luni şi până pe 26 septembrie, va fi prezentat la Curtea Veche Salonul Municipal de Artă Medievală, o expoziţie ce cuprinde lucrări realizate în variate stiluri şi tehnici de artişti plastici contemporani, invitaţi să ambienteze arhitectura medievală de excepţie a fostei reşedinţe domneşti. Exponatele fac referire la iconografia creştină, la tehnicile artistice consacrate în perioada medievală (bizantină, romanică şi gotică), la patrimoniul cultural naţional şi la contextul european de ieri şi de azi, se arată pe site-ul ArCuB.
Pe 17 septembrie, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc organizează, în cadrul Zilelor Bucureştiului, Noaptea Albă a Filmului Românesc. Cele peste 30 de filme autohtone selectate vor fi proiectate între orele 18.00 şi 2.00 în Piaţa "George Enescu", la Uranus 144, pe Terasa Clubului Fabrica, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (MŢR) şi MŢR Open Air, precum şi la Cinema Patria, Cinema Studio, Sala "Elvira Popescu" şi Cinema Eforie.
Astfel, Muzeul Ţăranului Român (MŢR) va găzdui un program special de proiecţii intitulat "Maeştrii", ce cuprinde titluri intrate în patrimoniul de aur al cinematografiei româneşti, precum "Valurile Dunării" de Liviu Ciulei, "Secvenţe" de Alexandru Tatos, "O vară de neuitat" de Lucian Pintilie sau "Nunta de Piatră" de Mircea Veroiu şi Dan Piţa. Cinematograful Patria va deveni în seara zilei de 17 septembrie locul în care va putea fi vizionată o selecţie a primelor filme de lungmetraj ale unor regizori români recunoscuţi pe plan internaţional, precum "Marfa şi banii" de Cristi Puiu sau "A fost sau n-a fost?" de Corneliu Porumboiu. De asemenea, publicul va putea viziona la MŢR şi Patria cea mai recentă premieră de film românesc, "Marţi, după Crăciun" de Radu Muntean. La Club Fabrica, pasionaţii de filme se vor putea bucura de un program maraton de scurtmetraje originale şi recompensate la prestigioase festivaluri internaţionale de film printre care "Colivia" de Adrian Sitaru, "Nunta lui Oli" de Tudor Cristian Jurgiu şi "Oxigen" de Adina Pintilie.
În noua locaţie open air din Piaţa "George Enescu", iubitorii genului comedie vor petrece seara în compania unei producţii de top precum "Nuntă în Basarabia" de Napoleon Helmis, prezentată în avanpremieră.
Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc, regizorul Radu Gabrea îşi va prezenta în premieră absolută în Bucureşti cea mai recentă producţie a sa, filmul "Mănuşile roşii".
Pe 18 septembrie, în Piaţa Constituţiei, va fi prezentat, de la ora 21.00, concertul "Rock Loves Chopin", ce presupune un "featuring" al celor mai celebre lucrări ale compozitorului într-o interpretare rock, susţinut de Orchestra Stołeczna Estrada din Varşovia. După concerte susţinute la Chicago, Paris, Berlin, Cairo (chiar lângă piramidele din Ghiza) sau la Expoziţia Mondială din Shanghai, "Rock Loves Chopin", proiect care celebrează împlinirea a 200 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Frederic Chopin, ajunge şi la Bucureşti.
Tot pe 18 septembrie, va avea loc cea de-a treia ediţie a Zilei Chitarelor, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, unde vor susţine un master class şi vor concerta uni dintre cei mai renumiţi chitarişti ai momentului: Andreas Oberg (colaborator al lui Eros Ramazzoti), Dave Martone (colaborator al lui Joe Satriani, J. Batten si Greg Howe), Jennifer Batten (chitarista lui Michael Jackson), Michael Lee Firkins (unul dintre cei mai valoroşi profesori de rock blues de la GIT, Los Angeles), Stuart Hamm (basistul celor mai importanţi chitarişti ai lumii, Joe Satriani, Steve Vai si Frank Gambale). Vor deschide concertul Damjan Pejcinoski (câştigătorul concursului ediţiei trecute), Dragiani (locul 2) şi românul Marius Pop (locul 3).
În acceaşi zi, vor fi amplasate, în şase locuri din Capitală, instalaţii ce redefinesc conceptul de "grădină" în spaţiul public, în cadrul proiectului "Artă şi Peisaj: Grădini Nomade". Lucrările, printre care se numără "Tunelul vegetal", de la Gara de Nord, "Agora verde", din Piaţa Roma, "Grădini celulare", la Institutul Francez, "Seminţe nomade" în Piaţa "Arthur Verona", "Pădurea de argint", la Ateneu, şi "Pajişti înflorite" în Piaţa Universităţii, vor rămâne expuse până pe 20 septembrie.
De asemnea, între 18 şi 22 septembrie, se va desfăşura în Capitală Festivalul Culturii Thailandeze, la Muzeul Satului (pe 18 septembrie) şi în Parcul Cişmigiu (între 19 şi 22 septembrie). Vizitatorii vor putea degusta mâncăruri, băuturi, deserturi autentice thailandeze. În plus, vor putea asista la demonstraţii de gătit, de sculptură în legume şi fructe, pictarea măştilor şi umbrelelor tradiţionale, ţesutul mătăsurilor, lăcuire, producerea zahărului, dansuri şi spectacole de marionete tradiţionale, box thailandez şi arte marţiale.
Pe 19 septembrie, grupul italian a capella Neri per Caso va susţine un concert în Piaţa "George Enescu", de la ora 21.00. Cei şase membri ai grupului masculin, colaboratori ai Studiourilor Disney, au fost recompensaţi cu şase discuri de platină şi numeroase trofee la San Remo.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe